U bent hier: Loopgroepen > Run classic

Runclassic

 

        Lycurgus Runclassic 2019-2020 

                                      Is voor iedereen!!!

29 September 2019 zijn we weer van start gegaan met de Runclassic, de onderlinge competitie van de Lycurgus Loopgroepen. Met een nieuwe serie wedstrijden, waarbij iedereen welkom is en uitgedaagd wordt om zijn eigen afstanden in zijn eigen tempo te lopen, steeds een stukje sneller te gaan, en met wedstrijden in clubverband mee te doen.  Je neemt het op tegen de loopmaatjes van Lycurgus met een systeem waarbij iedereen kans maakt om te winnen.

 

De Competitievorm:

Het uitgangspunt van de runclassic is dus dat iedereen moet kunnen winnen ongeacht of je nu 20 of 70 bent en ongeacht of je nu 1 uur op de 10 kilometer kan lopen of die 10 kilometer in een half uurtje afraffelt. Uitgangspunt is je eigen niveau. Daarom gebruiken we een puntensysteem dat de verschillen in snelheid omrekent. We gaan hierbij uit van je snelste tijd die je het afgelopen jaar hebt gelopen op de 5, 10, 15 of 21 kilometer. Die tijd wordt als uitgangspunt gebruikt om je resultaat van de gelopen races te meten, aansluitend word je daarop volgende snelste tijd uitgangspunt. Loop je nu een keer veel beter dan je beste resultaat dan haal je meer punten dan wanneer je langzamer loopt. Om te voorkomen dat er tactisch wordt gestemd bij het inschrijven, gaan we de tijden van de gelopen races binnen de runclassic races natuurlijk controleren. Weet je jouw tijd als uitgangspunt niet omdat je net start of vind je het lastig om in te schatten wat jouw tijd is, stem dit dan af met je looptrainer. Je kunt zelf de keuze maken in welke categorie je mee wilt lopen. Alle leden van de loopgroepen kunnen gratis mee doen aan de competitie.  

Meld je aan via het e-mail adres lycurgusrunclassic@gmail.com om mee te dingen naar de felbegeerde wisselbeker! Met hierin vermeld:

*Je naam
*De categorie waaraan je wilt deelnemen
*En je beste prestatie qua tijd van 2018 op de categorie(afstand) waaraan je wilt deelnemen. Weet je deze niet omdat je net gestart bent of nog niet eerder een run gelopen hebt. Vraag dan een richtlijn aan je loopgroep trainer.
 
Voorbeeld categorie A
Naam:                         Klaas Barten
Categorie                    A
PR 2018                     10 km 30 minuten, 15 km 40 minuten en 21 km 1.10 uur. (Let op! Hier graag je PR op alle drie de afstanden vermelden!)
 
Voorbeeld categorie B
Naam:                         Liesbeth Kramer
Categorie:                   B
PR 2018:                    10 km, 30 minuten (grapje ;-)))
 
Voorbeeld categorie C
Naam:                         Corry Klaassen
Categorie:                   C
PR 2018:                    5 km, 35 minuten
 
Heb je nog vragen dan kun je mailen via bovenstaand e-mail adres en anders zien we je inschrijving met plezier tegemoet. De Runclassic wedstrijden staan hieronder. De 6 best gelopen runs tellen mee. Je kunt jezelf alvast (op eigen kosten) voor de wedstrijden inschrijven. 
 

 

                   "Meedoen is belangrijker dan winnen."

 

 

Runclassic seizoen 2019/2020

De beste 6 wedstrijden van de 9 onderstaande wedstrijden tellen mee voor de competitie.

Datum  Wedstrijd Plaats Website

Categorie

A

Categorie

B

Categorie

C

29-9-2019 Eilandspolderloop de Rijp www.eilandspolderloop.nl 21 km 10 km 5 km
13-10-2019 Zaanse Schansloop Zaandijk www.zaanse-schansloop.nl 10 km 10 km 5 km
3-11-2019 Boerenkoolloop Vezet Warmenhuizen www.boerenkoolloop.nl 10 km 10 km 5 km
22-12-2019 Snertloop AV Lycurgus Assendelft www.avlycurgus.nl 21 km 10 km 5 km
5-1-2020 Strand en Duinloop AV Castricum Castricum www.avcastricum.nl 15 km 10,1 km 4,1 km
2-2-2020 Twiskemolenloop AC Waterland Twiske www.acwaterland.nl 21,1 km 10 km 5 km
22-3-2020 AV Zaanland RunXloop Zaandam www.avzaanland.nl 10 km 10 km 5 km
8-4-2020 Open Zaanse AV Lycurgus Assendelft www.avlycurgus.nl 10 km 10 km 5 km
17-5-2020 Zaanbocht Run Wormerveer www.zaanbochtrun.nl 10 km 10 km 5 km

 

Runclassic kleding van Lycurgus

Het mooie nieuwe oranje Runclassic T-shirt van Craft en het prachtige zwarte Asics windjack met in oranje het Lycurgus logo met eventueel je eigen naam op de mouw van het jack kun je nu alleen nog bestellen in de winkel van RunX Zaandam, vraag ernaar bij de kassa. We hebben onze sponsor RunX Zaandam bereid gevonden om ons ook dit jaar weer te sponsoren. Dank daarvoor!

De Runclassic zal traditioneel afgesloten worden met een gezellige bijeenkomst/prijsuitreiking beschikbaar gesteld door RunX Zaandam.

Veel succes en sportief loopplezier! We rekenen ook dit jaar weer op een grote opkomst en een sportieve competitie.

 

De Runclassic commissie,

Adriaan, Klaas, Marinella, Barbara, Pascal, Paul en Liesbeth