U bent hier: Nieuws > Loopgroepen

Nieuws: Loopgroepen

Training dinsdagavond afgelast voor de groep Paul/Henk

Helaas.. Maar de training voor de groep Paul/Henk is afgelast voor vanavond. Er zijn nog te veel gladde plekken die vooral in het donker lastig tot niet te zien zijn. We hopen dat donderdag de training weer gewoon door kan gaan. lees verder »

De Overdag Loopgroep vierde 5 december haar Sinterklaasfeestje in de kantine.

De training werd deze ochtend ietsje ingekort, de spanning bij de 48 aanwezige was om te snijden. Om 10.45 uur ging ieder naar de kantine waar Carla en Peter de warme chocolademelk klaar hadden staan. lees verder »

Record aantal Lycurgus looptrainers bezoeken Looptrainers dag Atletiekunie

Op zaterdag 11 november organiseerde de Atletiekunie haar jaarlijkse Looptrainer dag 2017. Een record van 27 looptrainers van A.V. Lycurgus waren op deze dag naar Sportcentrum Papendal gereisd om daaraan deel te nemen. lees verder »

In oktober kregen onze looptrainers een nieuwe outfit.

lees verder »

Weekend met 54 enthousiaste leden van de Loopgroepen

Op 22 september stond op de Marslaan de touringcar klaar om 54 leden naar Kortrijk te brengen om daar deel te nemen met de” Leimarathon” De te lopen afstanden waar onze leden zich voor hadden aangemeld waren 5 en 10 km en 21 km. lees verder »

Yakult Start to Run

AV Lycurgus start op zaterdag 14 oktober met Yakult Start to Run trainingen. lees verder »

Nieuwe coördinatoren binnen de loopgroepen

Afgelopen donderdag 31 augustus hebben onze coördinatoren Wibo Koning én Peter Smit het sectiebestuur Loopgroepen meegedeeld per 31 december a.s. te stoppen bij AV Lycurgus. Zij zullen niet alleen stoppen met het coördinatorschap, maar ook afscheid nemen als lid van AV Lycurgus. Vanzelfsprekend vinden wij dit zeer spijtig. Beiden hebben vele jaren op een zeer positieve manier bijgedragen aan de sectie Loopgroepen. Verschil van inzicht over de toekomst van de vereniging en de financiële verantwoording heeft hen tot deze drastische stap gedreven. lees verder »

De Tour de France was dichtbij

Op vrijdagochtend 21 juli vertrok de Tour caravan vanaf de baan. Zo’n vijftig Overdag Leden werden al tijdens de warming up geconfronteerd met de Tour de France. De oefeningen hadden voor een groot deel met fietsen te maken Trainer Jan was hiervoor verantwoordelijk. lees verder »

17 gecertificeerde assistent trainers loopgroepen rijker + 1 trainer loopgroepen

Vanmiddag namen de cursusleidsters Nettie Conijn en Annet Hartnack nog even met de groep belangrijke praktijkpunten door. Vervolgens werd er o.a. in groepjes gediscussieerd over onderwerpen als niveauverschillen, plaats van de trainer en opdrachten. lees verder »

2 nieuwe gediplomeerde trainers bij de Loopgroepen

Trots op onze 2 nieuwe trainers Jarl Cotterink en Klaas Dekker die dit weekend hun diploma hebben gehaald. Bedankt voor jullie inspanningen het afgelopen half jaar; we genieten elke week weer van jullie inspiratie in de trainingen ! lees verder »

VIER LYCURGIANEN LIEPEN DE WARME ROTTERDAM MARATHON UIT

De snelste van dit viertal was Henk van Diest. Na 3.35.23s kwam Henk onder het finishdoek door. Zijn gemiddelde snelheid was 11,754km per uur. lees verder »

Overdag Loopgroep ging uit eten!

De Overdag Loopgroep heeft op vrijdag 31 maart een etentje georganiseerd in onze eigen kantine, onder het motto: “Trainen, Zweten, Eten” lees verder »

IT GIET OAN!

Elfstedentocht ging door! Het is dinsdagochtend 13 februari, de rayonhoofden zijn het er over eens, de tocht der tochten kan doorgaan. In de vroege ochtend uren worden alle elf steden gecontroleerd en aangegeven in het traject. lees verder »

Deelnemers met de Running Therapie doen mee met de Ontmoetingsloop in Castricum

Ondanks dat de dooi was ingevallen was de temperatuur nog bitter koud. Om 10.00 uur verzamelden de deelnemers van de Running Therapie zich bij de Atletiekbaan. Vijftien deelnemers hadden zich opgegeven voor de ontmoetingsloop welke door de Brijder Stichting in samenwerking met de afdeling Running Therapie Castricum werd georganiseerd. lees verder »