U bent hier: Nieuws > Wedstrijden > Goud voor Menno Voon en zilver voor Pauline Hondema op de 1e dag NK Indoor in Apeldoorn

Goud voor Menno Voon en zilver voor Pauline Hondema op de 1e dag NK Indoor in Apeldoorn

Nederlands recordhouder polshoog Menno maakt de verwachtingen geheel waar en Pauline springt de limiet voor het EK U23 dat zal worden gehouden in het Noorse Bergen.

De tegenstanders van Menno kwamen bij het polsstokhoog niet verder dan 4.77m. Menno begon zijn wedstrijd op 5.32m. Vervolgens ging hij over 5.57m en triomfeerde met 5.72m. Hiermee voldeed Menno nogmaals aan de limiet voor het EK Indoor dat van 4 t/m 7 maart in het Poolse Torun wordt georganiseerd.
Natuurlijk probeerde Menno nog zijn eigen Nederlandse record met 1cm te verbeteren. Maar om de hoogte van 5.82m te springen lukte hem niet. 
Vorige week sprong Pauline 6.22m en dat was 10 cm verder dan haar PR. Nu "vloog" zij naar 6.41m. Dit betekende een verbetering van haar persoonlijk record met 19 cm. Voor de winnares werd 6.42m genoteerd. Het was een enorm spannende strijd. Geweldig is dat Pauline door deze prestatie van 8 t/m 11 juli mag deelnemen aan het EK onder de 23 jaar in het Noorse Bergen.
Dave Brandhoff behaalde een mooie 4e plek bij het hoogspringen met 2.04m. 
Thomas Ticheloven had veel moeite bij het hink-stap-sprong om een geldige sprong te realiseren. Met 13.71m werd Thomas uiteindelijk 7e.
Morgen vertegenwoordigen Romy Dannenburg op de 60m horden en Teun de Koning bij het kogelstoten onze vereniging op de 2de dag van het NK Indoor, waarbij net als vandaag geen publiek aanwezig is.