U bent hier: Nieuws

Nieuws

HERHAALDE OPROEP: PENNINGMEESTER GEZOCHT!

Op onze oproep van 9 oktober j.l. hebben wij helaas geen enkele reactie mogen ontvangen! En dit voor een vereniging waar ruim 1000 leden staan geregistreerd. Ofschoon het bestuur zelf ook actief Lycurgianen benaderd, heeft dit nog niet geleid tot een nieuwe penningmeester, die wij heel hard nodig hebben! lees verder »

UITNODIGING SINTERKLAAS MINI'S- & BC-PUPILLEN

Op zaterdag 2 december is er weer Pietentraining voor de mini-pupillen en de BC-pupillen op de baan. Kom je ook? lees verder »

UITNODIGING SINTERKLAAS A-PUPILLEN

En ook met de A-pupillen gaan we dit jaar weer Sinterklaas vieren. Wie doet er mee? lees verder »

UITNODIGING SINTERKLAAS CD-JUNIOREN

Ook dit jaar gaan we met de CD-junioren weer Sinterklaas vieren. lees verder »

Uitnodiging aan alle vrijwilligers van A.V. Lycurgus

Inmiddels is er al weer een jaar verstreken en willen wij onze vrijwilligers weer in het zonnetje zetten!! lees verder »

Herhaling uitnodiging Bijzondere ledenvergadering maandagavond 27 november 2017

Beste Lycurgianen, ouders en/of verzorgers, Op 27 november a.s. vindt om 20:00 uur de jaarlijkse BLV plaats in de kantine van AV Lycurgus. m.b.t. de begroting voor 2018. Wij nodigen u allen van harte uit om op deze avond aanwezig te zijn. lees verder »

Record aantal Lycurgus looptrainers bezoeken Looptrainers dag Atletiekunie

Op zaterdag 11 november organiseerde de Atletiekunie haar jaarlijkse Looptrainer dag 2017. Een record van 27 looptrainers van A.V. Lycurgus waren op deze dag naar Sportcentrum Papendal gereisd om daaraan deel te nemen. lees verder »

STEM OP MENNO

Menno Vloon is een van de drie genomineerden van de verkiezing van de atleet van het jaar bij de Atletiekunie. lees verder »

Succesvolle start crossseizoen Junioren

Op 4 november stond de eerste wedstrijd van de crosscompetitie op het programma. Voor deze wedstrijd mochten de atleten naar het West-Friese Grootebroek afreizen. Onder de rook van Enkhuizen en tussen de koolvelden was in het Streekbos een pittig en bochtig parkoers uitgezet. lees verder »

1e testwedstrijd G-atleten op 1 november 2017

Zoals wij nu al een aantal jaren doen, houden wij tijdens de winterperiode testwedstrijden voor de G-atleten. Deze worden gehouden op elke 1e woensdagavond van de maand. lees verder »

In oktober kregen onze looptrainers een nieuwe outfit.

lees verder »

2 nieuwe clubrecords jongens D

Zaterdag 28-10-2017 waren in Bergen op Zoom 2 atleten van Lycurgus JJD aanwezig bij de SPADO Indoor en beiden verbeterden ze de indoor clubrecords. lees verder »

G-atleten op trainingsweekend naar Gorssel

Op zaterdag 14 oktober was het zo ver. Prachtig weer, 5 auto’s en 2 busjes stonden klaar om de 23 enthousiaste atleten en 10 begeleiders naar Gorssel te brengen. Ook de extra vitamines van fam. Servaas waren er weer bij. lees verder »

EXTRA HULP GEZOCHT

Gezocht: extra hulp bij de jeugdactiviteiten omdat Laura Vriend per einde dit jaar gaat stoppen. Voor meer info zie bericht. lees verder »

Vacature Penningmeester AV Lycurgus

Onze huidige penningmeester Nico Vermeulen zal aftreden als penningmeester van AV​ ​Lycurgus. Nico is onze penningmeester sinds​ 30 maart 2005. Wij vinden dit jammer, maar Nico gaat ons niet verlaten, maar gaat starten als penningmeester bij de Stichting​ Atletiek Seandelft (SAS) en zal in deze rol, in nauw contact blijven staan met onze vereniging. Maar een grote vereniging als AV Lycurgus kan niet zonder penningmeester en daarom zijn wij –met enige spoed- op zoek naar een nieuwe penningmeester. Het zou mooi zijn indien hij/zij al kan meelopen met de totstandkoming van de begroting 2018 en het afsluiten van het boekjaar 2017. Voor de functiebeschrijving: zie bijlage lees verder »

Rafaël van ’t Veer een jaar de trotse bezitter van de JAN ROL WISSELBEKER

Dit jaar is Rafael van 't Veer de gelukkige die de Jan Rol Wisselbeker een jaar in zijn bezit mag hebben. Dit vanwege zijn grote doorzettingsvermogen op o.a. de maandagavondwedstrijden. lees verder »

Weekend met 54 enthousiaste leden van de Loopgroepen

Op 22 september stond op de Marslaan de touringcar klaar om 54 leden naar Kortrijk te brengen om daar deel te nemen met de” Leimarathon” De te lopen afstanden waar onze leden zich voor hadden aangemeld waren 5 en 10 km en 21 km. lees verder »

Nationale Estafette Kampioenschappen CD junioren

Afgelopen zondag 24 september waren de Nationale Estafette Kampioenschappen voor de CD junioren in Amstelveen. Wel 12 teams van AV Lycurgus streden hun strijd op een prachtige atletiekdag. lees verder »

NK Meerkamp CD junioren

Slechts 1 atlete van Lycurgus had zich ingeschreven voor de Nationale CD Meerkamp afgelopen weekend in Zoetermeer. lees verder »

Lycurgus meisjes vierde en jongens negende bij Junioren B-finale.

Afgelopen zondag 24 september werd door Haag Atletiek de Junioren B finale georganiseerd. Zowel de jongens als de meisjes hadden zich voor deze finale geplaatst waarvoor de 12 beste ploegen van Nederland geselecteerd waren. lees verder »

Finale CD competitie JJC

Zaterdag 16 september 2017, Het is zo ver!! We gaan naar Groningen. De uitnodiging kwam onverwacht, maar was wel heel welkom. De trip in de bus en de sfeer die daaruit voortkwam was dan ook het ultieme begin van een zeer frisse regenachtige dag. lees verder »

Saense spanning en sensatie bij 1e dag Nederlandse estafettekampioenschappen.

Elk jaar gaat het NEK van start met de zgn .pendelestafettes. Het mixed team van B/C pupillen (de Saense welpen) gingen goed van start met scherpe wissels bij hun 10 x 40 meter. Goed voor de allerbeste tijd en een baanrecord ,van 1.11,09s. Maar wat sta je dan raar te kijken wanneer je ineens niet meer voorkomt in de uitslagen! Gediskwalificeerd? Ja écht! Waar dan, waarom, hoezo? Enfin.... er werd gelijk protest aangetekend, maar werd in eerste instantie niet gehonoreerd, waardoor een andere club werd uitgeroepen als kampioen! Maar gelukkig hadden we filmpjes van de zgn. fatale wissel, want er was helemaal niets aan de hand! De scheidsrechter kon niet anders als de uitslag herzien! Met dank aan 3 stoere ouders die de strijd aangingen met de wedstrijdleiding! Ere-wie-ere toekomt en onze B/C pupillen werden alsnog gehuldigd met bloemen en een mooie gouden medaille. lees verder »

G-atleten naar de Open dag van de Johan Cruyff Foundation

Vandaag zijn wij met 9 G-atleten naar de Open dag van de Johan Cruyff Foundation geweest. Als vereniging organiseren wij altijd hordelopen voor iedereen. Op onze hordebaan wordt soms zelfs gelopen tegen bekende sporters, zoals Nelli Cooman. lees verder »

Nieuwe kennismakingsles en cursus Nordic Walking

Voor mensen die de belasting van het hardlopen niet meer aankunnen of geblesseerd zijn is nordic een prima alternatief. Ook voor mensen die in beweging moeten komen is nordic walking uitstekend geschikt. Bij een goede uitvoering van de techniek train je 80 % van je spieren en de belasting is laag. Door het lopen met poles loop je rechtop, waardoor de ademhalingswegen optimaal benut kunnen worden. Bewezen is, dat mensen met CODP veel baat hebben bij het uitoefenen van nordic walking. lees verder »

Volgend seizoen weer NK teams voor AV Lycurgus

Zowel het dames- als het herenteam hebben bij de promotie-degradatiewedstrijd bij AAC in Amsterdam een tweede plaats behaald. Dit resultaat zorgt ervoor dat ook het volgende seizoen beide teams op het hoogste niveau bij het Atletiek mogen uitkomen bij het Nederlands Kampioenschap Atletiek voor teams. lees verder »

Finale CD-competitie C-meiden

Afgelopen zaterdag 16 september zijn we afgereisd naar het Hoge Noorden voor de finale van de CD-competitie. Zowel de meiden als de jongens C hadden een plek veroverd om mee te doen in Groningen. De weersvoorspelling was redelijk dramatisch, al dagenlang kwam de regen met bakken uit de hemel en ook voor zaterdag was het vooruitzicht niet heel rooskleurig. In het weerbericht stond letterlijk ‘in sommige delen van Nederland wordt het kletsnat, maar je kan ook zomaar een droge dag treffen’. En wat waren we blij dat wij die nagenoeg droge dag hebben getroffen! lees verder »

C junioren draaien mooi mee met de TOP van Nederland

Zaterdag 16 september was de landelijke competitiefinale voor de CD junioren in Groningen. Zowel de JJC (2e) als de MJC (10e) hadden zich hiervoor geplaatst. De weersverwachting was REGEN en ONWEER, maar gelukkig bleek dat reuze mee te vallen, wel een paar buitjes aan het begin en einde van de dag. lees verder »

Pupillen sluiten hun competitieseizoen succesvol af!

Tassen vol met regen- en droge kleding, gingen mee naar Edam als goede voorbereiding op een voorspelde, natte competitiefinale! Maar gelukkig; niets is veranderlijker dan het weer, want in Edam viel geen spat water! Wel vielen er weer de nodige successen te behalen! lees verder »

Piet van Gelderen prijkt op voorpagina ‘Zaans Stadsblad’

Bijgaand een leuk krantenartikel over Piet van Gelderen die aan alle edities van de ‘Dam tot Dam loop’ heeft meegedaan! lees verder »

Finale G-competitie in Zaandam

De weergoden waren ons vandaag goed gezind. Tot een halfuur voor de start regelmatig hevige buien, maar bij aanvang werd het droog en gaande weg werd het zelfs zonnig. lees verder »

Yakult Start to Run

AV Lycurgus start op zaterdag 14 oktober met Yakult Start to Run trainingen. lees verder »

Lycurgus klaar voor landelijke competitiefinales!

De vakanties zijn afgelopen en onze atletiekbaan bruist weer van fanatieke atleten, die zich aan het voorbereiden zijn voor de grote landelijke competitiefinales. A.s. zondag bijten de Junioren A (zowel de meisjes als jongens) de spits af voor hun finale in Amersfoort. lees verder »

Update begroting 2018

Beste leden, Met behulp van dit bericht geven wij als bestuur jullie graag een update over de begroting 2018. lees verder »

U16 Interland te Assen

1e en 2e plaatsen voor av Lycurgus atleten. Op zaterdag 2 september was de C junioren Interland tussen Nederland en Duitsland in Assen. Teun de Koning (JC2) en Sebastiaan Bonte (JC1) waren uitgenodigd om uit te komen voor het Nederlandse team. Gelukkig voor Gino van Wijk (JC2) hadden ze dit jaar voor het eerst een revanche wedstrijd ingelast. lees verder »

Afscheidsspeech voor Rianna als topsportster

Allereerst namens het bestuur van AV Lycurgus willen Cees en ik de organisatoren van deze unieke afscheidswedstrijd na 15 jaar Topsport van Rianna een groot compliment geven. lees verder »

Nieuwe coördinatoren binnen de loopgroepen

Afgelopen donderdag 31 augustus hebben onze coördinatoren Wibo Koning én Peter Smit het sectiebestuur Loopgroepen meegedeeld per 31 december a.s. te stoppen bij AV Lycurgus. Zij zullen niet alleen stoppen met het coördinatorschap, maar ook afscheid nemen als lid van AV Lycurgus. Vanzelfsprekend vinden wij dit zeer spijtig. Beiden hebben vele jaren op een zeer positieve manier bijgedragen aan de sectie Loopgroepen. Verschil van inzicht over de toekomst van de vereniging en de financiële verantwoording heeft hen tot deze drastische stap gedreven. lees verder »

Jelle Muller wint zilver op D-spelen.

Op de dag dat Rianna Galiart afscheid neemt als polsstokspringer, staat het volgende polsstok talent alweer op. lees verder »

Naam aan de baan

Beste Lycurgianen, Wij hebben met onze actie welke wij in 2015 zijn opgestart, verbind je Naam aan de Baan, een kleine 14.000 euro aangetikt. lees verder »

Bijzondere afscheidswedstrijd Rianna Galiart

In 2002 werd Rianna voor de eerste keer Nederlands Kampioen polsstokhoogspringen (meisjes B). Nu in 2017 neemt zij na vijftien jaar aan de top te hebben gestaan in Nederland afscheid van de topsport. Rianna behaalde haar eerste seniorenmedaille in 2004 met een derde plaats op het Nederlands Kampioenschap. In 2005 was er haar eerste gouden medaille met een hoogte van 4.10m. In totaal is ze 15 keer Nederlands kampioen geworden (8 keer outdoor en 7 keer indoor). Haar afscheid gebeurt in een speciaal evenement op de Rozengracht te Zaandam op zondag 3 september. lees verder »

C-junioren veroveren 1x goud en 2x zilver op Nationale C-spelen

Dit gebeurde op de atletiekaccommodatie Ookmeer in Amsterdam. AAC organiseerde voor de 50ste keer deze Nationale C Spelen, die gelden voor het officieuze Nederlandse kampioenschap. lees verder »

Ups en downs richting WK Atletiek door Sharona Bakker

Het was een bewogen seizoen met veel ups en downs. Mijn eerste wedstrijd begon al eind maart in Gainesville. lees verder »

​WK LONDEN 2017 door Menno Vloon

Ik ging er heen met super veel zin, voelde me fris en heel erg scherp. Was in hele goeie vorm want sprong een week eerder 5​,​76​m​. lees verder »

Sharona Bakker & Menno Vloon feestelijk onthaald in Rotterdam door familie Diehl

Afgelopen donderdagavond werd ons gevraagd of Raisa en Erzsi het leuk zouden vinden om vandaag in Rotterdam aanwezig wilden zijn bij het feestelijke onthaal van de succesvolle WK ploeg. Een blik op Erzsi, die door de kamer stuiterde, was voldoende: jazeker, dat willen ze heel graag. lees verder »

Sharona Bakker niet door naar finale 100 meter horden

Sharona Bakker heeft in haar halve finale een tijd gelopen van 13.29 en werd daarmee 8e en wist zich hier niet mee te plaatsen voor de finale. lees verder »

Lycurgiane Sharona Bakker heeft zich geplaatst voor de ½ finale 100 meter horden

Vanmorgen om 11.45 uur liep Sharona zich naar een 5e plaats in de 1ste serie op de 100m horden. Haar tijd was 13.12s met een tegenwind van 1.4. lees verder »

WK-debuut Lycurgiaan Menno Vloon tijdens zijn eerste poging al beëindigd

Menno had er zo’n zin in. Wellicht zat er zelfs een medaille in. Maar het liep compleet anders. lees verder »

Tanja van der Plas Vierde bij EK masters

Bij het Europees Kampioenschap masters in Aarhus, Denemarken is Tanja van der Plas vierde geworden op het onderdeel verspringen vrouwen 35+ met een nieuw persoonlijk record van 5.15m. lees verder »

Zilver voor Anna Roelofs bij het EYOF

Na gisteren in de serie 46,26s gelopen te hebben kwam vandaag op het EYOF (European Youth Olympic Festival) Anna Roelofs uit in de finale 4x100m. lees verder »

Opstellen begroting 2018

Op de laatste ledenvergadering is aangegeven dat we de begrotingscyclus willen veranderen. De begroting van een jaar gaan we niet langer voorleggen in maart van dat jaar, tijdens de algemene ledenvergadering, maar in november van het jaar ervoor. Dit betekent dat we in november 2017 de begroting voor 2018 aan de leden zullen voorleggen. lees verder »

Thomas Hoogerbrugge nieuwe coördinator AB junioren en senioren.

Met ingang van 1 september a.s. zal Thomas Hoogerbrugge fungeren als nieuwe coördinator AB junioren en senioren. Thomas is als werper actief bij onze vereniging; hij wist op het afgelopen NK een mooie klassering te bereiken bij het kogelslingeren. Thomas is als pupil bij AV Lycurgus begonnen en heeft in de afgelopen jaren een uitgebreid netwerk opgebouwd binnen de atletiek in Nederland. Thomas is opgeleid als bewegingswetenschapper en heeft in de afgelopen jaren de organisatie van de schoolatletiekwedstrijden verzorgd. Dit jaar was hij zowel ploegleider als deelnemer betrokken bij het NK teams bij Haag Atletiek lees verder »

De Tour de France was dichtbij

Op vrijdagochtend 21 juli vertrok de Tour caravan vanaf de baan. Zo’n vijftig Overdag Leden werden al tijdens de warming up geconfronteerd met de Tour de France. De oefeningen hadden voor een groot deel met fietsen te maken Trainer Jan was hiervoor verantwoordelijk. lees verder »

Wil je als lid stage lopen bij onze vereniging komend schooljaar, meld je dan snel aan.

De doelstelling van AV Lycurgus in Assendelft is om alle pupillen en junioren in een vertrouwde en positieve omgeving trainingen te geven, waarbij het plezier voorop staat. Daarbij worden de verschillende atletiekonderdelen met een verantwoorde opbouw bijgebracht. We stimuleren de jeugdleden om als groep aan wedstrijden deel te nemen. Daarnaast worden er ook diverse sociale activiteiten georganiseerd. lees verder »

Goud en zilver op de laatste dag NK atletiek.

Lisanne Schol won met een kampioenschapsrecord van 58,72m het goud bij het speerwerpen. Dit is ook een nieuw clubrecord. Dave Brandhoff vocht een spannende strijd uit bij het hoogspringen en kon met zilver naar huis met een hoogte van 2.14m; een evenaring van zijn eigen clubrecord. lees verder »

Derde dag NK atletiek

Op de derde dag van het NK atletiek waren er zowel kwalificaties als finales. Dave Brandhoff plaatste zich eenvoudig voor de finale van morgen bij het hoogspringen met een hoogte van 2.02m. Bij het verspringen plaatste Pauline Hondema zich met een afstand van 5.78m eenvoudig voor de finale. lees verder »

Gezocht! Enthousiaste trainer D junioren meisje

Voor het nieuwe seizoen (vanaf 1 oktober 2017) zijn wij op zoek naar een enthousiaste en sportieve trainer voor onze groep junioren D meisjes. lees verder »

De Tweede dag van het NK atletiek stond in het teken van kwalificaties.

Nadat het programma een half uur uitgesteld was vanwege de regen was Maureen Ellsworth de eerste lycurgiaan die op het sportpark Maarschalkerweerd in actie kwam. Zij won haar serie 400m met een tijd van 56,84s. in de halve finale ging ze wederom in haar race als eerste over de finish en nu in 56.75s, waarmee ze zich plaatste voor de finale die zondag gelopen wordt. lees verder »

Jelle verbeterd Polsstokhoog-clubrecord JJD

Bij de CD Mini Bokaal in Hoorn op zaterdag 1 juli, heeft Jelle Muller (JJD) zijn al staande clubrecord op Polsstokhoogspringen met 2.41, verscherpt naar 2.50! Prachtige prestatie! Gefeliciteerd! lees verder »

Goud voor Menno op het NK atletiek

In een prachtige entourage op het Vredenburg in Utrecht is Menno Vloon vanavond Nederlands kampioen Polsstokhoogspringen geworden. lees verder »

Tyrone Lak & Sven van Gelderen zijn Amsterdammers te snel af bij ABC circuit!

Het Amsterdams Baan Circuit is een reeks baanatletiekwedstrijden in Amsterdam en Amstelveen. De wedstrijd van het Amsterdams Baan Circuit zijn voor iedereen, van c-pupil tot master, van beginnende atleet tot topatleet. De opzet is een gezellige en goed georganiseerde wedstrijd met muziek, lekker eten en topatletiek. Iedere wedstrijd bestaat uit drie programma’s: een jeugdprogramma met een meerkamp, een coopertest (ook voor ongebonden lopers) en een junioren/senioren/masters programma met een aantal losse onderdelen en een speedmeerkamp. lees verder »

Mara verpulvert clubrecord 400m!

Tijdens de avond-instuif-wedstrijd van 8 juli 2017 in Edam, heeft Mara Cotterink het clubrecord MJC op de 400m, welke op naam stond van Lisanne Schoonebeek met 59,45sec. verbeterd tot 58,54sec. Prachtige prestatie!! Gefeliciteerd! lees verder »

Sponsorloop G-atleten en pupillen bij WC de Saen

Gisteren was de sponsorloop in het kader van het project 'koken,eten, daten en bewegen' in het Winkelcentrum De Saen. lees verder »

Lycurgianen naar Europese toernooien

In de maand juli komen twee lycurgianen uit op europese toernooien. lees verder »

ANNA ROELOFS sprint in de finale 200m MB naar een ZILVEREN NK MEDAILLE in Vught

Anna won haar serie 200m MB in 24.62s. Hiermee plaatste zij zich vanzelfsprekend voor de ½ finale. Ook haar serie in de ½ finale leverde een overwinning op in 24.45s. Hierbij was de rugwind + 2.9. In de finale ging Anna supersnel en finishte als 2e. Met haar tijd van 24.10s evenaarde zij het clubrecord uit 2013 van Tasa Jiya. GEWELDIG. Anna mocht plaats nemen op de 2e trede van het erepodium. lees verder »

Succesvolle Estafetteloop

Naast alle baanwedstrijden van de afgelopen weken deden zondag 2 juli 4 jongens junioren C1 (Seb Wals, Lukas Vijn, Arend Plomp en Twan Deumers) mee aan de estafetteloop in Akersloot. De jongens moesten de strijd met onder andere zeer geroutineerde teams van de loopgroepen aanbinden. Tijdens de estafetteloop wordt om de beurt 5,4 km gelopen en daarna als team nog eens 3,5 km. lees verder »

BRONS voor Inez Bouwen bij het Hoogspringen MB tijdens de 2e dag van het NK in VUGHT

Inez Bouwen maakte geheel de verwachtingen waar door bij de MB 1.60m hoog te springen. Hiervoor mocht Inez op de 3e trede van het erepodium plaats nemen. lees verder »

Pauline Hondema Nederlands kampioen Verspringen

Vandaag is het NK junioren gestart in Vught. Op deze eerste dag won Pauline Hondema met een sprong van 5.78m de Nederlandse titel bij de meisjes junioren B. lees verder »

Voorrondes competitie uitermate succesvol verlopen voor AV Lycurgus

Afgelopen weekend vonden de laatste voorrondes plaats van de zomercompetitie voor zowel onze Masters als voor de Junioren A. Wij kunnen terugkijken op een prachtig voorseizoen met mooie prestaties. Maar dat kan ook niet anders! AV Lycurgus beschikt over de juiste ingrediënten; prachtige trainingsfaciliteiten (nu even niet), enorm ervaren en gedreven trainers en begeleiders, maar bovenal enthousiaste sportieve atleten die de teamspirit hoog houden. lees verder »

Prestaties Lycurgusatleten bij EK landenteams in Lille.

Dit weekend waren vier lycurgianen actief op het EK voor landenteams in Lille, Frankrijk. lees verder »

3e G-competitiewedstrijd op 23-06-17 bij AV Zaanland

Met de waterballonnen- en sponzen-training van afgelopen woensdag nog in de gedachten moest nu de wedstrijd worden gehouden onder geheel andere omstandigheden. lees verder »

Vier lycurgianen in actie op het EK Landenteams dit weekend!!

Komend weekend komen op het EK landenteams in Lille Frankrijk vier lycurgianen in actie. Danaid Prinsen op de 800m, Sharona Bakker op de 100m horden, Lisanne Schol bij het speerwerpen en uiteraard de nieuwe Nederlandse recordhouder Menno Vloon bij het polsstokhoogspringen. lees verder »

GESLAAGDE MIDZOMERRUN op ZATERDAGAVOND 17 JUNI

Met bijna 100 deelnemers was de werkgroep loopevenementen best tevreden. De meerderheid koos voor 1 rondje Saendelft van 5 KM. De weersomstandigheden zullen hier zeker invloed op gehad hebben. lees verder »

EJOF limiet voor B-juniore Anna Roelofs 200m bij GOUDEN SPIKE

Een record aantal Lycurgianen waren afgelopen zaterdag te vinden in Leiden voor de prestigieuze Gouden Spike wedstrijd. Toch wel een van de meest bijzondere, mooie wedstrijden in het zomerseizoen. Een scala van nationaliteiten gaven acte-de-présence en tussen al dat internatinale geweld waren er 20 Lycurgianen actief. Lycurgus had zelfs de eer om 2 'heuze hazen' af te leveren; zowel Brian Vriend, als Cliff Ellsworth deden het nodige kopwerk! lees verder »

Ook voorrondes pupillencompetitie 2017 afgesloten in zonnig Heiloo

Met nog maar 25 dagen school voor de boeg, stonden afgelopen zaterdag onze kanjers weer klaar om hun 3e competitiewedstrijd te voltooien. Ja, en de geschiedenis herhaalt zich: Lycurgus kon het niet laten om weer uitermate goed voor de dag te komen. lees verder »

Ruhrgames C-junioren

Vrijdag 16 juni 2017 waren de toppers van onze junioren C uitgenodigd (limiet) om deel te nemen aan de Ruhrgames in Hagen Duitsland. Dit evenement werd gesponsord door Vrienden van de KNAU. De voltallige top van Nederlandse 14 en 15 jarige was hierbij aanwezig. lees verder »

3e Competitie CD junioren, JJD

Wederom hebben wij razende reporters weten te strikken die een mooi verslag wilden schrijven van de 3e competitie-ronde van de CD junioren. Voor de JJD heeft Louisa, moeder van Bart Hoogmoed deze keer de pen ter hand genomen. Heel erg bedankt hiervoor!! Ook alle atleten, ploegleiders, juryleden, trainers en enthousiaste ouders en supporters bedankt voor jullie bijdrage! lees verder »

Foto's CD Competitie en Aanvulling JJC

De Familie Lak heeft van de 3e competitie weer prachtige foto's geschoten! Naast vader Melvin, nam ook zoon Tyrone een professionele camera mee, kijk snel of je er ook op staat! Heel erg bedankt mannen!! lees verder »

3e Competitie CD junioren, JJC

Wederom hebben wij razende reporters weten te strikken die een mooi verslag wilden schrijven van de 3e competitie-ronde van de CD junioren. Voor de JJC heeft Rebecca, moeder van Kalle Velthuizen deze keer de pen ter hand genomen. Heel erg bedankt hiervoor!! Ook alle ploegleiders, juryleden, trainers en enthousiaste ouders en supporters bedankt voor jullie bijdrage! lees verder »

3e Competitie CD junioren, MJC

Wederom hebben wij razende reporters weten te strikken die een mooi verslag wilden schrijven van de 3e competitie-ronde van de CD junioren. Voor de MJC hebben Almar, vader van Raisa Diehl, en Karin, moeder van Milana Sikkema deze keer de pen ter hand genomen. Heel erg bedankt hiervoor!! Ook alle ploegleiders, juryleden, trainers en enthousiaste ouders en supporters bedankt voor jullie bijdrage! lees verder »

3e Competitie CD junioren, MJD

Wederom hebben wij razende reporters weten te strikken die een mooi verslag wilden schrijven van de 3e competitie-ronde van de CD junioren. Voor de MJD heeft Marianne, moeder van Estella Verwiel deze keer de pen ter hand genomen. Heel erg bedankt hiervoor!! Ook alle ploegleiders, juryleden, trainers en enthousiaste ouders en supporters bedankt voor jullie bijdrage! lees verder »

Lycurgianen ook op de 2e dag van het NK masters in Gouda zeer succesvol

Robin Geertsma werd Nederlands Kampioen M40+ door zijn discus 44.49m ver te werpen. Hiermee was Robin 6 meter verder dan zijn naaste concurrent en tevens verder dan hij de laatste vijf jaar geworpen had. Op het onderdeel Kogelstoten M40+ veroverde Robin zilver met zijn verste stoot van 13.41m. Ook dat was verder dan zijn beste prestaties van de laatste vier jaar. lees verder »

Medailleoogst 1ste dag NK Masters in Gouda: 1 x Goud, 2 x Zilver en 1 x Brons

Tanja van der Plas werd Nederlands Kampioen Hoogspringen Vrouwen M35+ met 1.44m Zilver veroverde Tanja bij het Hink-stap-springen door 10.42m te springen. Ook mocht Richard Janssens op de 2e trede van het erepodium plaatsnemen door in de finale 400m M45+ als 2e te finishen in 53.17s Brons werd veroverd door Ben Bakker. In de finale 400m M50+ eindigde Ben als 3e in 57.08s. Jannet van Noord werd bij de vrouwen 50+ op het onderdeel Discuswerpen 4e met 28.80m. Vandaag vindt de 2e dag van dit NK plaats. lees verder »

Menno Vloon: Nederlands Record Polsstokhoogspringen

Menno Vloon heeft bij een polsstokwedstrijd in Zweibrücken (Duitsland) het nederlands record verbetert naar 5.85m. Het record van Rens Blom uit 2004 is hiermee uit de boeken. lees verder »

17 gecertificeerde assistent trainers loopgroepen rijker + 1 trainer loopgroepen

Vanmiddag namen de cursusleidsters Nettie Conijn en Annet Hartnack nog even met de groep belangrijke praktijkpunten door. Vervolgens werd er o.a. in groepjes gediscussieerd over onderwerpen als niveauverschillen, plaats van de trainer en opdrachten. lees verder »

Prestatiebekers 2016 uitgereikt aan topatleten!

Tijdens de Bijzonder ledenvergadering van 29 mei j.l. zijn de jaarlijkse prestatiebekers uitgereikt aan de vele toppers die Lycurgus rijk is. Dea Leertouwer reikte de wisseltrofeeën uit. Ook kregen de atleten een mooie afzonderlijke beker, ter herinnering aan al die mooie, prachtige prestaties van het afgelopen jaar. lees verder »

2e competitie CD junioren MJD

Afgelopen zaterdag werd de 2e competitie-ronde voor de CD junioren georganiseerd door AV Lycurgus op de baan van AV Zaanland. Wat prettig dat wij daar te gast mochten komen met die grote bomen eromheen! Want schaduw was erg fijn met die zomerse temparaturen! Alle medewerkers enorm bedankt!! Er zijn weer verschillende toeschouwers bereid gevonden om een verslag te maken. Jose, moeder van Merel van Maasdam schreef het verslag van de meiden D. lees verder »

2e competitie CD junioren MJC

Afgelopen zaterdag werd de 2e competitie-ronde voor de CD junioren georganiseerd door AV Lycurgus op de baan van AV Zaanland. Wat prettig dat wij daar te gast mochten komen met die grote bomen eromheen! Want schaduw was erg fijn met die zomerse temparaturen! Alle medewerkers enorm bedankt!! Er zijn weer verschillende toeschouwers bereid gevonden om een verslag te maken. Bas Zwolsman, stage-trainer van de junioren, schreef het verslag van de meiden C. lees verder »

2e competitie CD junioren JJD

Afgelopen zaterdag werd de 2e competitie-ronde voor de CD junioren georganiseerd door AV Lycurgus op de baan van AV Zaanland. Wat prettig dat wij daar te gast mochten komen met die grote bomen eromheen! Want schaduw was erg fijn met die zomerse temparaturen! Alle medewerkers enorm bedankt!! Er zijn weer verschillende toeschouwers bereid gevonden om een verslag te maken. Danny, vader van Wesley Beentjes schreef het volgende verslag van de JJD. lees verder »

2e Competitie CD junioren JJC

Afgelopen zaterdag werd de 2e competitie-ronde voor de CD junioren georganiseerd door AV Lycurgus op de baan van AV Zaanland. Wat prettig dat wij daar te gast mochten komen met die grote bomen eromheen! Want schaduw was erg fijn met die zomerse temparaturen! Alle medewerkers enorm bedankt!! Er zijn weer verschillende toeschouwers bereid gevonden om een verslag te maken. Voor de Jongens junioren C heeft Claudia, moeder van Gino van Wijk het verslag gemaakt. lees verder »

Sven van Gelderen mist 0,01s op het koningsnummer tijdens Nationale A-Games in Soest.

Een kleine afvaardiging van Lycurgus gaf gisteren acte-de-présence bij de Nederlandse kampioenschappen voor A pupillen. En niet onverdienstelijk, want hier is letterlijk de gehele pupillen top van Nederland aanwezig. En het niveau is hoog! lees verder »

B competitie zondag 21 mei Amsterdam

Afgelopen zondag vond de eerste wedstrijd van de B competitie plaats in het Olympisch stadion in Amsterdam. Stabiele prestaties bij de jongens leverde een tweede plaats op achter het sterke KAV Holland. De MB-ploeg werd overtuigend eerste. Landelijk staan de JB op een 16de en de MB op een fraaie 4de plaats. lees verder »

NK teams in Den Haag

Afgelopen zaterdag vond het NK teams plaats bij Haag Atletiek. Het mannenteam eindigde de dag met een vijfde plaats en de vrouwen behaalde de achtste plaats. lees verder »

Clubrecords voor Bart Hoogmoed en Gino van Wijk.

Vrijdagavond 19 mei waren verschillende CD junioren actief op de atletiekbanen in Noord Holland. lees verder »

Prestaties 2e G-competitiewedstrijd op 19-05-2017 bij Av Hera

Op vrijdagavond 20 mei vertrokken wij met een ploeg van 21 atleten naar Heerhugowaard voor de 2e G-competitiewedstrijd. lees verder »

GROEN-WIT wordt BLAUW-ORANJE! Uitstapje naar Zaandam

Afgelopen zaterdag vond de 2e competitiewedstrijd voor de pupillen plaats bij AV Zaanland. Onze wedstrijdsectretaris Dea Leertouwer werd op korte termijn, geconfronteerd met het feit dat we deze geplande wedstrijd helaas niet op onze eigen baan konden houden, vanwege de renovatie. Maar gelukkig was AV Zaanland bereid om hun mooie baan ter beschikking te stellen. Een week noeste arbeid (en wat extra grijze haren) zorgde ervoor dat zij het voor elkaar heeft gekregen om iedereen op de been te krijgen om voor ruim 350 pupillen deze prachtige wedstrijd te organiseren. Chapeau en dank aan alle vrijwilligers die mee hebben geholpen om er weer een feestje van te maken! lees verder »

UITSTEL buitengewone ledenvergadering 15-05-2017

Beste leden, Via deze weg laten we jullie weten dat we, als bestuur hebben besloten om de aanstaande buitengewone ledenvergadering op maandag 15 mei, te verplaatsen naar maandag 19 juni, wederom om 20 uur. lees verder »

CD Competitie JJC

Ook dit jaar hebben wij verschillende ouders gevraagd een verslag te schrijven. Jacco Tuijn, ouder van Mees schreef het volgende verslag over de jongens junioren C. lees verder »

CD Competitie JJD

Ook dit jaar hebben wij verschillende ouders gevraagd een verslag te schrijven. Rene Kemna, ouder van Miquel schreef het volgende verslag over de jongens junioren D. lees verder »

CD Competitie MJD

Ook dit jaar hebben wij verschillende ouders gevraagd een verslag te schrijven. Cindy Winter, ouder van Loes schreef het volgende verslag. lees verder »

CD Competitie MJC

Ook dit jaar hebben wij verschillende ouders gevraagd een verslag te schrijven. Over de eerste competitie schreef Lucy v.d. Wal, ouder van Femke het volgende verslag. lees verder »

Herstel baan

Beste Lycurgianen, Na een intensief gesprek afgelopen dinsdag dd 2 mei 2017 met de Gemeente Zaanstad en Antea is er een planning afgegeven voor herstel van de baan. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor ons als vereniging maar treft direct ook een grote groep atleten. Zoals reeds bekend zijn er verzakkingen geconstateerd aan de buitenzijde maar ook aan de binnenzijde van de baan. lees verder »

Ledenpassen AtletiekUnie

Helaas zijn niet alle ledenpassen verzonden. Het blijkt dat de koppeling van de mailadressen tussen 2 programma's niet goed functioneerd. lees verder »

Nieuwe Secretaris en voorzitter TC (a.i.)

Hierbij wil het Bestuur van AV Lycurgus Margreet Beuming en Jan Voorberg verwelkomen in het Bestuur als onze nieuwe Secretaris en ad interim Voorzitter TC. lees verder »

2 nieuwe gediplomeerde trainers bij de Loopgroepen

Trots op onze 2 nieuwe trainers Jarl Cotterink en Klaas Dekker die dit weekend hun diploma hebben gehaald. Bedankt voor jullie inspanningen het afgelopen half jaar; we genieten elke week weer van jullie inspiratie in de trainingen ! lees verder »

Start renovatie baan

Antea start met de renovatie in de week van 1 mei, dus dit betekent dat er in de maanden mei en juni geen gebruik gemaakt kan worden van het middenterrein en de lanen 7 en 8. lees verder »

1e G-competitiewedstrijd op 21-04-17 in Beverwijk

De start van de G-competitie was dit jaar bij DEM. Het was koud en winderig en af en toe een regenvlaag. Het deerde de deelnemers niet . lees verder »

Foto's paashaastraining pupillen

Afgelopen zaterdag was er weer eieren zoeken in de duinen voor alle pupillen. Er waren 113 pupillen om de paashaas te helpen zoeken om alle eieren terug te vinden. lees verder »

Paaswedstrijd in Amersfoort, clubrecord discus (JJC) verbeterd

Vandaag met een leuk groepje Lycurgianen in een overwegend zonnig Amersfoort een leuke Paaswedstrijd gehad. Veel nieuwe PR's, mooi begin van het seizoen. lees verder »

EERSTE OPEN ZAANS KAMPIOENSCHAP Vanaf de Omzoom succesvol verlopen

De weergoden waren de organisatie van het Open Zaans Kampioenschap gelukkig goed gezind. Er stond weliswaar een pittige wind, maar die zorgde ervoor dat het droog bleef. Voor de bijna 200 deelnemers verdeeld over 4 afstanden klonk op 4 verschillende tijden vanaf het Jaap Bootpad het elektronisch startpistool. lees verder »

Verbetering Clubrecord kogelslingeren junioren C

Teun de Koning heeft afgelopen zaterdag 8 april het clubrecord kogelslingeren JC dat op naam stond van Thomas Hoogerbrugge met ruim vier meter verbeterd. Teun slingerde in Brabantse Steenbergen met de 4 kg kogel 47,09 meter lees verder »

VIER LYCURGIANEN LIEPEN DE WARME ROTTERDAM MARATHON UIT

De snelste van dit viertal was Henk van Diest. Na 3.35.23s kwam Henk onder het finishdoek door. Zijn gemiddelde snelheid was 11,754km per uur. lees verder »

Aftrap zomercompetitie voor pupillen in het Olympisch stadion

Phanos heeft een abonnement op 'mooi weer' wedstrijden, want wat was het gisteren een prachtige atletiekdag! Het stadion blijft een indrukwekkend gebeuren voor de kinderen:" Daar waar Daphne en Churandy Europees kampioen werden"! lees verder »

CONTRIBUTIE 2017

Onderstaand een overzicht op welke data de contributie in 2017 zal worden geïncasseerd. lees verder »

6e testwedstrijd G-atleten op 05-04-2017

Vanavond alweer de laatste testwedstrijd van het winterseizoen. Deze keer een loop over 900 meter. lees verder »

Ledenpas van de Atletiekunie

Van de Atletiekunie ontvingen we bericht dat de ledenpassen voortaan via de mail naar de leden worden verstuurd. Deze kan je uitprinten of op je telefoon zetten. Het plastic pasje is verleden tijd. lees verder »

Overdag Loopgroep ging uit eten!

De Overdag Loopgroep heeft op vrijdag 31 maart een etentje georganiseerd in onze eigen kantine, onder het motto: “Trainen, Zweten, Eten” lees verder »

Ledenstop pupillen

Beste ouders, Uw kind traint bij de pupillen van onze vereniging, en waarschijnlijk met veel plezier. Er zijn steeds meer kinderen die aan atletiek willen gaan doen, maar wij zitten met een probleem: we kunnen er geen kinderen meer bij hebben! lees verder »

Sportpenning Zaanstad voor diverse Lycurgianen

Afgelopen dinsdag zijn in het Topsportcentrum De Koog aan allerlei Zaanse Kampioenen de sportpenning van de gemeente Zaanstad Uitgereikt. Ook een aantal lycurgianen ontving deze penning. lees verder »

Fotocollage Pupillenpower tijdens het weekend

lees verder »

Lente in Apeldoorn, goed voor een dag indooratletiek.

Terwijl iedereen lekker van het zonnetje genoot, deden 7 pupillen mee aan de Nationale Indoor Pupillen wedstrijd 2017. Eens per jaar is de Omnisporthal in Apeldoorn het strijdtoneel van alle Nationale Pupillen helden. Van heinde en ver komt de ‘crème de la crème’, richting Apeldoorn, om te strijden voor het officieus Nationaal kampioenschap. lees verder »

Zaanse crosskanjers in Amsterdam - Kampioenstitel voor Britt Molenaar en haar team

Enorme grote groepen, van 70-100 pupillen stonden aan de start, waardoor er helaas veel onveilige situaties ontstonden. Veel vervelende struikelpartijen en een enorme trechtervorming in het parcours, vlak na de start, zorgde ervoor dat wij, nette Zaankanters, in een aantal groepen het onderspit moesten delven. Soms niet opgewassen tegen het 'betere duw en smijtwerk' van de andere verenigingen. lees verder »

TWEEMAAL ZILVER en EENMAAL BRONS bij het NK INDOOR STUDENTEN

De reeks NK’s in de omnisporthal in Apeldoorn werd zaterdag afgesloten met het NSK. Lisanne Schoonebeek kwam op de 400m dichtbij haar PR. Met 59.26s veroverde Lisanne zilver op deze afstand. Zilver was er ook voor Dave Brandhoff. Dave strandde op 2.07m. Dat was trouwens dezelfde hoogte als de winnaar. Thomas Hoogerbrugge pakte het brons bij het Kogelstoten door zijn kogel 13.69m verder dan de kogelring te stoten. lees verder »

Finale Crosscompetitie CD Junioren

De finale van het cross-seizoen 2016-2017 werd dit jaar gehouden bij AAC in Amsterdam. Een kleine fotoimpressie, met hierop o.a de 3e plaats voor de Meisjes A/B ploeg, een mooie individuele 4e plaats voor Tessa van Herp bij de Meisjes D2 ( met trainers Edwin en Vincent), de enige finalist van de Meisjes D1 groep, Isabella Kruijff, en de gehele MJD2 ploeg. lees verder »

NK CROSS leverde voor Lycurgus 1 bronzen medaille op

Dit jaar hoefden de atleten geen verre reis te maken om deel te nemen aan het NK cross. Deze werd door AV Phanos georganiseerd in het Amsterdamse Bos. Op een pittig parkoers behaalde Ilonka Betjes een fraaie 3e plaats op de 7200m bij de dames masters 45+ . De tijd van Ilonka bedroeg 32.05s. Daarmee liep zij 13,465 km per uur. Op het erepodium kreeg Ilonka de bronzen medaille omgehangen. lees verder »

Prestaties 5e testwedstrijd G-atleten op 01-03-2017

De weersomstandigheden lieten ons danig in de steek. lees verder »

EK indoor Belgrado

Vanochtend is het EK indoor van start gegaan in Belgrado. Lycurgus is met twee atleten daar vertegenwoordigd. lees verder »

Grote Clubactie weer succes!

De pupillen van Lycurgus hebben hun best weer gedaan met het verkopen van loten voor de Grote Clubactie. Met hun inzet heeft Lycurgus ruim 1.700,- Euro ontvangen, een heel mooi bedrag! De atleten die de meeste loten hebben verkocht, zijn bedankt met een mooi kano. lees verder »

Alweer worden de bomen rondom de baan gemist

De storm van donderdag 23 op 24 februari heeft ook nu weer onze baan niet ongemoeid gelaten. We weten niet of de laatste gebruikers de aluminium hoogspringbak op de wielen heeft laten staan, maar de wind was echter zo krachtig dat de zware bak met kussens 30 meter verder tegen het hek werd geblazen. lees verder »

Dortmund 2017, wel 3 Clubrecords aangescherpt!

Met een volle bus gingen we ook dit jaar met AV Lycurgus richting Dortmund, Duitsland, voor een Internationale Indoorwedstrijd! Om 8:15u verzamelden een gezellige groep C/D junioren en A-pupillen, ouders, trainers, een opa, een oma en andere supporters, zich op het parkeerterrein bij de club. Hieronder volgen een heleboel “Wist u datjes” over deze dag…. lees verder »

Wedstrijd Phanos 18-02-2017

Hieronder een verslag van Lucy van der Wal, een trotse ouder! lees verder »

Goud voor Pauline Hondema bij het NK Indoor verspringen MB

Als je tweede op de Nationale ranglijst Verspringen MB staat en zilver verovert bij het NK outdoor op dit onderdeel in haar categorie dan maak je wel kans op een podiumplaats. Pauline’s eerste sprong van 5.70m was meteen al super ver. Geen van haar concurrenten ging daar overheen. Resultaat GOUD van Pauline. lees verder »

Anna Roelofs maakt verwachtingen waar tijdens de finale 200m MB

Oogst van de eerste dag van het NK indoor junioren AB is 1 GOUDEN medaille. Anna Roelofs kreeg deze tijdens de huldiging omgehangen. Zij finishte tijdens de finale 200 MB in 25.00s. Hiermee verbeterde zij haar eigen clubrecord van 25.24s dat zij in de series had gevestigd. Jelmer van Diepen greep net naast de prijzen door bij het Hoogspringen JB op de 4e plek te eindigen met de mooie hoogte van 1.84m. lees verder »

IT GIET OAN!

Elfstedentocht ging door! Het is dinsdagochtend 13 februari, de rayonhoofden zijn het er over eens, de tocht der tochten kan doorgaan. In de vroege ochtend uren worden alle elf steden gecontroleerd en aangegeven in het traject. lees verder »

Tweede dag NK Atletiek: twee EK-indoor limieten, drie zilveren en één bronzen medaille

Met een tijd van 46,87s op de 400m liep Tony van Diepen de EK indoor limiet. Ook Sharona Bakker liep met een tijd van 8.10 exact de limiettijd op de 60m horden. Voor beiden betekende dit een tweede plaats dus een zilveren medaille en een verbetering van de clubrecords lees verder »

Net geen eremetaal tijdens de 1ste dag van het NK indoor senioren

Zowel Dave Brandhoff als Rianna Galiart behaalden 4e plaatsen. Dave kwam tot 2.01m bij het hoogspringen. Rianna haalde dezelfde hoogte als de 3de dame en wel 4.00m. Doordat Rianna 1 foutsprong meer had, werd zij als 4e geklasseerd. lees verder »

Cross in Anna Paulowna CD junioren

Zaterdag 4 februari 2017 was de derde voorronde van de crosscompetitie in Anna Paulowna. Dit keer eens met prachtig cross-weer! Dat mag uniek genoemd worden! We hebben het wel eens anders meegemaakt hier. De grasbaan lag er mooi bij, alles was prima georganiseerd en het was een strak schema, dat keurig gehandhaafd bleef. Vooraf was het koffiedik kijken wat de uitslagen zouden worden... lees verder »

Tanja van der Plas verovert naast haar gouden en zilveren plak ook nog een bronzen

Tijdens de 3e dag van het NK Indoor masters in Apeldoorn bracht de verste sprong van Tanja haar in de categorie vrouwen masters 35+ op de derde trede van het erepodium. Voor haar werd 5.11m genoteerd bij het verspringen. Tanja van der Plas kan terugkijken op een zeer succesvol weekend. lees verder »

Twee clubrecords verbetert bij de senioren

Afgelopen zaterdag 5 februari zijn twee clubrecords bij de senioren verbeterd. Een bij de mannen en een bij de vrouwen. lees verder »

Anna Paulowna Blanca...........3e pupillencross zaterdag 4 februari

Verslaggeefster ter plekke was dit jaar voor de 10e keer aanwezig in het hoge Noorden, bij de 3e crosscompetitiewedstrijd. Al die jaren was er mist, ijs, sneeuw en een gure, koude wind! Dit jaar was het prachtig crossweer; een schraal zonnetje scheen over de nostalgische grasatletiekbaan en deed z'n best om er een prachtige dag van te maken. Ook de organisatie, in handen van AV Dokev, met z'n vele vrijwilligers, liep als een zonnetje! Terwijl onze trainster Tanja, Master Nederlands Kampioen werd bij het hoogspringen in Apeldoorn, liepen onze pupillen de laatste wedstrijd in de voorrondes van de wintercrosscompetitie. Het is jammer dat bij zo'n 3e cross, veel pupillen wegblijven, waardoor het feestje niet helemaal compleet is! oké, het is niet naast de deur, maar in sommige groepen was de opkomst wel heel minimaal! lees verder »

AL 1 x GOUD en 3 x ZILVER TIJDENS HET NK INDOOR MASTERS

Vrijdag 03.02 tijdens de eerste dag van het NK masters in de indoorhal in Apeldoorn mochten al 3 Lycurgus masters het erepodium betreden. lees verder »

Grandioze clubrecordverbetering door Danaïd Prinsen op de 800m vrouwen

Afgelopen zondag liep Danaïd Prinsen het indoor clubrecord op de 800m vrouwen aan flarden. lees verder »

Prestaties 4e testwedstrijd G-atleten op 01-02-2017

Vanavond al weer de 4e wedstrijd van dit winterseizoen. De omstandigheden waren koud, regenachtig en winderig. Toch was de inzet weer groot. lees verder »

Deelnemers met de Running Therapie doen mee met de Ontmoetingsloop in Castricum

Ondanks dat de dooi was ingevallen was de temperatuur nog bitter koud. Om 10.00 uur verzamelden de deelnemers van de Running Therapie zich bij de Atletiekbaan. Vijftien deelnemers hadden zich opgegeven voor de ontmoetingsloop welke door de Brijder Stichting in samenwerking met de afdeling Running Therapie Castricum werd georganiseerd. lees verder »

Bestuursmutatie!

Hierbij geven wij aan dat per heden Dafne Berkhout om voor haar moverende redenen haar taak helaas heeft neergelegd in het Hoofdbestuur. lees verder »

Vrijwilliger bij Lycurgus?

Eind november hebben we jullie aangeschreven met het verzoek op te geven of je vrijwilligerstaken voor onze vereniging wilt vervullen en zo ja welke. Ook als je al taken vervult, willen we graag weten welke dit zijn. Wij hebben dan een goed overzicht van het meest recente vrijwilligersbestand. lees verder »

Nationale C indoor wedstrijd - Bijzondere prestaties geleverd door C atleten. Opnieuw clubrecord verbetering.

Op zondag 22 januari was AV Lycurgus met een grote groep C-junioren aanwezig in Apeldoorn. De prestaties waren uitstekend te noemen. De beste prestaties werden geleverd door het begeleidingsteam. Fantastisch dat de trainers Renate, Bob, Edwin, Tineke en Tessa de gehele dag aanwezig waren om hun atleten bij te staan en van de nodige aanwijzingen te voorzien. Zij zorgden met de atleten en ouders voor een fantastische spirit in de groep. Onze dank hiervoor. Met 1 goud, 1 brons, 10 x top tien notering en 2 x een clubrecordverbetering behaalden de Lycurgus atleten het beste resultaat ooit. lees verder »

Nationale D Indoorwedstrijd – Medailles voor Bart Hoogmoed en Jelle Muller!

Het was weer tijd voor de belangrijkste en sterkste D junioren indoorwedstrijd van het jaar. En dat hebben onze D junioren gemerkt. Want wat is de concurrentie groot en goed! Maar toch wisten onze D junioren daar een aantal mooie resultaten neer te zetten. Voor de D1 junioren was alles nieuw. Zij merkten dat het er hier echt heel officieel aan toe gaat met meldtijden, callroom en starttijden. Aan deze prestatieve wedstrijd durfden toch het volgende kleine selecte groepje D atleten deel te nemen. lees verder »

Dag van de Atletiek 2017 “Wij zijn Atletiek”

Een evenement boordevol atletiek! Speciaal voor bestuurders, trainers en juryleden! Reist AV Lycurgus op 18 maart ook in groten getale af naar Papendal? lees verder »

Een echte cross voor de CD junioren

Na verschillende crossparcours rondom voetbalveldjes, grasvelden en strobalen stond zaterdag 14 januari eindelijk weer een echt parcours op het programma. Camping Bakkum vormde het decor voor de tweede wedstrijd in de crosscompetitie voor de CD junioren. lees verder »

Bijeenkomst in het kader van Ongewenst Gedrag zeer leerzaam

Op dinsdagavond 10 januari was de kantine gevuld met jeugdtrainers en trainers van de G- sectie. Deze avond stond in het teken van Ongewenst Gedrag. Zo’n 35 trainers waren hierbij aanwezig. lees verder »

Pupillen crossen op het mooiste parcours van Noord Holland

Met zijn glooiende terreinen leent camping Bakkum zich bij uitstek voor een mooi schouwspel. Het vergt veel kracht, conditie en vooral opperste concentratie om dit mooie parcours te crossen. Pittige heuveltjes, scherpe bochten, maken deze cross een technisch, maar heel mooi parcours. Terwijl het 's-ochtends bij de junioren nog flink regende, was het gelukkig 's-middags droog en het zonnetje liet zich zelfs zien! De wedstrijd was weer vanouds door AV Castricum super georganiseerd. Kortom een topdag! lees verder »

Prestaties 3e testwedstrijd G-atleten op 11-01-2017

Een volle maan, de vlaggen strak aan de masten met een wind direct uit het poolgebied. Het waren barre omstandigheden vanavond. lees verder »

Limburgse vlaai en pr’s voor Jelle Muller en Wouter Konijn in Sittard.

Op zondagochtend 8 januari vertrokken Jelle en Wouter naar Sittard voor de Rens Blom bokaal. (indoor polsstokhoog wedstrijd) Na alle sneeuw en ijzel van zaterdag waren de wegen gelukkig weer goed begaanbaar. lees verder »

Een stap verder!

Afgelopen week is de omgevingsvergunning aangevraagd voor de indoorhal. lees verder »

Fantastische resultaten bij indoorhal meeting Gent: 4 clubrecords sneuvelen!

Op zaterdag 17 december vertrokken 6 C junioren en 1 B junior naar Gent, voor de indoorhal meeting op zondag. De zaterdagavond werd de mooie stad Gent bezocht met een bezoek aan de kerstmarkt als voorbereiding voor de wedstrijd. De wedstrijddag zelf was een aaneenschakeling van clubrecords, overwinningen en persoonlijke records. lees verder »

Reclameborden

We zitten nu al weer enige maanden op onze nieuwe complex en alles vindt langzaam zijn plaats lees verder »

Alle vrijwilligers verzamelen

Het uitzicht was heel beperkt nog voor het gezelschap van hedenmiddag aanschoof. De Lycurgus vrijwilligers coördinatoren Gemma Reeuwijk en Jeannette Fölsche durfden het aan iedereen die ook maar iets vrijwillig deed/doet bij de club uit te nodigen voor een onderhoudend samenzijn. Ook uw columnist werd uitgenodigd. Logisch. Ik heb tenslotte al één keer met een vlag voor paal gestaan. lees verder »

G-atleten bakken het bruin op Winter Fair in Westzaan op 10-12-2016

In het kader van het sponsorproject Koken, Eten, Daten en Bewegen zijn Bennie, Esmee, Jeroen, Jurjen, Roos en Sabrina samen met de foodtruck van Koken, Eten en Daten actief geweest op de Winter Fair van Westzaan. lees verder »

Prestaties 2e testwedstrijd G-atleten op 07-12-2016

Een heldere maan en een koude wind waren de omstandigheden tijdens de 2e testwedstrijd. lees verder »

Mila Clinic door Tony en Danaïd

Op 22 oktober bezochten wij als Mila trainers (Ruud, Hugo en Vincent) het Mila congres van de Atletiekunie op Papendal. Tijdens het congres werden wij door de bondscoach Grete Koens aan allerlei krachtoefeningen blootgesteld en liepen daar de Mila topatleten en tevens Lycurgusleden Tony van Diepen en Danaïd Prinsen tegen het lijf. Al snel was het plan geboren om voor alle Mila atleten van Lycurgus een speciale Mila clinic te organiseren. En op zondagochtend 4 december was het zover! lees verder »

Indoorhal AV Lycurgus

Indoorhal AV Lycurgus steeds dichterbij. lees verder »

De enige echte Sint was er!

Vrijdag ochtend 2 december was het weer even feest in de kantine. De training was ingekort omdat de mogelijkheid bestond dat de enige echte Sinterklaas wel eens langs zou kunnen komen. lees verder »

Baan (deels) afgekeurd

Deze week zijn de resultaten van de keuring van onze baan door de Atletiekunie bekend geworden. De keuring is begin november uitgevoerd. lees verder »

G-atleten in Sinterklaasstemming

Het was vanavond extra gezellig in de kantine. lees verder »

Lycurgus pupillen op dreef tijdens 1e wedstrijd crosscompetitie.

De vaste verslaggever was niet ter plekke vorige week zaterdag, maar de eerste wedstrijd van de Noord Hollandse Cross Competitie 2016/2017 vond vorige week zaterdag plaats in Heiloo. Een niet al te makkelijk parcours met veel modder, kou, regen en een vervelende heuvel. lees verder »