U bent hier: Nieuws > Wedstrijden > 11 september wederom Nationale top atletiekwedstrijd in Sportpark De Omzoom

11 september wederom Nationale top atletiekwedstrijd in Sportpark De Omzoom

Atletiekvereniging Lycurgus behoort al decennialang tot een van de grootste verenigingen van Nederland. Maar niet alleen dat; ook acteren zij vanaf de oprichting van de vereniging in 1938 tot de atletiektop van Nederland! Eén van de meest belangrijke speerpunten van de club is dan ook om elk jaar weer in de top 10 van Nederland te eindigen met de zomercompetitie voor teams.

Op zondag 11 september a.s., vanaf 11:00 uur wordt in Assendelft de Nationale promotie-degradatie wedstrijden gehouden. Veel Nederlandse toppers zullen nogmaals acte-de-présence geven in Assendelft.

Het damesteam van Lycurgus is dit seizoen al in de hoofdklasse de voorwedstrijden door gekomen, helaas was de eindklassering niet voldoende om directe handhaving in de hoofdklasse af te dwingen.. Vanwege hun plaatsing bij de laatste 3 zullen wij gaan strijden om hun plek te behouden in de hoofdklasse. De voorronde was - i.v.m. afwezigheid van enkele toppers- niet zoals het zou moeten. Maar het team is nu weer helemaal compleet met een aantal toppers van Zaanse bodem; o.a. Mara Cotterink op de 200 & 400 meter sprint, Tasa Jiya op de 100 meter sprint, Pauline Hondema bij het verspringen, Lisette Schol bij het speerwerpen & ons gastlid; Vanessa Sterckendries bij het kogelstoten, discuswerpen en kogelslingeren.

De mannen hebben even een uitstapje gemaakt naar de 1e divisie dit jaar, maar gaan tijdens deze finale op voor promotie naar -wederom- de hoofdklasse. Hopelijk kan het team rekenen op o.a. Menno Vloon, Nederlands recordhouder bij het polsstokhoogspringen, Jelmer van Diepen bij het hoogspringen, Dennis Barnhoorn bij het discuswerpen en de broers Kay & Paul Olofsen bij het kogelstoten resp. speerwerpen.

Toegang is gratis, dus iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

 

foto:  Flying mum Tasa Jiya, goed voor een 7e plaats bij de Nederlandse kampioenschappen 2022