U bent hier: Jeugd

Welkom op onze pagina Jeugd

Klik hier voor het  nieuws van de Jeugdsectie.

 

Op deze pagina leest u algemene informatie over de Jeugd-sectie

 

Voor wie?

Bestemd voor alle jongens en meisjes vanaf 6 jaar (en natuurlijk voor hun ouders). Met 6 jaar kun je lid worden van de vereniging. Graag aanmelden met behulp van het  formulier https://proeflid.atletiek.ninja .Samen met de trainer wordt er gekeken of het kind al geschikt is om de trainingen te volgen. Is dit niet het geval dan wordt het advies gegeven nog een jaartje te wachten.
 

Waarom Lycurgus?

Lycurgus is een topvereniging met topatleten, waarvan je de kunst misschien wel kan afkijken! Maar Lycurgus heeft ook activiteiten groepje dat zich bezig houdt met het organiseren van allerlei leuke dingen. Zoals zwemmen, een speurtocht of kamperen.
 

Waarom op atletiek?

Atletiek is gewoon leuk! Atletiek heeft heel veel verschillende onderdelen. Er is dus altijd wel iets voor je bij. Er zijn technische nummers zoals:
  • Discuswerpen
  • Kogelstoten
  • Verspringen
  • Hoogspringen
  • Balwerpen en Speerwerpen
Maar er zijn ook een hoop verschillende loopnummers zoals: 40, 60, 80 of 100 meter sprint en de 200, 400, 600 en 1.000 meter. Daarnaast leer je je goed bewegen, je kunt een betere coördinatie van je lichaam krijgen en je bouwt aan een goede conditie. De verschillende onderdelen worden geoefend en door middel van trainen rustig opgebouwd.
 

Individueel en toch in een groep!

Op de eerste plaats sport je voor je zelf. Je traint om je eigen prestaties te verbeteren en als dit na een tijdje lukt, geeft dit heel veel voldoening. Toch train je in een groep met kinderen van je eigen leeftijd. Dat is namelijk veel gezelliger!
 

Trainingen

   Meisjes/jongens U8 t/m U12

De meisjes en jongens U8 en U9 trainen met elkaar en de  meisjes en jongens U10 en U12  trainen met elkaar.
Er wordt twee keer per week getraind en deze training gaat vaak in spelvorm.
De laatste zaterdag van de maand trainen de de meisjes en jongens U8 t/m U12 in de duinen.
Voor de indeling naar groepen zie Lid worden
Voor de trainingstijden zie Trainingstijden
Voor meer informatie mail naar pupillen@avlycurgus.nl
 

    


   Meisjes en jongens U14 en U!6

De meisjes en jongens U14 en U16 trainen twee of drie keer in de week. Soms ook meer, dit gaat dan in overleg met de trainer. Atletiek doe je het hele jaar door. Zowel in de winter als in de zomer wordt er buiten getraind. De trainingen gaan altijd door. Ook in de schoolvakanties!
Zie ook Trainingstijden.
 
  

Wedstrijden

Voor officiële wedstrijden is de leeftijd 6 jaar, daarnaast kun je ook eerst overleggen met de trainer. Probeer zoveel mogelijk mee te doen met wedstrijden van Lycurgus zelf, zoals de trimlopen en de prestatiewedstrijden. Als uw kind naar wedstrijden van andere verenigingen gaat dan moet dit wel in het clubtenue. Daarnaast is ook een wedstrijdlicentie verplicht. Bij opgave voor wedstrijden vindt automatisch registratie voor een wedstrijdlicentie plaats.
Als je een tijdje hebt getraind wil je natuurlijk wel eens weten hoe ver of hoe hoog je nu kunt springen. Bij de vereniging zelf zijn er van half april tot half september (met uitzondering van de zomerschoolvakantie) iedere maandagavond prestatiewedstrijden. Dan komen alle jeugdleden bij elkaar voor een onderlinge wedstrijd van twee onderdelen per keer. Vanaf halfzeven is iedereen
welkom. De prestaties worden opgemeten en daarvoor zijn punten te verdienen. Publiek is natuurlijk altijd welkom. Dus neem gerust je vader, je moeder, opa, oma, broertjes en zusjes mee. De stand hangt vanaf woensdagavond op het infobord in de kantine. Aan het einde van deze wed­strijden is er voor iedere deelnemer een attentie. Hoe de punten telling precies gaat en wat voor onderdeel er te doen is kun je lezen in het clubblad, op het prikbord of op deze site .Daarnaast kun je ook naar officiële wedstrijden, bijvoorbeeld:
    

Competitiewedstrijden

Dit zijn wedstrijden in de regio. Deze competitie is verplicht. Alle kinderen worden automatisch ingeschreven, mits er van te voren is aangegeven dat er niet aan de wedstrijd wordt deelgenomen. Tijdens de (twee) competitiewedstrijden haal je punten voor je ploeg. Zijn er genoeg punten gehaald dan mag de hele ploeg naar de finale. Voor de meisjes en jongens U8 t/m U12 is er een driekamp, estafette en 1.000 meter. Voor de meisjes en jongens U14 en U16 zijn het meer team wedstrijden. De trainer kiest uit, wie voor welk onderdeel uitkomt. Daarnaast is er voor hen ook een estafette.
 

Vrije wedstrijden

Bij deze wedstrijden gelden alleen je persoonlijke prestaties. Je schrijft je dan zelf via de wedstrijdsecretaris voor de jeugd in op de onderdelen die je graag wilt doen. Je kunt ook kiezen voor een meerkamp, waarbij de punten van een vast aantal onderdelen bij elkaar opgeteld worden.
In de winter zijn er allerlei straten en boslopen. Lycurgus organiseert één keer per maand een trimloop op een zondagochtend. Je kunt kiezen uit 1,1 of 2,2 km (en 5 km voor de wat beter getrainde atleten).
 

Crosscompetitie

Deze bestaat uit drie wedstrijden en eventueel een finale. Een cross loop je over ruig terrein, zoals in het bos of op een zanderig en heuvelachtig gebied.
De afstanden variëren van 1.000 tot ongeveer 5.000 meter.
Alle meisjes en jongens van U8 t/m U16 ontvangen aan het begin van het seizoen een wedstrijdkalender waarin alle wedstrijden in de buurt staan vermeld. Vragen hierover kunt u altijd stellen aan het jeugdwedstrijd­secretariaat.
 
 

Kleding

Vooral in de winter is het verstandig een aantal laagjes over elkaar te dragen. Dan kun je tussendoor altijd iets uittrekken. Het is ook handig om een warme jas of trui mee te nemen om na de training aan te kunnen trekken. Ook geldt dit voor in de zomer. Ook al hebben de kinderen het warm, ze koelen snel weer af. Als het regent graag een regenjas mee. De trainingen gaan altijd door.
Bij de schoenen is het belangrijk dat het een zachte zool heeft met een goed profiel. Vraag om lage loopschoenen. Het kunnen neutrale schoenen zijn zonder extra versteviging zodat de voetspier goed ­ontwikkeld wordt.
De clubkleding bestaat uit een blauw shirtje of hemdje en een oranje broekje. Het officiële tenue is te koop bij RunX in Zaandam. De kleding kan worden besteld op https://www.avlycurgus.store..
Daarnaast is er ook een clubsweater en een clubjack verkrijgbaar. Een paar keer per jaar wordt u door middel van een aankondiging in het clubblad op de ­mogelijkheid gewezen dat u deze kunt bestellen. ­Enkele maten zijn er ook op voorraad en te koop ­tijdens de (tweedehands) kledingverkoop op zaterdagochtend.
 

Tweedehands kleding  verkoop

De tweedehands kleding verkoop is bij Lycurgus al jaren een succes!
Je kunt niet alleen kleding en schoeisel kopen, maar je kunt ook je gebruikte kleding verkopen.
De ingebrachte spullen moeten voorzien zijn van de prijs , naam en telefoonnummer.  Van de verkochte spullen gaat 20 procent naar de club.
Karin van Deudekom is aanspreekpunt omtrent de kleding verkoop.  
Zij is te bereiken op telefoonnummer 06-10997537 of per e-mail karinenedwin7@gmail.com

 

Flyers