U bent hier: Nieuws > Wedstrijden > 2e dag NK in teken van finales; zilver voor Romy Dannenburg & brons voor Seb Wals

2e dag NK in teken van finales; zilver voor Romy Dannenburg & brons voor Seb Wals

Teun de Koning ging voor zijn 3e medaille bij het kogelslingeren, maar moest genoegen nemen met een 5e plaats met een afstand van 50,15m. Maar wat een fantastisch, succesvol weekend voor Teun!

Romy plaatste zich heel makkelijk in een tijd van 14,53s direct in de finale op de 100mh. En maakte de verwachtingen meer dan waar! Een prachtige zilveren medaille in een tijd van 14,23s; een mooi PR en wederom een verbetering van haar eigen clubrecord.

Behaalde Levi van Diest vorig jaar nog het podium bij het hoogspringen; dit jaar zat het er niet in. Ofschoon zijn PR op 1.85m staat, wilde het vandaag niet lukken! Een dag om snel te vergeten!

Op de MILA afstanden bij een NK worden veelal geen snelle tijden gelopen. Ook dit jaar was dit het geval bij de finale 800m & 1500m bij de jongens B.

Op de 800 meter was de doorkomsttijd na 400m, 70s. Seb hield iedereen goed in de gaten en in de eindsprint, 100m vanaf de start, sprintte Seb zich naar de kop van de groep en kon zich nipt op de finishlijn, naar een 3e positie lopen. Een prachtige bronzen medaille was het resultaat in een tijd van 2.08,85s.

Ook bij Twan uiteindelijk geen snelle tijden in zijn finale. Liep Twan gisteren nog een mooie tijd van 4.20,12, in de finale liep de winnaar uiteindelijk 4.33,67s (!).Twan eindigde in deze finale als 11e in een tijd van 4,41,84s. Maar het feit dat je in de finale staat bij een NK is al een hele prestatie op zich.

In een spannende finale 800m race bij de meisjes junioren B, eindigde Fee Eising net naast het podium op een 4e plaats in een tijd van 2,17,23s. Maar we gaan nog veel van Fee horen!

Anna Roelofs & Pip Doesburg gingen van start op de 200m en beide dames plaatsten zich keurig in de finale met tijden van resp. 25,92s & 26,41s. Voor Anna een opsteker! Weer heerlijk een tijd onder de 26s, als vanouds!

In de finale was het knallen! De nr.1; Zoë Zedney is momenteel onverslaanbaar, maar een prachtige 4e plaats voor Anna in 25,47s  (0,04s achter nr. 3)! en Pip finishte uiteindelijk in 27.02s.

Een vermelding waard is de tijd op de 200m die Mara Cotterink, liep in een wedstrijd in Tilburg. Mara heeft na 1,5 jaar blessure leed weer power in de benen. Het NK leek te vroeg te zijn voor Mara, maar uiteindelijk liep zij zaterdag, een mooie tijd van 25,48s. met -2.7m tegenwind. Het telt niet mee -want je moet uiteindeljk in Amersfoort zijn-, maar dit had zeker goed geweest voor een plaats in de finale!

Als laatste van dit succesvolle toernooi kwam Wouter Konijn nog in actie aan de start van de 400m bij de junioren B. Wouter liep 53,08s en plaatste zich helaas niet voor finale.

Voor Lycurgus zit er erop! Wat een prachtige prestaties van onze junioren. Alle medaille winnaars; van harte gefeliciteerd en alle overige atleten; top gedaan! Jullie hebben nergens iets laten liggen. We zijn supertrots op jullie allemaal! Ook alle trainers en coaches van binnen en buiten de vereniging; Gefeliciteerd met deze mooie prestaties!