Laatste Nieuws

Welkom bij CLUB IS KONING sparen

Bij de Vomar kun je jouw klant-is-koning kaart aan de clubcode van Lycurgus koppelen. Deze code is LYAS2021. Na koppeling begint gelijk het sparen en wordt de clubkas gespekt. lees verder »

Jelmer van Diepen en Tobias Hoogervorst Nederlands Studenten kampioenen

Jelmer won het hoog door 1.90m te springen en Tobias ging als eerste over de finish tijdens de finale 60m in 7.15s lees verder »

Lycurgianen Menno en Fee zaterdag 11 maart allebei 4de.

Menno Vloon sprong in Rouen 5.82m met zijn polsstok en Fee Eising kwam bij de crosscompetitie finale in Wieringermeer in 10.52s over de finish. lees verder »

Voorzitter Armand in het ziekenhuis

Wat een mooie skivakantie moest worden werd heen verblijf in het ziekenhuis. lees verder »

Verslag Winter Cross Finale CD- Junioren 2022-2023 Wieringerwerf

Op zaterdag 11 maart 2023 stond de finale van de Wintercross Competitie op het programma. Voor Lycurgus waren er bij de CD Junioren maar liefst 18 deelnemers geplaatst voor deze finale. Atleten met ouders en alle andere geïnteresseerden reisden dan ook af naar “bijna” het einde van Noord- Holland. In Wieringerwerf ging het allemaal gebeuren! Na de wisselvallige weersomstandigheden van afgelopen week, werden de atleten verrast met een prachtige zonnige dag, beetje fris, onder echte CROSS omstandigheden. Een wedstrijd met veel blubber, glij en val partijen. lees verder »

5e testwedstrijd G-atleten op 8 maart 2023

In verband met de weersomstandigheden is het programma iets aangepast en wordt het in de indoorhal gehouden. De 60m horden wordt ingekort tot 40m. lees verder »

Hardloopreis 2023

Op vrijdag 6 oktober 2023 gaan we weer iets leuks doen, we gaan naar Maagdenburg Duitsland 6, 7 en 8 oktober 2023 voor marathon, ½ marathon, 10 km, 4,2 km of wandelen. lees verder »

Menno Vloon springt 5.91m tijdens de World Athletics Indoor Tour Silver in Clermont-Ferrand

Menno klasseerde zich met zijn hoogste sprong van 5.91m als 3e. De Zweed Armand Duplantis verbeterde zijn eigen indoor wereld-/Europees record met 1 cm en bracht het op 6.22m. lees verder »

Extra schenking van de Vriendenloterij

Eerder maakten we bekend dat de VriendenLoterij een extra schenking doet van € 5,6 miljoen aan clubs en verenigingen in Nederland. Ook uw club ontvangt een bijdrage uit deze schenking! lees verder »

Project meubels maken in Afrika

Ons lid Eliene van der Veer gaat komende zomer meedoen aan een project om in Afrika meubels te maken. lees verder »

Top dagen NK Indoor 2xGoud en 2xBrons voor Lycurgus atleten

Nederlands Indoorkampioenen Pauline Hondema Verspringen 6.48m, Menno Vloon Polsstokhoogspringen 5.82m en Anna Roelofs 3e in de finale 200m in 24.50s. Gefeliciteerd lees verder »

Brons voor Thomas Ticheloven op HSS bij NK Indoor senioren

Tasa Jiya net naast brons in de finale 60m in een PR en nieuwe clubrecord tijd van 7.32s lees verder »

Uitreiking bord veilig sportklimaat

Op de avond van de Zaanse sportverkiezing ontving AV Lycurgus uit de handen van wethouder Slegers het bord “veilig sportklimaat Zaanstad” van de Gemeente Zaanstad. lees verder »

Elfsteden tocht ging door! “It giet Oan” (het gaat gebeuren)

Het is dinsdag ochtend 14 februari bij de Overdag Loopgroep van A.V. Lycurgus staat de Elfstedentocht op het programma. lees verder »

Lycurgiane Milou van den Berg Nederlands Indoor kampioene 60m horden VU18

Milou won de finale in 8.70s. Damian Paap Zilver bij HSS MU20 en Fee Eising Brons op de 800m VU20. lees verder »

Jelle Müller Nederlands Indoorkampioen Polshoog Mannen U18

Jelle veroverde zijn gouden kampioensmedaille door 4.65m te halen met zijn polsstok. Dit was gelijk een PR voor Jelle. lees verder »

Tanja van der Plas Vr. masters 40+ pakt tweemaal GOUD op de 2e dag van het NK Indoor masters

In totaal veroverde Tanja drie keer GOUD en één keer ZILVER. lees verder »

Pauline Hondema springt 6.57m VER in Gent en benadert hiermee het NR met 6 cm

Pauline wint het Verspringen in een zeer sterk bezet internationaal deelnemersveld. lees verder »

4e testwedstrijd G-atleten op 01-02-2023

De 3e testwedstrijd begin januari was vervangen door een reguliere training en nu de 4e testwedstrijd. Door de weersomstandigheden wordt het deels gedaan in de Indoorhal. lees verder »

Op 17 en 18 juni gaan wij op onze accommodatie het NK-meerkamp U18/U20 organiseren.

Als organisatiecomité zijn we gestart met de voorbereidingen. Twee jaar geleden hebben we dit evenement ook mogen organiseren. Om de wedstrijd goed te laten verlopen zijn er diverse draaiboeken gemaakt, deze worden nu gecontroleerd en daar waar nodig aangepast. lees verder »