U bent hier: Nieuws > Senioren-jab > Bijzondere afscheidswedstrijd Rianna Galiart

Bijzondere afscheidswedstrijd Rianna Galiart

In 2002 werd Rianna voor de eerste keer Nederlands Kampioen polsstokhoogspringen (meisjes B). Nu in 2017 neemt zij na vijftien jaar aan de top te hebben gestaan in Nederland afscheid van de topsport. Rianna behaalde haar eerste seniorenmedaille in 2004 met een derde plaats op het Nederlands Kampioenschap. In 2005 was er haar eerste gouden medaille met een hoogte van 4.10m. In totaal is ze 15 keer Nederlands kampioen geworden (8 keer outdoor en 7 keer indoor).
Haar afscheid gebeurt in een speciaal evenement op de Rozengracht te Zaandam op zondag 3 september.

16 nationale en internationale topsporters  zullen in een bijzondere entourage aan de polsstokhoogspringwedstrijd ‘Naar ongekende hoogte’ deelnemen. 

Onder de 16 deelnemers zijn diverse grote namen:  Menno Vloon die kortgeleden het Nederlands record verbroken heeft naar 5.85m en behoort tot de top 10 van beste polsstokhoogspringers ter wereld.  De nationale Kampioene en recordhoudster bij de dames Femke Pluim is ook aanwezig. Daarnaast de Belgische kampioene Fanny Smets. Uiteraard zal ook Rianna gaan springen.

De wedstrijd staat volledig in het teken van de stichting Pole Position  waarvan Rianna ambassadrice is. De stichting zet zich geheel belangeloos in voor mensen met een verstandelijke handicap die de grote wens hebben om een sportwedstrijd of evenement bij te wonen maar dit niet zelf kunnen organiseren.

Vanaf 13.00 uur zullen de dames gaan inspringen en om 14.00 uur begint de dameswedstrijd. De herenwedstrijd begint naar verwachting om 16.45 uur.

De toegang tot het evenement is vrij.

We hopen veel lycurgianen bij dit evenement te mogen zien!