U bent hier: Nieuws > Jeugd > Derde Crosswedstrijd Koud met een beetje sneeuw in Grootebroek

Derde Crosswedstrijd Koud met een beetje sneeuw in Grootebroek

De derde Crosswedstijd was afgelopen 20 januari bij SAV in Grootebroek. Voor de meeste Lycurgus atleten een stukje rijden richting West- Friesland. Aldaar was het best koud en er lag ook nog wat sneeuw op en rondom het parcours. Dat betekende weer een pittige Cross wedstrijd waarbij al onze 86 Lycurgus atleten weer enorm hun best hebben gedaan. Maurice Bottelier was deze dag ook weer aanwezig om prachtige foto’s te maken van al onze atleten. Grote dank daarvoor!

U-18/ U-20 JONGENS – 5000M

De oudste en eerste groep startte om 11.00 uur. De afstanden worden in het seizoen steeds meer uitgebreid, waardoor deze groep jongens vandaag maar liefst 5km. moesten lopen. Voor Lycurgus kwam Bam Papavoine aan de start en eindigde in deze 5000m. strijd op een mooie 12e plaats in een tijd van 22:37min.

U-16, JONGENS - 3500M.

Bij de Jongens U-16 deden totaal 22 deelnemers mee die de finish haalde. Ook hun afstand werd vandaag uitgebreid naar 3500m. Kris Jacobs, Jordy Bottelier waren dit keer de enige die uit deze leeftijd meededen. Kris pakte dit keer ruimschoots de 1e plaats in een tijd van 13:11min. Jordy kwam op een knappe 9e plaats binnen in een tijd van 14:45min. Top gedaan Boys

U-16, MEISJES - 2000M.

Vandaag wederom 30 deelneemsters die de finish haalde. Britt Molenaar, Tess de Weger, Fenna van Wijk, Eva den Adel, Fay Goumay, Pien Koenen en Florine Renooij haalde de finish na 2000m. Britt was weer in topvorm en liep na een zeer ruime voorsprong naar een 1e plaats in een tijd van 7:55min. Tess de Weger pakte mooi de 2e plaats in een tijd van 8:31min. Fenna van Wijk kwam ook de top 10 binnen samen met Eva den Adel. Fenna een 7e plaats in een tijd van 8:55min. vlak daarachter zat Eva in 8:57min. Fay werd 19e en Pien 20e, Florine hield nog een aantal atleten achter haar en kwam binnen op plaats 24. Top gedaan meiden!

U-14, JONGENS – 2000M.

Deze keer maar 2 deelnemers van Lycurgus , van de totaal 15 atleten. Tony Leuring, Antonie Brinkman. Tony Leuring behaalde de 14e plaats en Antonie liep de 15e tijd.

U-13, JONGENS - 2000M.

Bij deze groep 33 deelnemers. Voor Lycurgus ook 2 deelnemers. Bram van Berkel haalde een 7e positie in een tijd van 8:44min. Mika Molanus kwam binnen op de 28e plaats in een tijd van 10:46min.

U-14, MEISJES - 1500M.

Bij deze groep meiden 16 deelnemers aan de start. De Lycurgus meiden Nyah Mckeown, Julia Boekhout, Tess Dekkers, en Sanne ten Wolde, deden het prima in het in dit veld. Nyah behaalde wederom een mooie tweede plaats en kwam binnen in een tijd van 6:47min. Julia pakte de 13e plaats met een tijd van 8:05min. Sanne en Tess volgden op de 14e en 15e plaats, en kwamen uit op de volgende tijden, 8:16min. om 8:18min. Weer knap gedaan meiden!

U-13 MEISJES – 1500M.

Deze meiden waren vandaag met 4 deelneemsters van Lycurgus vertegenwoordigd. In een deelnemersveld van 29 atletes mochten ze de strijd van 1500m. aan. Fay Schoenmakers behaalde dit keer een 12e plaats in een tijd van 7:44min. Gevolgd op plek 18 door Vayenna Lambinon die een tijd van 7:54min neerzette. Plaats 25 kwam Ylva Swart binnen in 8:36min. Nikki Valk sloot de groep met een 29e plaats in 9:39min.

Zo was het ochtend programma voor de oudere jeugd afgerond. De pupillen waren aan de beurt en zoals altijd begonnen we met de mini’s onder de 8 jaar.

De jongens en meisjes liepen gezellig tegelijk, maar doen het klassement wel apart. Deze keer hoefden ze maar 750m. En ook deze keer hebben ze het weer goed gedaan! De jongens van Lycurgus waren Sam van der Pol, die een 10e plaats bereikte, in een tijd van 3:46min. Brandon van den Dries kwam binnen op de 16e plaats in 4:20min. Bij de meisjes onder de 8 jaar deden vandaag 10 atleten mee en maar 2 deelneemsters van Lycurgus. Bo Jacobs en Famke Koning. Bo zat wederom vooraan in de race en kwam net 1 seconden te kort om haar concurrente van de eerste plaats te weerhouden. Een mooie 2e plaats voor Bo in een tijd van 3:20min. Famke liep naar een mooie 7e plaats in een tijd van 4:17min. Top gedaan mini’s!

U-9 JONGENS – 1100M.

De jongens U- 9 jaar moesten vandaag 1100m. lopen. Van de 20 deelnemers totaal deden 6 Lycurgianen mee. Tias Wirsching wist een mooie 4e plaats te pakken in een tijd van 5:24min. Bradley Koster kwam binnen op plaats 7 met een tijd van 5:33min. Jesse Groot volgde daar vlak achter op plaats 8 in 5:38min. Luuk van der Werf zat op Jesse zijn hielen en kwam binnen op plaats 9 in een tijd van 5:39min. Samuel van Heeringen pakte plaats 15 en Casper van den Berg kwam binnen op de 17e plek. Top gedaan jongens!

U-9 MEISJES – 1100M.

Net zoals bij de andere crosswedstrijden hebben we alleen Sophie Appelman die in deze leeftijdsklasse meedoet. Zij mocht ook 1100m. lopen. Van de 11 deelneemsters die totaal meededen, pakte zij een mooie 2e plaats in een tijd van 5:44min. Weer Knap gedaan!

U-10 JONGENS – 1300M.

De jongens U-10 moesten vandaag maar liefst 1300m. volbrengen. Van de 31 deelnemers totaal deden er 4 jongens mee van Lycurgus. Ferre Veenis en Adnane Aitkhouda kwamen nagenoeg gelijk binnen op plek 8 en 9, met eenzelfde tijd van 5:56min. Melle Schneider kwam op de 19 plaats binnen en Jens nam plaats 26 voor zijn rekening.

U-10 MEISJES – 1300M.

Ook de meiden moesten 1300m. afleggen en dat deden alle 21 deelneemsters goed! De meiden van Lycurgus waren ook weer van de partij met zijn 9 en. Carmen Koning kwam knap als 3e binnen in een tijd van 6:18min. Niet ver daar achter op plaats 4 was het Kira van der Sluis die binnen kwam in 6:24min. Julie Sinkeldam volgde op plaats 7 in 6:43min. Plaats 9 was het Romaisa Ballouti met een tijd van 6:47min. Romee Stam pakte de 10e plaats in 6:52min. Jill Woord, Tess Visser en Milou Valk haalde de finish met een 16e, 19e en 21e plaats. Goed gedaan meiden!

U-11 JONGENS – 1500M.

Een grote groep van 35 atleten stonden aan de start. Voor Lycurgus 9 deelnemers. Olan Slings kwam binnen op de 12e plaats. Wout Wolthuis op plaats 17, gevolgd door Pjotr Schuurmans die op plaats 18 binnen kwam. Luca Rodermond pakte de 21e plaats met vlak daarachter op plaats 23 Maxime Brinkman. Plaatsen 26 en 27 waren voor Lucas Boekhout en Tim Bonhof. Top gedaan!

U- 11 MEISJES – 1500M.

Vandaag 36 atleten aan de start. Voor Lycurgus 9 meiden als volgt; Robin Grootes pakte wederom de 9e plaats in een tijd van 7:54min. Emelyn Rigby op plaats 15. Levi Berkhout kwam binnen op plaats 25. Alyssa Bohmer op plaats 29, vlak daarachter zat Mirthe Ras en werd 30e. De plaatsten 33 t/m 36 werden door de Lycurugs meiden ingevuld, als volgt; Isabel de Bruijn, Kim Wijnants, Bente Wieringa en Jasmina Oud. Top gedaan meiden!

U-12 JONGENS – 1500M.

Geen grote groep deze keer, maar liefst 14 deelnemers aan de start. Voor Lycurgus deden de volgende jongens mee. Logan Kroon, pakte een mooie 2e plaats in een tijd van 6:34min. Plaats 3 werd ingenomen door Noël Sinkeldam, 6:47min. Finn Runhaar pakte een knappe 6e positie in e en tijd van 7:42min. Nathan Mitchell liep een tijd van 8:05min. en Age Jacobs 8:27min. en bleven hiermee ook in de top 10 met een 9e en 10 plaats. Maksijm Puchka vond het de vorige keer zo leuk, dat hij vandaag weer meedeed, en een 11e positie in nam. Dion Moes hield gelukkig nog een paar concurrente achter zich en eindigde op plaats 12. Goed gedaan jongens!

U-12 MEISJES – 1250M.

De laatste groep atleten, meisjes onder de 12 sloten de dag af. Deze keer een groep van 33 meiden die deelnamen. Voor Lycurgus, 14 deelneemsters aan de start. Liv Kay zette een mooie 4e tijd neer van 7:22min. Maar Isabel van Lienen zat haar op de hielen en pakte hiermee de 5e plaats in 7:23min. Ilvy van der Sluis werd 9e in 7:43min. Rowan van Tunen, 11e, Merle van der Helm 15e, Julia van ’t Ent 16e. Elise Poulain kwam binnen op plaats 18 gevolgd op plaats 19 door Fenna van Geenhuizen. Maartje Kant kwam net als de vorige keer op de 22e plaats binnen. Bente Stam werd ook weer 25e, Isis Bakker 27e, Renske Dekkers pakte de 29e plek. En Cataleya Akkermans sloot de Lycurgus groep af met een 32e plaats.

Hiermee sloten we de derde en laatste voorronde van de Crosscompetitie af! Alle atleten hebben het weer top gedaan. We hopen dat we spoedig de definitieve uitslagen binnen krijgen en te zien krijgen wie en welke teams er zich voor de finale heeft geplaatst. Voor sommigen zal het geen verassing zijn om hier aan deel te mogen nemen, anderen zullen wat meer in spanning af moeten wachten. De finale zal op 9 maart 2024 zijn in het Twiske bij Ac Waterland in Landsmeer. Iedereen heel veel succes!