U bent hier: Nieuws > Wedstrijden > Verslag pupillencompetitie 15 mei 2021

Verslag pupillencompetitie 15 mei 2021

Wat hebben we een ontzettend leuke dag gehad met onwijs veel PR’s!!
Op 15 mei hebben we in eigen beheer een pupillencompetitie gedraaid en wat hebben we een mazzel gehad met het weer. Het begon ’s ochtends met motregen, maar daarna hebben we het gedurende de gehele wedstrijd drooggehouden.

Uiteraard begon de wedstrijd met de estafettes. Het was goed te zien dat hier op de trainingen veel aandacht aan besteed was zodat we geen enkele ploeg hadden die over zou moeten lopen. Daarna begon “het gewone programma”.

MPMini

Kim – Moïse – Zoë – Liv – Lizzy en Dees werden de hele dag begeleid door trainster Alta. De vaste jury bestond uit Barbara Koedooder, Lynn Jorissen en Stefan Hendriks. Ze hadden na de estafette als 1e onderdeel balwerpen. Liv kwam hierbij het verste met 10.18 meter. Daarna de 40 meter sprint. Deze werd gewonnen door Kim in 8.3 sec. Daarna verspringen en wat werd er ver gesprongen, bijna alle meisjes over de 2 meter. Het verste kwam Zoë met 2.36 meter. En als laatste onderdeel de 600 meter, best een eind als je er al een hele dag op hebt zitten. Deze werd gewonnen door Liv, 2e Zoë en 3e Kim. Daarna nog met zijn allen op/bij het podium voor de prijsuitreiking.

JPMini

Kaj – Tijs – Mick – Jesper en Maxime werden de hele dag begeleid door trainster Erzsi. De vaste jury bestond uit Chris Pouw, Cathy Vroegop en Judith Rietdijk. Ze hadden na de estafette als 1e onderdeel balwerpen. Kaj kwam hierbij het verste met 19.66 meter. Daarna de 40 meter. Deze werd ook door Kaj gewonnen in 8.2 sec. Daarna het verspringen en alweer was Kaj de beste met 2.18 meter met vlak achter hem Tijs met 2.12 meter. Ook voor deze mannen als laatste onderdeel de 600 meter, en ook hier was het best een afstand als je er al een hele dag op hebt zitten. Deze werd ook nog gewonnen door Kaj, 2e Maxime en 3e Thijs. Daarna nog met zijn allen op/bij het podium voor de prijsuitreiking.

MPC

Lobke – Liv – Thyrsa – Bente– Faya - – Maartje – Lindsey – Evie – Alisa – Isidora en Tess werden de hele dag begeleid door trainers Timo en Sascha. De vaste jury bestond uit Annemieke Roos, Helga Kant en Selma Geugjes. Ook zij mochten na de estafette (waar we zelfs 2 ploegen hadden die konden lopen) beginnen met balwerpen. Op dit onderdeel was Lindsey de beste met 14.50 meter. Daarna de 40 meter. Deze werd gewonnen door Lobke en Thyrsa, allebei liepen zij 7.8 sec. Door naar het verspringen. Ook hier bijna alle meisjes over de 2 meter en Thyrsa zelfs bijna over de 3, zij kwam tot 2.91 en was bij dit onderdeel de beste. Ook deze meisjes mochten daarna nog een 600 meter lopen. Ook hier was Thyrsa de beste, 2e was Lobke en 3e Bente met vlak daarachter Liv. Daarna nog met zijn allen op/bij het podium voor de prijsuitreiking.

JPC

Noël – Jari – Dion – Denvey – Bastijn – Sybren en Kaj werden de hele dag begeleid door trainers Britt, Charon en Jonne. De vaste jury bestond uit Machiel Moes, Sanne Sinkeldam en Annelies Glijnis. Ook zij mochten na de estafette beginnen met balwerpen. Noël gooide 22.84 meter met als eerstvolgende Dion met een mooie 20.37 meter. Bastijn gooide een mooie afstand van 18.48 meter. Volgende onderdeel: 40 meter sprint. Noël was de snelste met 7.8 sec. Denvey draaide die cijfers om en liep 8.7 sec. en Jari zat daar weer vlak achter met 9.0 sec. Na de sprint door naar het verspringen.
Wederom was Noël (ruim) de beste met 2.86 meter. Bij de andere jongens zaten de afstanden dicht bij elkaar. En ook voor deze jongens nog een 600 meter als afsluiting. Noël kwam als 1e over de streep, 2e was en 3e was Jari. Daarna nog met zijn allen op/bij het podium voor de prijsuitreiking.

MPB

Puck – Vayenna – Rena – Fay – Yara – Demi - Mila – Anne en Femma werden de hele dag begeleid door trainsters Raisa, Babette en Femke. De vaste jury bestond uit Esmaralda Schoenmakers, Kim van der Meer, Nina Kee, Evelyn v.d. Hoorn en Deborah Kerklingh. Ook zij mochten na de estafette (waar ook weer 2 ploegen konden lopen) beginnen met verspringen. Ook hier bijna alle meisjes over de 2 meter (nog een beetje extra oefenen op de trainingen en dan lukt het jou ook Femma). Het onderdeel werd gewonnen door Vayenna die haar PR tot 3x toe verbeterde en eindigde met een sprong van 3.04 meter. Hierna door naar de 40 meter sprint. Puck was hier de snelste met 7.1 sec. Daarna door naar balwerpen, hier was Rena de beste met 14.52 meter. Bij de B-pupillen krijg je er zomaar een rondje extra bij met de lange afstand. Deze meisjes mochten nog een 1000 meter lopen. Ook hier was Vayenna de snelste, 2e was Puck en 3e Rena. Daarna nog met zijn allen op/bij het podium voor de prijsuitreiking.

JPB

De grootste groep van de dag met wel 19 deelnemers. Dit waren Thymen – Lars - Hugo – Just – Joël – Mauro – Enzo – Mels – Quinn – Finn – Vincent – Ismael – Tije – Eray – Lukas – Musa – Benjamin – Ruben en Chris. Zij werden de hele dag begeleid door trainsters Lindsey en Joyce. De vaste jury bestond uit Kjell Brugman, Niels Kemerink en Sasja Wenning. Ook zij mochten na de estafette (waar wel 4 ploegen konden lopen) beginnen met verspringen. Thymen was de beste met 3.66 meter, gevolgd door Lars met 3.52 meter en Hugo met 3.16 meter. Met daar weer vlak achter Just met 3.00 meter en Joël met 2.90 meter. Daarna door naar de sprint, 40 meter. Ook hier was het weer spannend met weer Thymen als beste met 7.2 sec, vlak daarachter Lars met 7.3 sec, Hugo 7.4 sec, Just 7.6 sec. en Enzo 7.7 sec. En ook daarachter zitten de jongens qua tijd vlak bij elkaar. Na de sprint door naar balwerpen. Hierbij 4 jongens over de 20 meter, t.w. Hugo 23.05 meter, Lars 22.78 meter, Thymen 20.88 meter en Quinn 20.12 meter. En ook voor de JPB een 1000 meter als afsluiting. Omdat de groep zo groot was werd er hier in 2 series gelopen. In de 1e serie heeft Hugo gewonnen, 2e was Finn en 3e Enzo. De 2e serie werd gewonnen door Lars, 2e was Thymen en 3e Benjamin. Daarna nog met zijn allen op/bij het podium voor de prijsuitreiking.

MPA1

Julia – Ellen – Nyah – Jasmijn – Soraya – Bernou – Liv – Puck – Dyante – Jannat en Vada werden de hele dag begeleid door trainsters Talitha en Fabiënne. De vaste jury bestond uit Stuart McKeown en Carla de Bruin. Ook zij mochten na de estafette (ook weer 2 ploegen die konden lopen) beginnen met verspringen. Julia was de beste met 3.05 meter, met vlak achter zich Nyah met 2.94 meter en Ellen met 2.93 meter. Helaas hebben we na het verspringen afscheid moeten nemen van Vada. Zij was op de woensdag voor de wedstrijd gevallen en had daar toch te veel last van. Beterschap Vada. De rest van de groep ging door naar de 60 meter. Er werd hard gelopen. Ellen won met 10.2 sec., vlak daarachter Julia met 10.4 sec, Nyah 10.7 sec. en Sorayah 10.8 sec. Na de spint door naar kogelstoten. En weer was Julia de beste met 4.82 meter. Na een kleine pauze ook voor deze meisjes de 1000 meter. Ook hier was Julia de snelste met op de 2e plaats Nyah en als 3e Jasmijn. Daarna nog met zijn allen op/bij het podium voor de prijsuitreiking.

JPA1

Wout – Max – Boaz – Delano – Luc – Steyn – Sam – Lorenzo en Antonie werden de hele dag begeleid door de trainers Sanne en Bart. De vaste jury bestond Jet Geldof, Silvia Garau, grote zus, Cathy Vroegop en Judith Rietdijk. Zij mochten na de estafette (ook weer 2 ploegen die konden lopen) beginnen kogelstoten. Max kwam tot 6.48 meter op gepaste afstand gevolgd door Wout met 5.65 meter. Na het kogelstoten door naar de 60 meter. Ook dit ging tussen Wout en Max, maar Wout won met 9.4 sec. en Max liep 9.6 sec. Daarachter was het een gevecht tussen Boaz met 10.4 sec., Delano 10.7 sec., Luc 10.9 sec. en Steyn met 11.0 sec. Volgende onderdeel het verspringen. Wout kwam tot 4.06 meter met daarachter Max met 3.62 meter. Na een kleine pauze ook voor de jongens de 1000 meter. Hier was Max weer de snelste met op de 2e plaats Boaz en als 3e Wout. Daarna nog met zijn allen op/bij het podium voor de prijsuitreiking.

MPA2

Isis – Pien – Eva – Mara – Yinthe – Fay – Resa – Felice – Julya – Jenthe – Joëlla -Roos en Elize werden de hele dag begeleid door trainers Ruud en Lizzy. De vaste jury bestond uit Laura Nicolai, Marc Tijsterman, Chantal de Lange (en man) en Heiko Akkermans. Ook zij mochten na de estafette (waar we wel 3 ploegen hadden) beginnen met verspringen. Hier was Isis de beste met 3.91 meter. Het volgende onderdeel was de 60 meter. Hier was het heel spannend want de 1e 10 meisjes zitten qua tijd heel dicht bij elkaar. Snelste was Isis met 9.4 sec. met vlak daarachter Mara met 9.6 sec. met daar weer vlak achter Pien met 9.7 sec, Eva 9.8 sec., Yinthe 10.0 sec., Julya 10.2 sec., Fay 10.4 sec., Jenthe 10.5 en Felice en Resa allebei 10.6 sec. Daarna direct door naar het kogelstoten. Hierbij 3 meisjes over de 6 meter. Isis had 6.83 meter, Pien 6.35 meter en Eva had 6.00 meter. Ook voor deze meisjes een 1000 meter. Eva was de snelste met 3.57.8, 2e was Yinthe met 4.02.5 en 3e was Fay met 4.04.1. Daarna nog met zijn allen op/bij het podium voor de prijsuitreiking.

JPA2

Stijn – Kyan – Koen – Ruby – Kris – Lucas – Casper – Zed – Jordy en Novan werden de gehele dag begeleid door de trainers Maurice en André. De vaste jury bestond Heidy Gobes, Rob Dekker en Menno Balk. Ook zij mochten na de estafette (waar we 2 ploegen hadden) beginnen met kogelstoten. Stijn was de beste met 7.53 meter en Koen kwam tot 7.12 meter. En als Kyan iets meer spierballen gaat krijgen komt hij de volgende keer vast ook over die 7 meter. Hij kwam nu tot 6.89 meter. Na kogel door naar de 60 meter sprint. Hier was Kyan de snelste met 9.5 sec., met vlak achter hem Stijn met 9.7 sec. en Ruby met 9.8 sec. Koen en Kris liepen beide 10.0 sec. en Lucas zat daar met zijn 10.2 weer vlak achter. Na de sprint door naar het verspringen. Hier was Koen met een mooie 3.73 meter de beste. Ruby had 3.66 meter en Stijn 3.61 meter met vlak daarachter Kyan met 3.57 meter. Ook voor deze jongens na een kleine pauze de 1000 meter. Kris nam vanaf de start een flinke voorsprong om in 3.40.6 te eindigen. Tweede was Stijn en 3e Kyan. Daarna nog met zijn allen op/bij het podium voor de prijsuitreiking.

Overige juryleden

Onze jury tijd bestond uit de toppers Elke Overwater, Berry Glas, Hélène Brugman, Mark de Boer, Ugur Ozcan en Nikki Wildschut. En Ruud Stam was vandaag onze startcommissaris.

Alle uitslagen zijn te vinden op atletiek.nu en wel via deze link:

https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/35398/


Hieronder nog een aantl foto's van Debbie Koenen:

De kampioenen:

  

  

  

  

  

 

Wat beelden van de wedstrijd: