U bent hier: Nieuws > Loopgroepen

Nieuws: Loopgroepen

nieuwe cursus nordic walking

Nieuwe kennismakingsles/cursus Nordic Walking bij AV Lycurgus te Assendelft Voor mensen die in beweging moeten komen is nordic walking uitstekend geschikt, maar ook voor hardlopers die de belasting van het hardlopen niet meer aankunnen of geblesseerd zijn is nordic een prima alternatief. Bij een goede uitvoering van de techniek train je 80 % van je spieren en de belasting is laag. Door het lopen met poles loop je rechtop, waardoor de ademhalingswegen optimaal benut kunnen worden. Bewezen is, dat mensen met CODP veel baat hebben bij het uitoefenen van nordic walking lees verder »

Beginnen met Hardlopen start zaterdag 30 september

Wil je beginnen met hardlopen en of ben je geblesseerd geweest en heb je een lange tijd niet hardgelopen? lees verder »

De Tour de France 2023 bij a. v. Lycurgus

Het is vrijdagochtend 14 juli 2023, om 7.30 uur zijn de trainers op de baan aanwezig om traditioneel het Tour de France parkoers uit te zetten. De ervaring heeft de trainers geleerd om de echte Tour zo nauwkeurig mogelijk na te bootsen. lees verder »

Leuke ludieke viering van het 20 jarig jubileum van de zaterdagochtend loopgroep

Karst van der Sluis had zich 20 jaar geleden intensief ingezet om een doorstart te maken van de eerste start-to-run groep. lees verder »

AV Lycurgus drie gediplomeerde BLT3 trainers rijker.

Zaterdag 13 mei voltooiden Menoes Geraerts, Frans Timmers en Isabel Eken hun opleiding in Alkmaar. lees verder »

Hardloopreis 2023

Op vrijdag 6 oktober 2023 gaan we weer iets leuks doen, we gaan naar Maagdenburg Duitsland 6, 7 en 8 oktober 2023 voor marathon, ½ marathon, 10 km, 4,2 km of wandelen. lees verder »

Elfsteden tocht ging door! “It giet Oan” (het gaat gebeuren)

Het is dinsdag ochtend 14 februari bij de Overdag Loopgroep van A.V. Lycurgus staat de Elfstedentocht op het programma. lees verder »

Onderlinge KERSTLOOP loopgroepen groot succes

Winterweer, lekker zonnetje, die later verdween en allemaal tevreden, lachende, voldane gezichten. lees verder »

Herfst training in de bossen van Heemskerk.

Het is 28 oktober, fantastisch weer er staat vandaag een leuke bostraining op het programma. Via carpoolen vertrekken vanaf de baan ruim veertig leden van de Overdag Loopgroep naar de bossen in Heemskerk. lees verder »