U bent hier: Nieuws > Wedstrijden > Menno Vloon gekozen tot Zaanse sportman van het jaar 2021

Menno Vloon gekozen tot Zaanse sportman van het jaar 2021

De concurrenten van onze TOP polsstokhoogspringer waren AZ aanvoerder/international Owen Wijndal en Olympische baanwielrenner Yoeri Havik.

De bekendmakingen en huldigingen vonden maandagavond plaats in het Zaantheater. Volgens organisator Mirjam Preusterink was de keuze van beste sportman de moeilijkste van alle categorieën. Fantastisch dat de hoogstaande nationale en internationale prestaties van Menno door zijn benoeming op een goede wijze worden gewaardeerd. 

Ook Almar Diehl mocht op het podium plaatsnemen. Dat was voor de benoeming van vrijwilliger van het jaar. Almar heeft zich gedurende de afgelopen corona jaren enorm verdienstelijk gemaakt voor onze vereniging. Zoals corona coördinator, opzetten zoom trainingen voor de jeugd, kantine zaken, mede organisator wedstrijden voor eigen leden, daarbij ook nog aanspreekpunt voor allerlei zaken. Almar en de andere twee genomineerden werden alle drie TERECHT benoemd tot vrijwilliger van het jaar. 

Richard Coté was genomineerd in de categorie coach van het jaar. Hij had daarbij pittige concurrentie van o.a. een internationale zwemtrainer. De keuze viel op deze zwemcoach. 

Deze verkiezingen waren voor het eerst in een ander jasje gestoken. De organisatoren kregen lovende woorden o.a. ook voor het bijprogramma.