U bent hier: Nieuws > Wedstrijden > NK Senioren van start met zilveren medailles voor Pauline Hondema bij het verspringen & voor Thomas Ticheloven bij het Hink-stap-springen!

NK Senioren van start met zilveren medailles voor Pauline Hondema bij het verspringen & voor Thomas Ticheloven bij het Hink-stap-springen!

Dit jaar een bijzonder NK, i.v.m. de Corona maatregelen, is publiek niet welkom in Utrecht. Maar we kunnen wel via het you-tube kanaal zo’n beetje alles volgen!

In lijn der verwachting mocht Pauline het podium bestijgen om haar zilveren medaille in ontvangst te nemen. Pauline hield de spanning erin tot haar laatste sprong. Door deze sprong van 6.09m steeg zij nog in een plekje in het klassement. Al heel wat jaren weet Pauline met haar mooie versprongen in de top van Nederland mee te draaien. Een klasse apart! Gefeliciteerd Pauline!

Thomas zijn tweede HS-sprong was uiteindelijk goed voor een hele dik verdiende zilveren medaille bij het Hink-Stap-Springen. De afstand van 14,36m is exact een evenaring van zijn outdoor PR. Top gedaan Thomas!

Thomas Hoogerbrugge beet vandaag de spits af met het allereerste nummer van dit NK. Bij het kogelslingeren eindigde Thomas op een keurige 9e positie met een worp van 49,99m

Pip Doesburg & Anna Roelofs plaatsen zich in de ochtend voor de 2e ronde op de 100 meter met tijden van resp. 12,58s en 12,71s. Beiden bereikten helaas niet de finale.

Bastiaan Hondema liep in zijn serie op de 100 meter een tijd van  11,60s, helaas niet voldoende voor een volgende ronde.

Romy Dannenburg kwam uit de startblokken op de 400 horden en bereikte de finale, die op zondag zal worden gelopen. Haar tijd was 62,51, wat gelijk een mooi PR is voor haar.

De dag werd voor Lycurgus uiteindelijk afgesloten bij het kogelstoten. Hiervoor in de ring kwam Paul Olofsen. Met een mooie stoot van 15,52m verbeterde hij zijn outdoor PR aanzienlijk! Paul eindigde op de 6e plaats.