U bent hier: G-Sectie

Welkom op de pagina van onze G-atleten

Klik  hier voor het nieuws van de G-sectie.

 

Op deze pagina leest u algemene informatie over onze G-sectie.

 
.         
 
                              
 

Het ontstaan

In mei 2000 is er een trainingsgroep voor mensen met een verstandelijke beperking gestart. Deze groep is al jaren gezellig en soms een beetje fanatiek met elkaar aan het trainen. De groep is in de loop der jaren uitgegroeid tot ongeveer 40 atleten, zowel meisjes als jongens, als vrouwen en mannen. De leeftijd varieert van 8 tot 60 jaar.
De meeste atleten doen zelfs  aan wedstrijden mee onder het motto:
“Ik ga voor de overwinning, maar door mijn inzet ben ik al winnaar".
Naast atletiek worden af en toe ook andere activiteiten georganiseerd.
 

Doelstelling

Mensen met een verstandelijke beperking vanaf acht jaar in staat te stellen om met plezier  samen atletiek te beoefenen en te integreren binnen de vereniging.
 

Voorwaarden

Om met de trainingen mee te doen moet de atleet zich redelijk zelfstandig kunnen redden (zelf naar toilet, zelf aan- uitkleden, zelfstandig bewegen, dus geen ernstige lichamelijke handicap). De atleet moet een dusdanig verstandelijk vermogen hebben, dat hij of zij een eenvoudige verbale instructie begrijpt. De atleet moet zelfstandig (bijvoorbeeld met een taxi) of met een ouder/begeleider naar de atletiekbaan kunnen komen.
 

Proeftrainingen

Ben je nieuwsgierig naar de atletieksport? Je kunt altijd een maand als proef trainingen mee doen om te ervaren of je het echt leuk vindt. Immers het plezier in bewegen staat voorop! Daarna wordt gevraagd of je lid wilt worden.
 
 

Trainingen

Elke woensdagavond wordt er getraind op de atletiekbaan van Lycurgus.
Groep 1 traint van 18.45 tot 19.45 uur en groep 2 van 20.00 tot 21.00 uur.
Er wordt getraind op de loopnummers (60m t/m 1500m), springnummers (verspringen en hoogspringen) en werpnummers (balwerpen, kogelstoten en speerwerpen).
In de zomer wordt er ongeveer 4 weken niet getraind.
Na de training wordt er gezamenlijk iets gedronken in de kantine.
 
         
    
            

Het trainers/begeleidingsteam

De algemene leiding is in handen van Sander van der  Vlugt, ALO, atleet en werkzaam als gymleraar en bewegingsagoog in een zorginstelling. Hij wordt ondersteund door een aantal begeleiders.
De begeleiders zijn: Arno. Bart Jan, Katja, Martin en Quincy.

 

Wedstrijden

Regionale competitie

Sinds een aantal jaren hebben we een competitie tussen verschillende atletiekverenigingen in Noord-Holland.
Er zijn drie korte avondwedstrijden en een finaledag .
 

Andere wedstrijden

Naast deze competitie nemen we deel aan verschillende andere wedstrijden, zoals de Nationale Special Olympics.
 
Jaarlijks worden binnen de vereniging ook clubkampioenschappen gehouden.

Ook organiseert a.v. Lycurgus regelmatig wedstrijden ( trimlopen en baanwedstrijden ), welke open staan voor alle atleten ( dus ook G-atleten ) binnen de club.
 
Tijdens de wintertraining houden wij op de eerste woensdag van de maand testwedstrijden, telkens een loopnummer en een technisch nummer. 
 

Overige activiteiten

Jaarlijks nemen wij deel aan de Open Dag van de Johan Cruyff Foundation in het Olympisch Stadion. Wij geven hier met onze atleten demonstraties atletiek, waarbij ook andere sporters, geestelijk of lichamelijk beperkt, kunnen meedoen.
Onze atleten doen op deze middag ook mee met andere sporten, zoals boksen, rolstoeltennis, rolstoelhockey, judo, wielrennen, voetbal, roeien, etc.
 
  
 

 

Johan Cruyff Foundation

Wij worden financieel ondersteund door de Johan Cruyff Foundation
                                                      
 

De Johan Cruyff Foundation heeft als missie zoveel mogelijk jeugd in beweging te brengen. Door middel van projecten gericht op sport en spel stimuleert de Cruyff Foundation jeugd met of zonder beperking in beweging te komen. Dit doet de Foundation d.m.v. de Cruyff Courts, Schoolplein14 en sportprojecten voor kinderen met een beperking. Door sport en spel worden kinderen fitter, leren ze met elkaar omgaan, verbetert het cognitieve vermogen en blijven zij gedurende de hele levensloop actiever.

 

Joke van Rijswijkprijs

 In 2010 hebben wij de Joke van Rijswijkprijs ontvangen. Deze prijs wordt door de Atletiekunie sinds 2004 jaarlijks toegekend aan een atleet ,atlete, persoon of organisatie die zich door inzet en behaalde resultaten op het gebied van ontwikkeling van de atletiek voor personen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.