U bent hier: Nieuws > Wedstrijden > Zilver voor Menno Vloon op de 2e dag van het NK atletiek in Den Haag

Zilver voor Menno Vloon op de 2e dag van het NK atletiek in Den Haag

Ooit heeft onze helaas veel te vroeg overleden polsstokhoogspringen Pim Göbel de historische woorden gesproken: “Het favoriet zijn drukt mij zwaar”. Speelde dit vandaag ook mee bij Menno? Menno liet de overwinning over aan zijn directe rivaal Rutger Koppelaar. Koppelaar haalde een hoogte van 5.65m. Menno staat met 5.50m in de uitslag.

Maureen Ellsworth plaatste zich via haar serie als 11de voor de halve finale op de 400m. In die halve finale kwam Maureen in een sterk gezelschap verrassend als winnares uit de strijd in een tijd van 54.18s. Het wordt zondag zinderend spannend of Maureen in de finale deze stunt kan herhalen.

In de series 400m mannen werd Sjoerd Wezelenburg 6e in zijn serie in 51.03s. Thijs van den Dries finishte als 7e in zijn serie in 51.50s. Beide tijden waren niet snel genoeg voor plaatsing in de halve finale.

Dat gold ook voor Gaeonn Meijer op de 100m. Gaeonn werd 7e in zijn serie in 11.47s.

Na weer een tropische dag mocht Remco Kramer om 21.00 uur de 3000m Steeple Chase lopen. De waterbak gaf hopelijk wat verkoeling, maar desondanks werd het een zware race voor Remco. Hij finishte als 15e in 10.22.54s.

Voor morgen wordt gelukkig koeler weer voorspeld. Dat zullen alle atleten waaronder een aantal Lycurgianen best prettig vinden.

 Dea