U bent hier: Nieuws > Wedstrijden > Gouden medailles voor Menno Vloon & Lisanne Schol & zilver voor Sharona Bakker!

Gouden medailles voor Menno Vloon & Lisanne Schol & zilver voor Sharona Bakker!

Op de 2e dag van het NK, deden onze (inter)nationale toppers wat er van hun werd verwacht. Menno & Lisanne werden, gelijk aan alle medaillewinnaars, als Nederlands kampioen gehuldigd bij de ‘medaille sit-in’. Menno kwam tot eenzame hoogte van 5,75m bij het polsstok hoogspringen. Een uitermate goede prestatie met de barre weersomstandigheden van zondag. Een poging om zijn eigen Nederlandse record te verbreken, strandde helaas.

Lisanne kwam uiteindelijk tot een speerworp van 59,53m. Beiden wonnen zeer overtuigend hun titel en liggen nog steeds op koers voor Tokio. Super prestatie weer van deze kanjers!

Sharona Bakker &  Romy Dannenburg startten op de 100 meter horden. Sharona liep een ijzersterke serie in een tijd van 13,29s en plaatste zich, met deze tijd, direct voor de finale. Romy moest genoegen nemen met een 6e plaats in haar serie met een tijd van 14,38s, maar met een 400 horden in de benen, was deze race ook een uitdaging! In de finale, finishte Sharona, vlak achter Nadine Visser, als 2e in een tijd van 13,24s. Super prestatie van Sharona!. Loon na werken! Gefeliciteerd met deze prachtige medaille.

Romy Dannenburg stond in de zinderende finale van de 400m horden. Zij liep al een dik persoonlijk record in de series op zaterdag van 62.51s. In de finale eindigde zij op een hele mooie  5e plaats in een nagenoeg zelfde tijd als in de series. Zowel op de 100m horden, als op de 400m horden verbrak zij beide clubrecords bij de meisjes junioren A.

Lisanne Schoonebeek bleef helaas steken op een hoogte van 1,61m bij  hoogspringen; normaliter is zij goed voor hoogtes rondom de 1.70m.

Tasa Jiya & Anna Roelofs begonnen hun series 200 meter in de middag. Tasa liep 24,06s, wat goed bleek voor als ‘tijdsnelste’ toegevoegd te worden in de finale. Anna snelde naar een tijd van 26,00s, geen finaleplaats, maar fijn dat ze er weer bij is, na lang blessureleed! In haar finale finishte Tasa uiteindelijk als 7e in een tijd van 24,01s. Weer back-on-track!

Hier nog een reactie van Paul Olofsen op zijn ‘avontuur’ van gisteren bij het kogelstoten;  “Helaas bleek mijn laatste poging verkeerd opgemeten. De poging was voorbij de 16m lijn, maar werd voor de lijn gemeten. Hierdoor kreeg ik uiteindelijk 15,88m. Na protest (20cm min gevoelsmatig) kreeg ik, zoals de scheidsrechter vertelde het voordeel van de twijfel. Ik kreeg de keuze tussen of 15,88m laten staan in de uitslag of de poging herkansen. Ik koos voor een alles of niks poging, wat uitpakte in niks. Met als eindresultaat 15,52m als beste prestatie in de uitslag”