U bent hier: Nieuws > Jeugd > Mooie resultaten op de tweede competitiedag CD junioren

Mooie resultaten op de tweede competitiedag CD junioren

Het weer was een stuk beter dan op de eerste competitiedag in april en Lycurgus was met maar liefst 10 teams (in totaal 63 atleten) afgereisd naar Beverwijk. Zes meidenteams en vier jongensteams hebben de hele dag hun best gedaan om PR’s te verbeteren en punten te scoren voor hun team. Er was ook een grote groep trainers, begeleiders en familie meegekomen, waardoor onze jongens en meiden flink aangemoedigd werden. Met mooie resultaten: er werden maar liefst 102 persoonlijke records verbroken, vier records geëvenaard, en de jongens C pakten het clubrecord op de 4x100m estafette in een mooie tijd van 46,04 seconde. Gefeliciteerd iedereen met deze mooie resultaten!

Er waren maar liefst 21 meiden D aanwezig, verdeeld in drie teams. Naast vele persoonlijke records, deden de meiden ook goed mee in het klassement. Zo eindigde team 1 met Evi, Isis, Tess en Fay als eerste op de estafette, werden Britt en Tess overtuigend 1e en 2e op de 600m, vloog Selina als snelste over de 60m horden, en werden Noa en Evi 1e en 3e op de 60m. Fenna en Fay evenaarde hun PR’s met hoog en werden daarmee 1e en 2e . Verder werd Noa 2e met speer, Selina 3e met kogel en Fenna 2e met ver. Dit alles was goed voor een 1e plaats in Beverwijk en na twee competitiewedstrijden een mooie 4e plek in het landelijke klassement! Ook team 2 met Florine, Yinthe, Pien, Eva den A., Resa, Felice en Julya deed het goed: ze verbeterden 9 PR’s en het team werd vijfde in Beverwijk en staat landelijk op de 73e plaats. Team 3 met Eva van der W, Rosalie, Naomi, Femke, Sterre en Anouschka verbeterde maar liefst 11 persoonlijke records, werd 9e en staat landelijk op plek 173. Mooi gedaan meiden!

Bij de jongens D deden 14 atleten mee in twee teams. Ook hier mooie resultaten: het estafetteteam werd 3e op de 4x80m, Roan werd 3e op de 80m en Kris werd 3e op de 600m. Cas en Koen werden gezamenlijk 1e bij hoog, en Kyan werd 3e bij ver. Stijn werd knap 4e op de 80m horden en Finn werd 5e bij het kogelstoten. Dit leverde aan het einde van de dag een 2e plek op en landelijk staat dit team 27e. Team 2 met Julian, Riley, Jordy, Casper, Kay, Lieuwe en Sepp scherpten maar liefst 13 PR’s aan en eindigde als 9e. Landelijk staat dit team op plek 91. Gefeliciteerd allemaal!

Bij de meiden C streden 17 Lycurgus atleten mee, in drie teams. Het estafetteteam met Sanne, Tara, Julie en Kiamy werden 3e, Sanne werd 1e met kogel, Joyce en Mayla evenaarden hun PR bij het hoogspringen en werden respectievelijk 2e en 4e. Babette werd 3e met ver. Lara scherpte haar PR aan bij het speerwerpen en werd 7e , net achter Sanne, die 5e werd. Team 1 eindigde op de 4e plek en staat landelijk op plek 26. Team 2 met Janet, Kyra, Emma, Janiek, Mireille en Malin was goed op dreef en scherpte 10 persoonlijke records aan. Zij werden 7e en staan landelijk op plek 77. Team 3 (Anna, Isis en Suzette) was met 8 PRs erg goed op dreef. Zij werden met drie atleten 10e in Beverwijk en staan landelijk op plek 148. Geweldige resultaten!

De jongens C begonnen goed met een clubrecord op de 4x100m. Gillion, Mexx, Youri en Mikai eindigden daarmee afgetekend als 1e. Ook op alle andere onderdelen waren de jongens goed bezig: op de 150m werd Mexx 2e en Jemairo 4e. Youri werd 2e op de 1500m, waarbij Bam 12e werd, en Mexx werd 1e op de 100m horden. Bij de werponderdelen ook goede resultaten voor Lycurgus: Mikai werd 1e bij speer, met Daan op de 3e plaats. Bij kogel werden Mikai en Daan 1e en 2e. Gillion eindigde als 2e bij hoog en Youri 2e met verspringen. Het Lycurgus team won de wedstrijd met overmacht en staat net als de meiden D landelijk nog steeds op de 4e plaats na twee wedstrijden. Team 2 met Thijs, Iker en Thomas scherpte maar liefst 9 PRs aan en werd 8e in Beverwijk. Landelijk staan zij op plek 133. Mooi gedaan jongens!

Over vier weken, op 11 juni, is de derde competitiewedstrijd voor de CD junioren bij AV Haarlem, daar zullen de tickets worden verdeeld voor de A/B/C/D finales op 17 september! We kijken uit naar weer een mooie atletiekdag met hopelijk weer een zonnetje, goede resultaten, veel nieuwe PR’s en natuurlijk veel sportplezier. Alle resultaten van 14 mei zijn na te lezen op onderstaande link:

https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/37108/

Sandra, moeder van Selina