U bent hier: Nieuws > Wedstrijden > Succesvol Lycurguskwartet bij Nederlandse Studenten Kampioenschappen

Succesvol Lycurguskwartet bij Nederlandse Studenten Kampioenschappen

Afgelopen zaterdag kwamen 4 Lycurgianen uit op dit kampioenschap.

Sjoerd Wezelenburg beet het spits af op de 60m. Hij plaatste zich met 7,35 sec. rechtstreeks voor de halve finale, waarin hij met 7,29 sec. opnieuw zijn PR aanscherpte. Over het kogelstoten (11.35 m.) en polsstokhoogspringen (4,20 m.) was hij minder tevreden.  


Daan Molleman kwam uit op de 800m. Hij liep met 2.01,42 een sterke race.


Jelmer van Diepen gaat het hele seizoen al goed. Zijn harde trainen werd beloond met een nieuw PR van 1,95 en een derde plaats. Jelmer was super blij met zijn allereerste individuele kampioenschapsmedaille. 


Gino van Wijk deed buiten mededinging mee. Hij wilde de vervelende nasmaak van het NK junioren wegpoetsen. Na zijn gouden recordrace volgde diskwalificatie. Hij had zijn zinnen gezet op deze wedstrijd. Het record voor B-junioren staat op 21,76. Gino bleef er net 0,02 sec. boven.  Maar wat een geweldig gezicht is het om hem te zien lopen. Een strakke stijl met een frequentie die je nauwelijks met het oog kunt volgen.

Aan het einde van deze lange dag liepen onze jongens nog een Zweedse estafette. Daan 400m., Sjoerd 300 m., Gino 200 m. en Jelmer 100 m. Zij eindigden als tweede in 2,04,40, een kleine seconde achter nr. 1.