U bent hier: Nieuws > Wedstrijden > Spannende thuiswedstrijd specifiek voor de Mannen van AV LYCURGUS afgelopen zondag 11.09

Spannende thuiswedstrijd specifiek voor de Mannen van AV LYCURGUS afgelopen zondag 11.09

Vrouwen team vreesde al degradatie. Mannen vochten voor promotie.

Na 19 onderdelen kwamen de mannen 3 punten te kort om vanuit de 1e divisie te promoveren naar de ere divisie of te wel NK Teams. Acht atleten eindigden op een 1e, 2e of 3e plaats. Dat waren:
Teun de Koning 1e DISCUSWERPEN 44.50m
Dennis Barnhoorn 2e SPEERWERPEN 58.99m, Jelmer van Diepen 2e HOOGSPRINGEN 1.95m,
Dylan Langeveld 2e POLSHOOG 4.40m, Paul Olofsen 2e KOGELSTOTEN 15.46m,
Tobias Hoogervorst 3e 200m 22.19s PR, Harm Janssens 3e 400m 50.02s, Thomas Ticheloven 3e HSS 14.14m W+2.1 
In het mannenteam onder de inspirerende leiding van Sjoerd Wezelenburg streden verder om de punten:
Daan Molleman, Mike de Dood, Twan Deumers, Jelle Müller, Finn Castricum, Zack Rot, Jelle de Jong, Wouter Konijn en Lars Gilissen. 
Eindstand was: 1e AAC 115p., 2e PAC 113p, 3e AV'23 96p. en 4e AV Lycurgus 93 punten. 

Brian Vriend ploegleider van de vrouwen was zaterdagavond nog bezig om het team door plotselinge afzegging van Vanessa Sterckendries compleet te krijgen. Dat lukte dankzij Leonie Deumers en Anna Roelofs. Vooral hulde aan Anna die het aandurfde om te gaan kogelslingeren. 
Nederlands recordhoudster speerwerpen Lisanne Schol won zoals verwacht het Speerwerpen met 55.70m. Daarbij aangetekend dat de gevolgen van corona nog steeds bij haar merkbaar zijn. Romy Dannenburg werd 2e op de 400m horden in 1.04.38s. Wegens afzeggingen door blessures van Tasa Jiya, Maureen Ellsworth, Nora Winter, Pauline Hondema, Mara Cotterink en Annebel Jaarsma werden een aantal junioren opgesteld. Het hele team bestond uit: Altagracia Herkul, Marit Snoek, Fee Eising, Tessa van Herp, Brenda Calis, Erzsi Diehl, Noa Sonius, Sascha Kroon, Leonie Deumers, Romy Dannenburg, Lisanne Schol, Anna Roelofs, Tanja van der Plas en Amber Bakker.
De eindstand werd: 1e Haag atletiek 117p., 2e PAC 110p., 3e GAC 101p., 6e Lycurgus 67 punten.
De organisatie van deze promotie/degradatie wedstrijd was in handen van AV Lycurgus. Het aantal medewerkers was ruim 70, waaronder gelukkig veel juryleden van AV Lycurgus maar ook 4 asielzoekers zondag en 2 zaterdag. Wij als organisatie waren heel blij met hun hulp. De mannen vonden het een geweldige dankbare dagbesteding. 

Joyce Schoonebeek-Kerssens heeft een tweetal fotoalbums op haar facebookpagina geplaatst 

album Mannen

album Vrouwen

Ook Sam van Dijk heeft foto's genomen. Deze zijn te bewonderen via de link:
https://img.gg/YhrNQh0

Sam meldt verder:

Mochten er mensen zijn die ze willen laten uitvergroten of printen dan heb ik ook nog de originele foto in volledige resolutie. Ze kunnen mij dan een mailtje sturen via dit emailadres:

overbelicht.photography@gmail.com