Laatste Nieuws

EK München Lycurgiaan polsstokhoogspringer Menno Vloon heeft zich geplaatst voor de finale

De finale is zaterdag 20 augustus om 20.05 uur. Natuurlijk gaan we allemaal kijken. lees verder »

Menno Vloon wint polsstokgala in het Belgische Leuven

In de aanloop naar het EK in München reed Menno naar Leuven. Met 5.82m won hij het Polsstokgala. lees verder »

Complimenten aan Almar en de trainers

Kleine update: De opvang draait nu bijna 2 weken en wij zelf (Lees de VRZW en AV Lycurgus resp. SAS) zijn best tevreden. Het is een levendige locatie met maar liefst 64 kinderen. Ook komen er weinig signalen uit de omgeving, en zien wij vooral mooie initiatieven om iets te organiseren of zoals de VRZW aangeeft te doneren. Onderstaand artikel laat zien hoe betrokken Av lycurgus is met de vluchtelingen. Olv Almar en trainers worden de kinderen leuk bezig gehouden. Daarnaast kunnen de ouderen lekker voetballen. Zie artikel! lees verder »

Ingrid van Weerden 2 augustus 2022 overleden

Insiders wisten het al een poosje. Ingrid vecht dapper voor haar leven. lees verder »

WK Atletiek Oregon USA maandag 25 juli 2.25 uur

In de finale haalt Lycurgiaan Menno Vloon de aanvangshoogte van 5.55m helaas niet. lees verder »

Lycurgiaan Menno Vloon bij het WK atletiek in Oregon door naar de finale polsstokhoog

Op de 8ste dag van de Wereldkampioenschappen Atletiek in Oregon in de Verenigde Staten sprong Menno met behulp van zijn polsstok over de 5.75m. lees verder »

Regels en aanwijzingen Noodopvang Vluchtelingen

lees verder »

Update Noodopvang

Update noodopvang Op dit moment wordt er nog keihard gewerkt om in de hal de laatste inrichtingsvraagstukken op te lossen. Vrijdag 22 juli verwachten we de eerste bewoners. Mogelijk zie je ook de dagen daarna nog wat mensen rondlopen die bezig zijn aan het wegwerken van wat laatste restpunten. lees verder »

Pauze maandagavondwedstrijden

In verband met de zomervakantie zijn er de komende 6 weken GEEN maandagavondwedstrijden. De eerstvolgende keer is weer op maandag 29 augustus. Fijne vakantie. lees verder »

Update Vluchtelingen Opvang te AV Lycurgus

Beste leden, Ongeveer 50 omwonenden en leden van AV Lycurgus bezochten de inloopbijeenkomst op 11 juli over de noodopvang asielzoekers die ingericht wordt in de sporthal van Lycurgus. Vanaf woensdag 13 juli is door Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland gestart met de inrichting van de opvanglocatie in de Indoorhal en rondom het complex. Dit houdt in dat er vanaf die periode niet alleen de Indoorhal maar ook een deel van de kantine, bestuurskamer en entree mede gebruikt wordt door de medewerkers van de veiligheidsregio. Alle leden van AV Lycurgus kunnen de komende tijd (tot 1 oktober) enkel gebruik maken van de sportfaciliteiten buiten en de kleedkamers en toiletten beneden, tevens blijft de fysioruimte, het materiaalhok en het krachthonk beschikbaar. Daarnaast is de kantine (volgens de standaard openingstijden) en het buitenterras voor de leden geopend. De kantine is toegankelijk via de binnentrap, alleen de barzijde van de kantine is geopend. Het buitenterras is te bereiken via de buitentrap. lees verder »

Geweldige meerkampen Lycurgianen 9 en 10 juli in Lisse

Jelle Müller MU20 scoorde maar liefst 488 punten meer op de 10 Kamp dan tijdens het NK MK in Emmeloord. lees verder »

Clubrecords voor Romy Dannenburg 400m Horden en Melvin Lak Kogel M.mas.50+

Tasa Jiya was in het Belgische Kortrijk sneller dan haar clubrecords op de 100m en de 200m, maar er was helaas te veel rugwind. lees verder »

Tijdelijke noodopvang asielzoekers in Assendelft

Persbericht: AV Lycurgus heeft de Indoorhal op verzoek van de Gemeente Zaanstad respectievelijk de Veiligheidsregio ZW opnieuw ter beschikking gesteld voor de opvang van asielzoekers. lees verder »

Heren team AV Lycurgus staat na 3 wedstrijden op de 4e plaats. Mag op 11 september uitkomen in de promotie/degradatiewedstrijd.

Bij AV Spado in Bergen op Zoom behaalde het team vandaag een keurige 3e plek. In de eindstand staan de heren als 4e geklasseerd met 332 punten. lees verder »

Lycurgiane Tanja van der Plas Wereldkampioene 7 kamp Vr.masters 40+

Van 29 juni t/m 10 juli worden de wereldkampioenschappen masters in het Finse Tampere georganiseerd. Sinds donderdag 30 juni mag Tanja zich wereld kampioene noemen. Zij verbeterde gelijk haar eigen Nederlandse zevenkamp record vr. mas. 40+ lees verder »

In het sprintgeweld van Lieke Klaver, Femke Bol en Jamile Samuel in de finale 200m werd Tasa 8e in 23.91s

Kanshebster op de titel bij het speerwerpen was Lycurgiane Lisanne Schol. Het lukte Lisanne echter niet om haar titel te prolongeren. Lisanne bereikte de 5e plaats met een afstand van 48.52m. lees verder »

Tasa Jiya heeft zich geplaatst voor een loei sterke finale 200m. Ons Belgische lid Vanessa Sterckendries Belgisch Kampioene Kogelslingeren 66.35m

Fee Eising finishte in de finale 800m als 8e in 2.13.36s. In de series liep Fee gisteren 2.08.75s. Twee dagen achter elkaar voor 100% je geven is ontzettend zwaar. Fee is nog VU20. lees verder »

Pauline Hondema Nederlands Kampioene Verspringen 2022

Met als beste sprong 6.16m mocht Pauline de gouden medaille in ontvangst nemen. GEFELICITEERD Pauline. Tasa Jiya werd in de finale 100m 7e in 11.53s lees verder »

Het Schipholfonds komt AV Lycurgus met een geweldige gift wederom tegemoet.

Gift van Schipholfonds voor ons Multi Functionele Trainingscentrum. Afgelopen vrijdag zijn de cheques van het Schipholfonds feestelijk overhandigd en daarmee is ook bekend geworden hoe groot het bedrag is dat dit fonds geeft aan AV Lycurgus voor ons Multifunctionele Trainingscentrum. Zie de foto’s voor het antwoord. Wij zijn het Schipholfonds wederom meer dan dankbaar dat zij AV Lycurgus heeft gesponsord. De afgelopen maanden zijn wij ook door het Honiglaanfonds, PM Duyvisfonds, Club van 50, Beter Seandelft, Rotaryclub Zaanstad, Provincie Noord-Holland en de Gemeente Zaanstad geweldig gesponsord. Wij hebben nog een aantal aanvragen lopen en zodra die binnen zijn kunnen wij overgaan tot de realisatie van ons MFT. lees verder »

Prestaties G-atleten bij de finales Special Olympics op 12 juni

Ook vandaag weer vroeg uit de veren, want de wedstrijden beginnen weer om 9.30 uur. De prestaties van vandaag zijn: lees verder »