U bent hier: Nieuws > Wedstrijden > Spetterend SplitTime NK Teams in Assendelft. Tweede competitiewedstrijden mannen in Heerhugowaard en Heiloo.

Spetterend SplitTime NK Teams in Assendelft. Tweede competitiewedstrijden mannen in Heerhugowaard en Heiloo.

Grandioos aantal toeschouwers rondom de baan om te genieten van top atletiek.

Bij het aanschouwen van zoveel apparatuur op de baan was het duidelijk dat er bij ons een Nederlands Kampioenschap werd georganiseerd. Niet alleen de feestelijke aankleding maar ook de live verslagen van de microfonisten zijn voor een groot deel sfeerbepalend. Maar de atleten spelen natuurlijk de hoofdrol. Hoe leuk is het om met Churandi Martina op de foto te gaan. 
De Lycurgus vrouwen deden enorm hun best om in de eredivisie te blijven. In de eindstand werden zij 7e. Dat houdt in dat de dames op 11 september gaan deelnemen aan de promotie/degradatie wedstrijd. Bijzonder was dat Daventria ook 73 punten had verzameld. Echter onze dames hadden twee keer een eerste plek bemachtigd en Daventria slechts eenmaal. 
Natuurlijk won Lisanne Schol het speerwerpen met 54.46m. In een fantastisch gelopen 4 x 400m met Mara Cotterink, Shanna Mol, Anna Roelofs en Romy Dannenburg kwam Romy als eerste over de finish in 3.55.16s.
Tasa Jiya werd 2e op de 100m in 11.65s rugwind +4.7. Tasa was hier heel blij mee, want zij was net hersteld van een blessure. 
Pauline Hondema maakte ook helemaal de verwachtingen waar door 2e te worden bij het Verspringen met als verste sprong 6.36m rugwind +2.2. Pauline moest weer Anoek Vetter voor laten gaan, maar is erop gebrand om haar eens te verslaan. 
Lisanne Schol werd 2e bij het Kogelstoten met 13.98m.  
Mara Cotterink liep een goede 400m in 56.15s en kwam als 3e over de finish. 
In het team streden verder voor de punten Tessa van Herp, Fee Eising, Nora Winter, Marit Snoek, Brenda Calis, Altagrazia Herkul, Pip Doesburg, Leonie Deumers, Arianne Gravesteijn, Tanja van der PLas, Annebel Jaarsma. Waardering voor de atleten die op een onderdeel uitkwamen dat zij anders nooit doen. Compliment voor ploegleider Brain Vriend. En natuurlijk ook voor de 90 medewerkers die ervoor gezorgd hebben, dat alles fantastisch verliep. De kantine had echt een top dag. De ploegleiders waren zeer tevreden over onze coulante medewerking. 

Het 1e divisieteam mannen moest voor hun 2e competitiewedstrijd naar Heerhugowaard. Zij eindigden daar als 2e met 113 punten achter SPRINT die 124 punten scoorden. In de landelijke stand staat het Lycurgus team nu op de 3e plek met 217 punten. Boven hen staan Rotterdam Atletiek243 p. en SPRINT 246 punten.
De maximale 12 punten werden verdiend door Teun de Koning Discuswerpen 46.61m en Kay Olofsen Kogelstoten 15.33m.
11 punten kregen Thomas Ticheloven bij het Hink-stap-springen 14.20m en Daan Molleman 800m in 1.57.66s. 
Derde plekken dus 10 punten werden behaald door Harm Janssens 400m in 49.99s en het 4 x 400m kwartet met Daan Molleman, Wouter Konijn, Tobias Hoogervorst en Thomas Ticheloven waarvoor 3.25.30s werd geklokt. Het team bestond verder uit Finn Castricum, Bas Mangnus, Patrick Groot, Jelmer van Diepen, Damian Paap. Dit team zal op 3 juli naar Bergen om Zoom moeten voor hun 3e wedstrijd. 

Het 2e mannenteam was in Heiloo aktief. Zij eindigden daar als tweede met 6791 punten. In de landelijke stand staat dit team 28ste met 11.655 punten van de 80 teams.
Jelle Müller verrichtte in Heiloo een opmerkelijke prestatie door ruimschoots het Polsstokhoog te winnen met 4.45m. Dit is een PR voorJelle en deze hoogte leverde 909 punten op. Bij het verspringen werd Jelle 2e met als verste sprong 6.61m. Master Robin Geertsma pakte weer de winst bij het Kogelstoten met 12.95m. Edwin Deumers waagde zich aan de 1500m en was zelfs bereid om als laatste loper op de 4 x 100m te starten. 
In de ploeg zaten verder Gaeonn Meyer, Joost van Deudekomn, Bastiaan Hondema, Dani Pufflijk, Bart Hoogmoed, Jonne Roos, Sil Westenbrink, Tyrone Lak en Sam van Dijk. Voor hun 3e wedstrijd zullen de mannen op 3 juli naar Almere gaan.

  • Album Joyce Schoonebeek Mannen loopnummers
  • Album Joyce Schoonebeek Mannen technische nummers
  • Album Joyce Schoonebeek Vrouwen loopnummers
  • Album Joyce Schoonebeek Vrouwen technische nummers
  • Album Joyce Schoonebeek Juryleden
  • Album Bjorn Paree
  • Album Ed Turk