U bent hier: Nieuws > Wedstrijden > Medaille oogst op 1e dag NK junioren Amersfoort (2 zilver & 2 brons )

Medaille oogst op 1e dag NK junioren Amersfoort (2 zilver & 2 brons )

Om 10:00 uur vanochtend is het NK gestart in Amersfoort voor de junioren A & B. Tegenwoordig wordt er gesproken over U18 & U20. Het weer in Amersfoort is prachtig dus kansen genoeg om mooie prestaties neer te zetten. Aan de start komen dit weekend 14 Lycurgianen op jacht naar medailles en PR’s. De toelating was dit jaar veel stricter (minder deelnemers vanwege Covid-10) en dus kom je al uit op dit NK, dan behoor je écht al tot de kanshebbers op een medaille.

Rond 11:00 uur was de eerste bronzen medaille een feit. Teun de Koning stootte de kogel naar een afstand van 15,26m. Niet zijn beste afstand van het seizoen, maar desalniettemin; een prachtige prestatie! Het streven is; om zijn junioren tijdperk af te sluiten met 3 medailles!

Mike de Dood snelde naar een tijd van 4.21,57s op de 1500 meter bij de junioren A, maar helaas niet voldoende voor de finale. Mike had even een uurtje pauze en liep hierna een 800 m, maar met een 1500m in de benen, kwam hij niet verder dan 2,16,56.

Bij de jongens B kwam voor Lycurgus, Twan Deumers aan de start op de 1500m. Zijn tijd van 4.20,12s is een PR voor hem en als één van de tijdsnelste staat Twan morgen in de finale!

Ook Twan ging voor de dubbel, maar ook voor hem gold dat té weinig rust niet leidt tot mooie tijden. Zijn tijd uiteindelijk op de 800m: 2.17,70s. Maar morgen nieuwe kansen voor Twan!

Teun zijn tweede medaille werd behaald bij het discuswerpen. Met een dikke PR afstand van 48,94m  werd hij 2e van Nederland en mocht hij zelf zijn zilveren medaille om zijn nek hangen. Morgen gaat Teun nog op voor zijn 3e medaille bij het kogelslingeren en hopelijk de gouden!

Trainingsmaatje Sam van Dijk kwam tot een afstand van 38,33m, een PR en uiteindelijk 8e van Nederland worden is zeker niet onverdienstelijk!

We houden hem altijd nog een beetje in de gaten; Sebastiaan Bonte blijft toch een klein beetje Lycurgiaan. Met een prachtige uithaal van 60,97m ging hij naar huis met een gouden medaille bij het discuswerpen bij de Junioren B.

Rond 13:00 uur was hét moment voor Fee Eising. Bij de junioren B snelde zij zich naar de finale op de 800m morgen in een tijd van 2,24,10s. Fee maakte er een spannende race van maar door een goede eindsprint toch als eerste over de finish.

Seb Wals zijn opdracht was om in ieder geval in de finale te komen op de 800 meter. Zeker in de series bij een NK wordt er vaak geboemeld en in de finale is alles mogelijk. Maar in een sterk deelnemersveld, moet je altijd alert blijven. Seb deed wat hij moest doen en finishte in een knappe tijd van 2.02,66s en plaatste zich direct in de finale van morgen!

Wouter, als meerkamper, bij de junioren B, stond aan de start van de 400mH met één van de betere papieren en maakte dit ook waar in de series. In een tijd van 58,42s plaatste hij zich heel gemakkelijk voor de finale later op de dag. De laatste 50 meter kon hij zelfs heel rustig uitlopen! Hierdoor genoeg power over in de finale en Wouter eindigde op een prachtige 4e plaats met een heel dik record tijd van 56,33s.

Romy Dannenburg liep, zoals verwacht, een sterke, solide race en plaatste zich in haar serie voor de junioren A finale op de 400mH in een tijd van 67,25s. Aan het einde van de dag snelde zij naar een prachtige 2e plaats in een tijd van 62,06 en met een dik verdiende zilveren medaille ‘in the pocket’, maakt Romy zich op voor morgen, waar zij uit zal komen op de 100mH, met wederom medaillekansen.

Dylan Langeveld trad aan bij het polsstokhoogspringen bij de Junioren A en maakte de verwachtingen meer dan waar!. Een prachtige bronzen medaille met een hoogte van 4.70m. Een enorme progressie en een dik PR met maar liefst 20 cm.

Aan het einde van de dag, stond het koningsnummer; 100m sprint,  op het programma. Bij de jongens junioren A, kwam Nathan Kenswil aan de start en zijn tijd van 11,82s was een mooi PR.

Bij de meisjes junioren A kwamen Pip Doesburg  Pip bereikte de finale met een tijd van 12,73s. Anna Roelofs kwam niet aan de start.. Pip eindigde uiteindelijk op een 7e plaats. Dit kunnen er niet veel zeggen!

Een zeer succesvolle dag voor Lycurgus. Op naar morgen!