U bent hier: Nieuws > Wedstrijden > Geen 225 logees meer maar 130 enthousiaste deelnemende atleten bij onze indoorwedstrijd

Geen 225 logees meer maar 130 enthousiaste deelnemende atleten bij onze indoorwedstrijd

De 18de indoorwedstrijd georganiseerd door AV Lycurgus op zaterdag 29 oktober zeer succesvol verlopen.

Per 1 oktober waren onze 225 logees (asielzoekers) uit de indoorhal vertrokken en op zaterdag 29 oktober was er in dezelfde hal en vanaf de balustrade een heel ander beeld te zien.

130 jeugdige atleten streden op de 60m, 60m horden, Ver-, Hoogspringen en Kogelstoten. Velen lukte het om nog net in hun oude categorie een PR te scoren of een clubrecord te verbeteren. Alles werd door jullie vastgelegd en mogelijk gemaakt. Het was echt een fantastisch gezicht om jullie allemaal heel intensief bezig te zien. DANK JULLIE WEL DAARVOOR. ECHT GEWELDIG.
Deze tekst is via de mail naar de kleine 70 vrijwilligers gegaan. De officiële juryleden werden bij hun taak ondersteund door zo'n 30 hulpouders. 
Volgens de info op atletiek.nu mochten op de wedstrijdvloer alleen atleten, juryleden en hulpouders die een oranje juryhes droegen. Alle supporters mochten vanaf de balustrade genieten van de wedstrijd. Herkenbare trainers moesten achter de boarding blijven. Om dat principe te handhaven was erg moeilijk. Gelukkig is alles goed afgelopen en heeft iedereen volop kunnen genieten. Maar waren er aanzienlijk meer deelnemers geweest dan had de leiding beslist strenger opgetreden. 
Twee Lycurgianen slaagden erin om een clubrecord op hun naam te brengen. Bij de jongens pupillen A verbeterde Wout Overwater het uit 1988 daterende Hoogspring clubrecord van Rogier Kemp. Dat stond op 1.35 en Wout sprong maar liefst 1.45m. 
Bij de Jongens C was het Mexx Stembert die het clubrecord Hoogspringen met 1.75m op zijn naam bracht. Het oude clubrecord was in handen van Jorit Blonk en Mikai Snoek en stond op 1.70m. BEIDEN GEFELICITEERD. 

In Edam was er zondag de 30ste een Herstwerpmeerkamp. Bij de vrouwen Masters 60+ bracht Jannet van Noord het clubrecord Kogelslingeren op haar naam. Haar 3 kg kogel slingerde Jannet naar 25.63m. Ook Jannet GEFELICITEERD. 
Melvin Lak bracht bij de mannen masters 50+ het clubrecord werpvijfkamp op zijn naam met 2152 punten. Ook staat sinds deze wedstrijd in Edam het clubrecord gewichtwerpen met 11.34 kg op Melvin z'n naam met 9.78m. GEFELICTEERD. 

Onze volgende indoorwedstrijd is op zaterdag 26 november voor de pupillen. Voor de CD junioren is de mogelijheid om 2 x 60m te sprinten.