U bent hier: Nieuws

Nieuws

WK Indoor Glasgow Menno Vloon zondag 20.00 uur Polshoog

https://www.runnersworld.com/nl/nieuws/a45722838/programma-wk-indoor-atletiek-glasgow-2024/ lees verder »

GOUD voor Kris, ZILVER voor Fenna en 2 x BRONS voor Koen bij de Nationale U16 U14 (CD) Indoor

Kris Jacobs pakte de nationale titel bij de MU15 op de 1500m en finishte in 4.41.93s. GEFELICITEERD KRIS lees verder »

Lycurgus Running Games

De Running Games is een wedstrijd die bestaat uit 12 loopevenementen elke maand één en vanaf Maart 2024 tot en met Februari 2025. Alleen hardlopers van AV Lycurgus kunnen hieraan deelnemen. lees verder »

AV Lycurgus startlocatie Start2Bike Race

Zondagen 17, 24 maart, 7, 14 april Start2Bike: stap met een zeker gevoel op je racefiets De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een racefiets, maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Maak een vliegende start en doe mee met Start2Bike op zondag 17 maart. lees verder »

Goud voor Menno en Pauline, Brons voor Tasa en Babette tijdens het NK Indoor senioren en MK VU18

Menno voldeed nogmaals aan de limiet voor de Olympische Spelen door in Apeldoorn 5.83m met zijn polsstok te springen. lees verder »

In Memoriam Jan Dietz

Jan Berend Dietz geboren 14 augustus 1944 te Wormerveer, overleden 11 februari 2024 in Bergen. lees verder »

GOUD voor Milou en ZILVER voor Youri, Mikai en Babette bij het NK Indoor U20 U18

De nationale titel 60m Horden VU20 door Milou van den Berg in 8.73s betekende ook de verbetering van het clubrecord van Romy Dannenburg dat sinds 2021 op 8.80s stond. GEFELICTEERD MILOU lees verder »

3e testwedstrijd G-atleten op 7 februari

Het is windstil en een beetje fris. De 3e testwedstrijd is buiten op de baan gehouden. Deze keer de shuttle run (piepjesloop) en kogelstoten. lees verder »

Menno Vloon zet goede prestatie neer in de aanloop naar het NK en WK Indoor

Van Düsseldorf naar Torun in Polen. Team NL atleten leggen heel wat kilometers af. Pauline Hondema 1ste VERSPRINGEN in het Franse Amiens. lees verder »

Tasa, Mexx, Youri, Mikai en Owen respectievelijk genomineerd voor sportvrouw en sportteam 2023 van Zaanstad

In het Zaantheater kaapten gisteravond echter Lieke Rogge (waterpoloster) en het U19 junioren team van AZ deze titels voor hun neus weg. lees verder »

Tanja van der Plas twee maal Nederlands Indoor Kampioen Vrouwen Masters 40+

Tanja veroverde GOUD op de 60m Horden en het Verspringen en verbeterde ook gelijk haar eigen indoor clubrecords! lees verder »

Menno 1ste in Chemnitz Duitsland en Seb 2e in het klassement van het Nationaal cross country circuit 2023/2024

Menno Vloon sprong met zijn polsstok 5.60m. Seb Wals voltooide de vijf cross country circuit wedstrijden in Breda. lees verder »

Tasa Jiya en Youri Schneider verpletteren indoor clubrecords in Apeldoorn

Tasa verbeterde haar eigen clubrecord 60m van 7.32s in 7.25s en Youri scherpte het clubrecord 400m MU18 van 51.91s aan tot 50.40s. lees verder »

Derde Crosswedstrijd Koud met een beetje sneeuw in Grootebroek

De derde Crosswedstijd was afgelopen 20 januari bij SAV in Grootebroek. Voor de meeste Lycurgus atleten een stukje rijden richting West- Friesland. Aldaar was het best koud en er lag ook nog wat sneeuw op en rondom het parcours. Dat betekende weer een pittige Cross wedstrijd waarbij al onze 86 Lycurgus atleten weer enorm hun best hebben gedaan. Maurice Bottelier was deze dag ook weer aanwezig om prachtige foto’s te maken van al onze atleten. Grote dank daarvoor! lees verder »

Nieuwe kennismakingsles/cursus Nordic Walking bij AV Lycurgus te Assendelft

Voor mensen die in beweging moeten komen is nordic walking uitstekend geschikt, maar ook voor hardlopers die de belasting van het hardlopen niet meer aankunnen of geblesseerd zijn is nordic walking een prima alternatief. Bij een goede uitvoering van de techniek train je 80 % van je spieren en de belasting is laag. Door het lopen met poles loop je rechtop, waardoor de ademhalingswegen optimaal benut kunnen worden. Bewezen is, dat mensen met CODP veel baat hebben bij het uitoefenen van nordic Een nieuwe cursus start bij AV Lycurgus op donderdagavond 29 februari van 19.00 uur tot 20.30 uur. U kunt zich voor de cursus/kennismakingsles telefonisch opgeven bij Jan Velt tel. 0612151410 of per email janvelt75@gmail.com lees verder »

Erzsi Diehl en Mexx Stembert actief als fotografen tijdens de indoorwedstrijd op 07.01.2024

Zoals beloofd volgen hieronder de links naar de foto's van deze Lycurgianen, die van persfotograaf Ed Turk en Ruben PanKen van AV Tempo. lees verder »

Vijfde indoorwedstrijd AV Lycurgus seizoen 2023/2024 goed verlopen

Als voorbereiding op alle komende NK's indoor volgende maand in Apeldoorn trok onze wedstrijd 300 atleten. lees verder »

Verbetering Nederlands record tijdens Indoorwedstrijd AV Lycurgus

Tevens goede prestaties Lycurgianen in Gent en Amsterdam lees verder »

FEMKE BOL trainde bij AV Lycurgus

Tweede Kerstdag gebeurde dat en onze lopers ontmoetten haar en gingen vanzelfsprekend met FEMKE op de foto. lees verder »

Clubkleding online bestellen

Vanaf nu is het mogelijk om clubkleding te bestellen (en later op te halen) bij RunX in Zaandam. lees verder »

Opmerkelijke prestaties tijdens het NK cross en de super drukke indoorwedstrijd in Apeldoorn.

Overwinningen voor Britt Molenaar op de 1500m VU18 en Mexx Stembert 60m MU18. lees verder »

Tweede Cross wedstrijd succesvol nat en koud op ons eigen AV Lycurgus terrein!

De tweede Crosswedstijd stond op zaterdag 9 december gepland op ons eigen Lycurgus terrein. We kunnen deze dag als koud en vooral nat beschouwen. Als eerste wil ik graag een groot dankwoord doen aan alle vrijwilligers die zich deze dag hebben ingezet om deze wedstrijd voor alle atleten mogelijk te maken! lees verder »

Een barre crosscompetitie wedstrijd op ons terrein

Afgelopen zaterdag 9 december had AV Lycurgus de uitdaging om de 2e cross competitiewedstrijd van poule Noord te mogen organiseren. lees verder »

De Grote Clubactie 2023 is weer voorbij

Voor onze vereniging is door kopers en verkopers een record bedrag binnen gehaald van € 3.218,40 !!! Waarvoor allen hartelijk dank! lees verder »

2e testwedstrijd G-atleten op 6 december

Deze avond staan de 200 meter en balwerpen op het programma. Het was prachtig stil weer, maar de baan was spiegelglad geworden door opvriezing en werd voor de 200 meter uitgeweken naar het gras rondom de baan. Er werd daarom soms voorzichtig gelopen. lees verder »

Najaars Ledenvergadering

Op 27 november heeft de Najaar Ledenvergadering plaats gevonden. De vergadering startte met een bijzondere gebeurtenis. De burgemeester van Zaanstad Jan Hamming, trad naar voren. Dick Neefkes werd benoemd tot erelid van Lycurgus en Jan Schaak ontving een Koninklijke onderscheiding. lees verder »

Foto's eerste cross wedstrijd in Heiloo

Zoals jullie al in het uitgebreide verslag hebben kunnen lezen vond afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van het cross-seizoen plaats. Maurice Bottelier heeft tijdens de hele wedstrijd foto's gemaakt. lees verder »

1e Crosscompetitie seizoen 2023-2024

Jeugd AV Lycurgus weer goed vertegenwoordigd tijdens 1e Crosscompetitie seizoen 2023-2024. Het is weer de tijd van de wintercrosscompetitie, en dat hebben we vandaag geweten op de 11e van november trapte AV Trias uit Heiloo de eerste ronde af. Een echte cross was het, na al het regenachtige weer van de afgelopen tijd was de grond goed modderig, waardoor het een pittige opgave was voor alle atleten. Gelukkig was vandaag de zon wel weer aanwezig, en konden alle trainers, ouders en andere supporters lekker buiten in het zonnetje staan. lees verder »

18 Looptrainers van Lycurgus bezochten de 27e Looptrainersdag van de Atletiekunie

18 Looptrainers van Lycurgus hadden zich ingeschreven om op zaterdag 4 november de 27e Looptrainersdag van de AU te bezoeken. lees verder »

1e testwedstrijd G-atleten op 1 november 2023

Wij zijn weer begonnen met de testwedstrijden voor de G-atleten. Deze worden in de winterperiode gehouden, meestal op de 1e woensdag van de maand. lees verder »

Trainingsweekend G-sectie in Noordwijk

Het is zaterdagochtend 14 oktober om circa 10.30 uur een touringcar staat klaar om 22 G-leden voor een weekend naar Noordwijk te brengen. Ook zijn er zes begeleiders mee. lees verder »

Verhoging kantine prijzen

Door de gestegen inkoop- en energiekosten ontkomen wij er helaas niet aan om de prijzen in de kantine te verhogen. De nieuwe prijzen gaan in per 21 oktober 2023. lees verder »

De hardloopreis naar Maagdenburg

Vrijdagmorgen 6 oktober verzamelden zich op de Marslaan, een historische plek, 47 slaperige personen bij een gereedstaande touringcar. lees verder »

Rabo Clubsupport Check

Vanochtend mochten wij uit handen van Annemarie van der Werf (lid van de Loopgroepen en werkzaam bij de Rabobank) een mooie cheque van € 2.287,95 in ontvangst nemen. lees verder »

Tanja van der Plas verovert drie keer BRONS bij het EK masters in Pescara Italië

3e Zevenkamp 4740 p., 3e Verspringen 5.14m en 3e met het 4 x 100m kwartet V masters 40+ in 52.81s lees verder »

Nog meer GOUD op de 2de dag van de Nationale Estafette kampioenschappen in Amstelveen

Het succes van de MU18 Mikai, Owen, Youri en Mexx van de eerste dag zette zich voort op de tweede dag. lees verder »

MU14 verovert goud op 4x 600 meter tijdens tweede dag NEK

Tijdens de tweede dag van het Nederlands Estafette Kampioenschap zijn er door U14 en U16 teams van AV Lycurgus 2 medailles gewonnen! Na een wat mindere generale op de 4 x 80 meter, waarbij het met de snelheid wel goed zat, maar de wissels voor tijdverlies zorgden, wisten Koen, Stijn, Kyan en Kris op zeer overtuigende wijze met 7.06,23 de 4 x 600 meter met overmacht naar hun hand te zetten en zijn zij nu in het bezit van het gouden estafettestokje. lees verder »

3 medailles tijdens eerste dag NEK

Tijdens de eerste dag van het Nederlands Estafette Kampioenschap zijn er door teams van AV Lycurgus maar liefst 3 medailles gewonnen! lees verder »

Tasa Jiya deed mee aan de Finals Wanda Diamond Leage in Eugene, Oregon USA

In het mooie stadion van Eugene startte Tasa op de 200m. zij finishte als 8e in 22.92s W +0.3 lees verder »

De actie van Vomar met Klant-is-koningkaart is uitgebreid

De actie voor ondersteuning van verenigingen met behulp van de klant-is-koningkaart is uitgebreid. Bij besteding van elke 15,-- aan boodschappen krijg je een clubmunt met een unieke code, die je ten goede kunt laten komen aan Lycurgus als verdubbelaar. lees verder »

Open dag Johan Cruyff Foundation

Op 20 september bezoekt een groep van 15 atleten van de G-sectie de Open dag van de Johan Cruyff Foundation in het Olympisch Stadion. lees verder »

Meisjes U-16-ploeg 6e in de A-finale CD-Competitie 16 september 2023 bij AV 34 in Apeldoorn

In de bus naar de landelijke A-finale in Apeldoorn was het al gezellig, maar er was toch ook al wat spanning te merken bij Tara, Mayla, Selina, Jennecy, Fenna, Evi, Tess en Britt. Het blijft altijd verrassend hoe het met prestaties zal gaan tijdens de landelijke finale een paar weken na de vakantie. Emma, Janiek, Suzette en Marit zijn er ook als grote supporters. lees verder »

Alle drie Lycurgus teams 6e tijdens de A finale in Apeldoorn

VU14 kwamen als 4e in de finale, de VU16 als 5e evenals de MU14. De MU16 werden in de C finale in Spijkenisse 12e. lees verder »

Op 23 september a.s. start de Grote Clubactie.

Met Lycurgus doen we ook weer mee om zoveel mogelijk loten te verkopen. lees verder »

Mayla Veraart winnares Meerkamp Venray V-U16 (9-10 september)

Mayla Veraart is winnares geowrden op de Meerkamp Venray V-U16 op 9-10 september Frank Beentjes lees verder »

Nationale D spelen 2 x Zilver en 2 x Brons, NK Werpvijfkamp Masters Goud voor Patrick Groot M40+

Zilver voor Kris Jacobs en Koen Niessink, Brons voor Fay Gouma en Jeliza Eveling. lees verder »

Dames team gepromoveerd naar NK Teams door passie, doorzettingsvermogen, clubliefde, talent en strijdlust.

Heren handhaafden zich in de eerste divisie door tijdens de promotie/degradatie op de 4e plaats te eindigen. lees verder »

Beginnen met Hardlopen start zaterdag 30 september

Wil je beginnen met hardlopen en of ben je geblesseerd geweest en heb je een lange tijd niet hardgelopen? lees verder »

M U18 U20 keurig 4e bij NK teams in Leiden

Als 9e geplaatst en dan als 4e van de 12 teams eindigen is fantastisch. lees verder »

Estafette 4x100m bij Diamond League in Zürich op 31 augustus

Bij de Diamond Leaguewedstrijd in Zürich liep de vrouwen estafetteploeg 4x100 meter naar een 1e plaats in 42,86 sec. De ploeg bestond uit N¨Ḱetia Seedo, Marije van Hunenstijn, Jamile Samuel en Tasa Jiya. lees verder »

Werpvijfkamp Herentals (BEL) op 26-08-2023

Op zaterdag 26 augustus ging een deel van de werpgroep naar België om deel te nemen aan een werpvijfkamp. In Herentals in een prachtige omgeving met een werpveld met twee werpkooien op een apart veld naast de atletiekbaan, deden vijf Lycurgianen in het zonnetje vijf werponderdelen vlot achter elkaar. lees verder »

Het ging mis met de estafette 4x100 in de finale WK

Het estafette team vrouwen op de 4x100 meter bestaande uit N'ketia Seedo, Lieke Klaver, Nadine Visser en Tasa Jiya bereikte helaas niet de finish door een mislukte wissel. lees verder »

Estafettevrouwen 4x100m naar finale WK

Het Nederlandse team estafettevrouwen 4x100 meter, bestaande uit N'ketia Seedo, Marije van Hunenstijn, Jamile Samuel en Tasa Jiya werden in hun halve finale 4e en gaan door naar de finale in Boedapest als snelste verliezer met 42.53 sec. De wissels waren niet helemaal perfect en er is dus nog verbetering mogelijk. lees verder »

Tasa verbetert haar PR in de 1/2 finale 200m van 22.77s naar 22.67s GRANDIOOS

Tasa finishte als 4e in haar serie en mocht in de wachtkamer plaatsnemen in afwachting van de tijden van de volgende series om te weten of zij zich geplaatst had voor de finale. lees verder »

Tasa Jiya door naar de halve finale 200m bij het WK in Boedapest

Tasa finishte als 3e in de 5e serie 200m in 22.97s W-1.3. lees verder »

Lycurgiane Pauline Hondema blijft WEL overeind in het WK Verspring geweld.

In de B kwalificatie behaalde Pauline een 10e plek met 6.57m als verste sprong. lees verder »

Pauline, Tasa en Menno van 19.08 t/m 26.08 deelnemers aan het WK Atletiek in Boedapest

Elke dag keihard trainen heeft voor deze Lycurgusleden geresulteerd in te mogen deelnemen aan het Wereld Kampioenschap in Hongarije. lees verder »

Tasa wint de 200m in het Zwitserse Bern

Met 22.98s W-0.1 eiste Tasa in een sterk internationaal deelnemersveld de overwinning op. lees verder »

Lycurgiane Tasa Jiya schittert op het NK. Ook goud voor Lisanne Schol

In 22.77s W-2.2 stoof Tasa over de finish tijdens de 200m finale. Het is de 4de tijd ooit aller tijden in Nederland. Femke Bol werd op gepaste afstand 2e in 23.05s. lees verder »

Pauline Hondema naast haar Nederlandse Indoor titel nu ook Nederlands kampioen Outdoor Verspringen 2023.

Zilver voor polsstokhoogspringer Menno Vloon en sprintster Tasa Jiya. lees verder »

Femke Bol loopt een bizar snelle 400m horden in tjokvol Olympisch atletiekstadion in Londen.

Lycurgiane Tasa Jiya loopt in dat fantastische sfeervolle stadion met Seedo, van Hunenstijn en Samuel 42.38s, de snelste 4 x 100m seizoentijd. lees verder »

De Tour de France 2023 bij a. v. Lycurgus

Het is vrijdagochtend 14 juli 2023, om 7.30 uur zijn de trainers op de baan aanwezig om traditioneel het Tour de France parkoers uit te zetten. De ervaring heeft de trainers geleerd om de echte Tour zo nauwkeurig mogelijk na te bootsen. lees verder »

Carla Vet-Wobben terecht in het zonnetje gezet.

Carla is al 60 jaar lid en was o.a. 17 jaar Nordic Walking trainster. Tot 1 januari 2024 beheert Carla ook de ledenadministratie. lees verder »

Pauline Hondema wint het Verspringen in de Servische stad Banská.

De verste sprong van Pauline was 6.42m en gelijk goed voor de overwinning. lees verder »

Prestaties G-atleten bij finale competitie bij Atos op 16 juli 2023

Vandaag een zonnige, winderige finale van de G competitie op de nieuwe locatie van atos. Er werd hard weer gestreden voor de medailles en ook voor nieuwe PR's en die zijn er ook deze wedstrijd van gekomen. Zoals bij alle wedstrijden had AV Lycurgus weer de grootste afvaardiging en kleurde de baan oranje blauw. lees verder »

Lycurgus atleten actief in Espoo-Finland, Luik en Heusden Zolder-België, Chorzow-Polen, Grootebroek, Eindhoven en Den Haag

Romy Dannenburg was één van de 37 Nederlandse U23 atleten die deelnam aan het Europees Kampioenschap in Finland. lees verder »

Onderlinge ouder/kind koppelwedstrijd onwijs gezellig en zeer geslaagd.

Lycurgus atleten o.a. actief in Best, Breda, Hilversum, Warmenhuizen, het Franse Rouen, Zwitserse Lausanne en Zweedse Stockholm lees verder »

Pauline Hondema sprong 6.76m ver en staat nu 2e Aller Tijden op de Nederlandse ranglijsten Verspringen

De rugwind afgelopen zaterdag in het Belgische Kortrijk was tijdens haar sprong van 6.76m +1.3. Het Nederlandse record staat sinds 2014 op naam van Dafne Schippers met 6.78m. lees verder »

Heren- en damesteam geplaatst voor de promotie/degradatie op 10 september

Standen na 3 voorwedstrijden 1e divisie: Heren 246 punten 2e en Dames 185 punten 6e. lees verder »

Oogst 3 dagen NK Masters 7 x GOUD, 2 x ZILVER, 1 x BRONS voor Lycurgianen

Gefeliciteerd Tanja, Robin, Patrick, Jannet en René. lees verder »

Heldendag Pole position in Amsterdam

Op 1 juli zijn wij met een aantal g-atleten bij de heldendag van Pole position in de Ookmeer sporthal in Amsterdam aanwezig. Onze groep doet mee met sprinten, hoogspringen, verspringen, kogelstoten en fluitspeerwerpen. Later ook nog volleybalachtige spellen. lees verder »

Nieuwe leden van verdienste en jubilarissen

Op de algemene ledenvergadering van 8 juni j.l. zijn Nettie Conijn en Karst v.d. Sluis benoemd tot lid van verdienste. lees verder »

Nederland 6e bij het EK landenteams in Polen met de deelname van 4 Lycurgus atleten

Het Nederlandse 4 x 100m kwartet met Tasa als 4e loopster finishte als eerste in 42.61s en dat was tevens de snelste Europese seizoentijd. lees verder »

Jelle en Milou Nederlands Kampioen Polshoog MU20 en 100m Horden VU18

Jelle Müller was de beste bij het Polsstokhoog door een PR te springen van 4.70m. Milou van de Berg was overduidelijk de snelste op de 100m horden door in 14.00s te finishen. SUPER GOED lees verder »

Menno Vloon pakt de volle winst voor Nederland tijdens de landenteams wedstrijd in Polen

Door het ontbreken van de Zweedse favoriet Armand Duplantis werd het een open strijd. Hiervan profiteerde Menno. lees verder »

Eerste metaal is binnen op de eerste dag van het NK U18 U20 in Bergen op Zoom

Zowel Tyrone Lak als Jelle Müller mochten op de 3e trede van het erepodium plaats nemen. lees verder »

Veel PR’s en weer een clubrecord tijdens derde CD/ U-14/ U-16 competitie in Amsterdam!

Zaterdag 17 juni 2023 stond de derde en laatste voorronde van de CD junioren U-14/ U-16 competitie in Amsterdam bij AV 1923 programma. Een zeer warme zomerse dag, maakte deze wedstrijd zwaar en vermoeiend, maar ondanks dat, werden er weer heel veel persoonlijke records verbroken. lees verder »

Unicum voor Lycurgus: 4 Lycurgianen nemen deel aan het EK Landenteams in het Poolse Silesia.

Pauline Hondema, Lisanne Schol, Tasa Jiya en Menno Vloon gaan strijden tegen atleten uit 16 Europese landen. lees verder »

Komend weekend 23, 24 en 25 juni het Nederlands Kampioenschap U18 U20 in Bergen op Zoom

Onder de 1019 deelnemende atleten bevinden zich 23 Lycurgianen. lees verder »

Mikai Snoek Nederlands kampioen 10 Kamp MU18 bij thuiswedstrijd.

Met 6468 punten verbeterde Mikai zijn eigen clubrecord met 334 punten en was hij de beste van de 16 meerkampatleten in zijn groep. lees verder »

Prestaties 3e G-competitiewedstrijd op 16 juni bij av Zaanland

Vanavond met onze ploeg van 22 atleten op bezoek bij av Zaanland. Prachtig weer om goed te presteren. lees verder »

Romy haalt de limiet U23, Tasa actief in Genève, Menno in Noorwegen en Kris duikt onder de 3 minuten.

In het Belgische Oordegem finishte Romy Dannenburg op de 400m horden binnen de 60 seconden. Met 58.67s voldeed Romy aan de limiet voor het EK U23 dat in het Finse Espoo wordt gehouden. lees verder »

Mannen team U18 U20 heeft zich geplaatst voor de finale op 3 september

Na drie voorronden staat het mannenteam met 24.555 punten op de 10e plek. Het vrouwenteam staat als 22ste geklasseerd met 21.199 punten. lees verder »

52ste Gouden Spike in Leiden met klinkende resultaten Lycurgianen

Vele PR's geleverd onder zomerse temperaturen door Seb, Nora en Wouter. lees verder »

Leuke ludieke viering van het 20 jarig jubileum van de zaterdagochtend loopgroep

Karst van der Sluis had zich 20 jaar geleden intensief ingezet om een doorstart te maken van de eerste start-to-run groep. lees verder »

VERSLAG CD-JUNIOREN PINKSTERMEERKAMP 2023

Het was op 28 en 29 mei weer tijd voor de Pinkstermeerkamp bij AV Startbaan in Amstelveen. Voor AVL deden er beste veel deelnemers mee, t.w. 4 atleten van Enno, Pien bij de VU14, Koen bij de JU14, Britt, Tess, Fenna en Florine bij de VU15 en Mayla, Emma, Janiek en Janet bij de VU16. lees verder »

Lycurgianen deden het goed bij de FBK Games en het Westfries Gala Track and Field

Menno benaderde zijn eigen NR in Hengelo en Tasa was weer sneller op de 200m dan vorige week in Oordegem. lees verder »

Opvallende resultaten tijdens de 2e competitiewedstrijd U18 U20, T meeting Tilburg en Pinkstermeerkampen in Amstelveen

Na twee wedstrijden staat het mannenteam U18 U20 op de 10e plek in de landelijke competitie. lees verder »

Tasa en Romy supersnel en Pauline springt super ver in Oordegem

Tasa Jiya, Romy Dannenburg, Pauline Hondema en Seb Wals deden mee met de enorm drukke internationale Challenger Meeting in het Belgische Oordegem. lees verder »

AV Lycurgus drie gediplomeerde BLT3 trainers rijker.

Zaterdag 13 mei voltooiden Menoes Geraerts, Frans Timmers en Isabel Eken hun opleiding in Alkmaar. lees verder »

De kaarten zijn bijna geschud bij de senioren 1e divisie competitiestrijd.

Op zondag 2 juli zal in Apeldoorn voor de mannen de beslissing vallen: Of directie promotie of toch nog promotie/degradatie. De vrouwen zijn bijna zeker van promotie/degradatie. lees verder »

Verslag 2e competitie U14/ U16 (CD) op 13 mei

Zaterdag 13 mei 2023 stond de tweede ronde van de CD-junioren U-14/ U-16 competitie in eigen huis op het programma. Op deze prachtige zonnige dag van begin tot eind, hebben de atleten van Lycurgus weer het beste uit zichzelf gehaald. lees verder »

Prestaties 2e G-competitiewedstrijd op 12 mei bij av Hera

Het is een heerlijke zomeravond om een atletiekwedstrijd te houden. Deze keer bij a.v. Hera in Heerhugowaard. Wij zijn met 19 atleten aanwezig. lees verder »

Uitreiking jaarlijkse wisselbekers op een bijzondere plek en tijdstip

Leuk idee om de wisselbekers 2022 uit reiken na afloop van de eerste competitie thuiswedstrijd 1ste divisie. lees verder »

Super sterkte 10 kamp van Mikai Snoek in Heerenveen

Mikai scoorde in zijn categorie MU18 maar liefst 6134 punten. Hiermee verbeterde hij het bestaande clubrecord van Jelle Müller uit 2021 dat op 5896 punten stond. lees verder »

Thuis competitiewedstrijd 1ste divisie halverwege beëindigd i.v.m. ONWEER

De wedstrijd begon met warm drukkend weer. Uit voorzorg werd het Polsstokhoog in de indoorhal verwerkt. Maar om 14.25 uur nadat de vrouwen 300m van hun 1500m hadden afgelegd werd de wedstrijd vroegtijdig gestopt. lees verder »

Verslag 1e competitie U14/ U16 (CD)

Tijdens eerste competitiewedstrijd U16-U14 regende het, pr’s! De wedstrijd vond plaats op de nieuwe atletiekbaan van AV Atos in Amsterdam-Noord. De dag begon zaterdagochtend met heerlijk, zonnig lenteweer! In korte broek, T-shirt én met zonnebrand startten de jongens met hun eerste onderdelen. lees verder »

Ook onze vier U18 U20 teams hebben hun eerste competitiewedstrijd erop zitten

De atleten, teamleider Frank Stam, trainers, begeleiders, ouders, gastjuryleden en hulpouders reisden daarvoor naar het Pim Mulier Sportpark in Haarlem. lees verder »

VU14 (MD) na één wedstrijd gelijk 2e in landelijke competitiestand !!

Zowel VU16 (MC) als MU14 (JD) 6e in landelijke competitiestand, MU16 (JC) 25e. lees verder »

Prestaties 1e G-competitiewedstrijd op 21 april in Beverwijk

De weersvoorspelling was zeer dreigend. Onweer, regenbuien en harde windstoten. Gelukkig viel het reuze mee en alleen het ludieke nummer is vervallen. lees verder »

Pupillen openen het outdoor competitieseizoen 2023

Bijna 90 Lycurgus pupillen namen zaterdag 15.04 deel aan de eerste competitiewedstrijd bij AV Atos in Amsterdam Noord. lees verder »

6e testwedstrijd G-atleten op 5 april 2023

Vanavond een prachtige avond om atletiekwedstrijden te houden. Wolkenloze hemel, windstil, volle maan, dat zijn prima condities voor topprestaties. lees verder »

De kop is er af. Het outdoorseizoen is begonnen.

Lycurgus atleten gelijk actief in Amsterdam Noord en Purmerend tijdens openingswedstrijden. lees verder »

Collecte Fonds Gehandiaptensport van 2 t/m 9 april

DOE MEE!! Atletiekvereniging Lycurgus zet zich met de hele vereniging in om tijdens de collecteweek van Fonds Gehandicaptensport zoveel mogelijk geld op te halen voor de sporters met een beperking. lees verder »

Welkom bij CLUB IS KONING sparen

Bij de Vomar kun je jouw klant-is-koning kaart aan de clubcode van Lycurgus koppelen. Deze code is LYAS2021. Na koppeling begint gelijk het sparen en wordt de clubkas gespekt. lees verder »

Jelmer van Diepen en Tobias Hoogervorst Nederlands Studenten kampioenen

Jelmer won het hoog door 1.90m te springen en Tobias ging als eerste over de finish tijdens de finale 60m in 7.15s lees verder »

Lycurgianen Menno en Fee zaterdag 11 maart allebei 4de.

Menno Vloon sprong in Rouen 5.82m met zijn polsstok en Fee Eising kwam bij de crosscompetitie finale in Wieringermeer in 10.52s over de finish. lees verder »

Verslag Winter Cross Finale CD- Junioren 2022-2023 Wieringerwerf

Op zaterdag 11 maart 2023 stond de finale van de Wintercross Competitie op het programma. Voor Lycurgus waren er bij de CD Junioren maar liefst 18 deelnemers geplaatst voor deze finale. Atleten met ouders en alle andere geïnteresseerden reisden dan ook af naar “bijna” het einde van Noord- Holland. In Wieringerwerf ging het allemaal gebeuren! Na de wisselvallige weersomstandigheden van afgelopen week, werden de atleten verrast met een prachtige zonnige dag, beetje fris, onder echte CROSS omstandigheden. Een wedstrijd met veel blubber, glij en val partijen. lees verder »

5e testwedstrijd G-atleten op 8 maart 2023

In verband met de weersomstandigheden is het programma iets aangepast en wordt het in de indoorhal gehouden. De 60m horden wordt ingekort tot 40m. lees verder »

Records in de Indoorhal op een rijtje

Na een intensieve zoekperiode om alle clubrecords , zowel indoor als outdoor, te verzamelen van Lycurgus, heeft Jannet van Noord ook de records van de Indoorhal verzameld. lees verder »