U bent hier: Nieuws > Jeugd

Nieuws: Jeugd

D junioren NK Indoor

Trainer Albert was erbij in Apeldoorn op zaterdag 20 januari en schreef een uitgebreid verslag over zijn atleten! Albert, Bedankt voor deze bijdrage! lees verder »

NK Indoor CD junioren 2018 Apeldoorn, GOUD en ZILVEREN plak voor Lycurgus!

Afgelopen weekend zoals bekend het Nationale Kampioenschap voor de CD junioren in Apeldoorn. Totaal 16 atleten van Lycurgus lieten hier zien goed mee te kunnen met de top van Nederland! lees verder »

Nieuwe trainingsjassen voor jeugdtrainers

Afgelopen week zijn aan alle 45 jeugdtrainers nieuwe trainingsjassen uitgereikt. Dankzij de sponsoring door Funderingstechnieken De Coogh B.V. en in samenwerking met Runnersworld Zaandam was het mogelijk om dit te realiseren. lees verder »

Tweede wedstrijd crosscompetitie junioren wederom succesvol!

Na een week met sneeuw, ijs en andere winterse taferelen vond op camping Bakkum de tweede wedstrijd van de crosscompetitie plaats. Het parkoers was modderig en glad, maar de junioren van Lycurgus lieten zien dat zij hier op ook heel goed uit de voeten kunnen. lees verder »

AFSCHEID LAURA VRIEND VAN DE JEUGD ACTIVITEITENCOMMISSIE

Op zaterdag 2 december hebben wij afscheid genomen van Laura Vriend als lid van de Jeugd Activiteitencommissie. lees verder »

Sterke delegatie junioren Runnersworld Parkloop

Op zondag 26 november vond de Runnersworld Parkloop in Heiloo plaats. Deze cross was alweer de derde wedstrijd van het Runnersworld Crosscircuit. Onder winterse omstandigheden verscheen een sterke delegatie junioren van AV Lycurgus aan de start. lees verder »

Succesvolle start crossseizoen Junioren

Op 4 november stond de eerste wedstrijd van de crosscompetitie op het programma. Voor deze wedstrijd mochten de atleten naar het West-Friese Grootebroek afreizen. Onder de rook van Enkhuizen en tussen de koolvelden was in het Streekbos een pittig en bochtig parkoers uitgezet. lees verder »

2 nieuwe clubrecords jongens D

Zaterdag 28-10-2017 waren in Bergen op Zoom 2 atleten van Lycurgus JJD aanwezig bij de SPADO Indoor en beiden verbeterden ze de indoor clubrecords. lees verder »

EXTRA HULP GEZOCHT

Gezocht: extra hulp bij de jeugdactiviteiten omdat Laura Vriend per einde dit jaar gaat stoppen. Voor meer info zie bericht. lees verder »

Rafaël van ’t Veer een jaar de trotse bezitter van de JAN ROL WISSELBEKER

Dit jaar is Rafael van 't Veer de gelukkige die de Jan Rol Wisselbeker een jaar in zijn bezit mag hebben. Dit vanwege zijn grote doorzettingsvermogen op o.a. de maandagavondwedstrijden. lees verder »

Nationale Estafette Kampioenschappen CD junioren

Afgelopen zondag 24 september waren de Nationale Estafette Kampioenschappen voor de CD junioren in Amstelveen. Wel 12 teams van AV Lycurgus streden hun strijd op een prachtige atletiekdag. lees verder »

NK Meerkamp CD junioren

Slechts 1 atlete van Lycurgus had zich ingeschreven voor de Nationale CD Meerkamp afgelopen weekend in Zoetermeer. lees verder »

Lycurgus meisjes vierde en jongens negende bij Junioren B-finale.

Afgelopen zondag 24 september werd door Haag Atletiek de Junioren B finale georganiseerd. Zowel de jongens als de meisjes hadden zich voor deze finale geplaatst waarvoor de 12 beste ploegen van Nederland geselecteerd waren. lees verder »

Finale CD competitie JJC

Zaterdag 16 september 2017, Het is zo ver!! We gaan naar Groningen. De uitnodiging kwam onverwacht, maar was wel heel welkom. De trip in de bus en de sfeer die daaruit voortkwam was dan ook het ultieme begin van een zeer frisse regenachtige dag. lees verder »

Saense spanning en sensatie bij 1e dag Nederlandse estafettekampioenschappen.

Elk jaar gaat het NEK van start met de zgn .pendelestafettes. Het mixed team van B/C pupillen (de Saense welpen) gingen goed van start met scherpe wissels bij hun 10 x 40 meter. Goed voor de allerbeste tijd en een baanrecord ,van 1.11,09s. Maar wat sta je dan raar te kijken wanneer je ineens niet meer voorkomt in de uitslagen! Gediskwalificeerd? Ja écht! Waar dan, waarom, hoezo? Enfin.... er werd gelijk protest aangetekend, maar werd in eerste instantie niet gehonoreerd, waardoor een andere club werd uitgeroepen als kampioen! Maar gelukkig hadden we filmpjes van de zgn. fatale wissel, want er was helemaal niets aan de hand! De scheidsrechter kon niet anders als de uitslag herzien! Met dank aan 3 stoere ouders die de strijd aangingen met de wedstrijdleiding! Ere-wie-ere toekomt en onze B/C pupillen werden alsnog gehuldigd met bloemen en een mooie gouden medaille. lees verder »

Finale CD-competitie C-meiden

Afgelopen zaterdag 16 september zijn we afgereisd naar het Hoge Noorden voor de finale van de CD-competitie. Zowel de meiden als de jongens C hadden een plek veroverd om mee te doen in Groningen. De weersvoorspelling was redelijk dramatisch, al dagenlang kwam de regen met bakken uit de hemel en ook voor zaterdag was het vooruitzicht niet heel rooskleurig. In het weerbericht stond letterlijk ‘in sommige delen van Nederland wordt het kletsnat, maar je kan ook zomaar een droge dag treffen’. En wat waren we blij dat wij die nagenoeg droge dag hebben getroffen! lees verder »

C junioren draaien mooi mee met de TOP van Nederland

Zaterdag 16 september was de landelijke competitiefinale voor de CD junioren in Groningen. Zowel de JJC (2e) als de MJC (10e) hadden zich hiervoor geplaatst. De weersverwachting was REGEN en ONWEER, maar gelukkig bleek dat reuze mee te vallen, wel een paar buitjes aan het begin en einde van de dag. lees verder »

Pupillen sluiten hun competitieseizoen succesvol af!

Tassen vol met regen- en droge kleding, gingen mee naar Edam als goede voorbereiding op een voorspelde, natte competitiefinale! Maar gelukkig; niets is veranderlijker dan het weer, want in Edam viel geen spat water! Wel vielen er weer de nodige successen te behalen! lees verder »

Lycurgus klaar voor landelijke competitiefinales!

De vakanties zijn afgelopen en onze atletiekbaan bruist weer van fanatieke atleten, die zich aan het voorbereiden zijn voor de grote landelijke competitiefinales. A.s. zondag bijten de Junioren A (zowel de meisjes als jongens) de spits af voor hun finale in Amersfoort. lees verder »

U16 Interland te Assen

1e en 2e plaatsen voor av Lycurgus atleten. Op zaterdag 2 september was de C junioren Interland tussen Nederland en Duitsland in Assen. Teun de Koning (JC2) en Sebastiaan Bonte (JC1) waren uitgenodigd om uit te komen voor het Nederlandse team. Gelukkig voor Gino van Wijk (JC2) hadden ze dit jaar voor het eerst een revanche wedstrijd ingelast. lees verder »

Jelle Muller wint zilver op D-spelen.

Op de dag dat Rianna Galiart afscheid neemt als polsstokspringer, staat het volgende polsstok talent alweer op. lees verder »

Gezocht! Enthousiaste trainer D junioren meisje

Voor het nieuwe seizoen (vanaf 1 oktober 2017) zijn wij op zoek naar een enthousiaste en sportieve trainer voor onze groep junioren D meisjes. lees verder »

Jelle verbeterd Polsstokhoog-clubrecord JJD

Bij de CD Mini Bokaal in Hoorn op zaterdag 1 juli, heeft Jelle Muller (JJD) zijn al staande clubrecord op Polsstokhoogspringen met 2.41, verscherpt naar 2.50! Prachtige prestatie! Gefeliciteerd! lees verder »

Tyrone Lak & Sven van Gelderen zijn Amsterdammers te snel af bij ABC circuit!

Het Amsterdams Baan Circuit is een reeks baanatletiekwedstrijden in Amsterdam en Amstelveen. De wedstrijd van het Amsterdams Baan Circuit zijn voor iedereen, van c-pupil tot master, van beginnende atleet tot topatleet. De opzet is een gezellige en goed georganiseerde wedstrijd met muziek, lekker eten en topatletiek. Iedere wedstrijd bestaat uit drie programma’s: een jeugdprogramma met een meerkamp, een coopertest (ook voor ongebonden lopers) en een junioren/senioren/masters programma met een aantal losse onderdelen en een speedmeerkamp. lees verder »

Mara verpulvert clubrecord 400m!

Tijdens de avond-instuif-wedstrijd van 8 juli 2017 in Edam, heeft Mara Cotterink het clubrecord MJC op de 400m, welke op naam stond van Lisanne Schoonebeek met 59,45sec. verbeterd tot 58,54sec. Prachtige prestatie!! Gefeliciteerd! lees verder »

Succesvolle Estafetteloop

Naast alle baanwedstrijden van de afgelopen weken deden zondag 2 juli 4 jongens junioren C1 (Seb Wals, Lukas Vijn, Arend Plomp en Twan Deumers) mee aan de estafetteloop in Akersloot. De jongens moesten de strijd met onder andere zeer geroutineerde teams van de loopgroepen aanbinden. Tijdens de estafetteloop wordt om de beurt 5,4 km gelopen en daarna als team nog eens 3,5 km. lees verder »

Voorrondes competitie uitermate succesvol verlopen voor AV Lycurgus

Afgelopen weekend vonden de laatste voorrondes plaats van de zomercompetitie voor zowel onze Masters als voor de Junioren A. Wij kunnen terugkijken op een prachtig voorseizoen met mooie prestaties. Maar dat kan ook niet anders! AV Lycurgus beschikt over de juiste ingrediënten; prachtige trainingsfaciliteiten (nu even niet), enorm ervaren en gedreven trainers en begeleiders, maar bovenal enthousiaste sportieve atleten die de teamspirit hoog houden. lees verder »

Ook voorrondes pupillencompetitie 2017 afgesloten in zonnig Heiloo

Met nog maar 25 dagen school voor de boeg, stonden afgelopen zaterdag onze kanjers weer klaar om hun 3e competitiewedstrijd te voltooien. Ja, en de geschiedenis herhaalt zich: Lycurgus kon het niet laten om weer uitermate goed voor de dag te komen. lees verder »

Ruhrgames C-junioren

Vrijdag 16 juni 2017 waren de toppers van onze junioren C uitgenodigd (limiet) om deel te nemen aan de Ruhrgames in Hagen Duitsland. Dit evenement werd gesponsord door Vrienden van de KNAU. De voltallige top van Nederlandse 14 en 15 jarige was hierbij aanwezig. lees verder »

3e Competitie CD junioren, JJD

Wederom hebben wij razende reporters weten te strikken die een mooi verslag wilden schrijven van de 3e competitie-ronde van de CD junioren. Voor de JJD heeft Louisa, moeder van Bart Hoogmoed deze keer de pen ter hand genomen. Heel erg bedankt hiervoor!! Ook alle atleten, ploegleiders, juryleden, trainers en enthousiaste ouders en supporters bedankt voor jullie bijdrage! lees verder »

Foto's CD Competitie en Aanvulling JJC

De Familie Lak heeft van de 3e competitie weer prachtige foto's geschoten! Naast vader Melvin, nam ook zoon Tyrone een professionele camera mee, kijk snel of je er ook op staat! Heel erg bedankt mannen!! lees verder »

3e Competitie CD junioren, JJC

Wederom hebben wij razende reporters weten te strikken die een mooi verslag wilden schrijven van de 3e competitie-ronde van de CD junioren. Voor de JJC heeft Rebecca, moeder van Kalle Velthuizen deze keer de pen ter hand genomen. Heel erg bedankt hiervoor!! Ook alle ploegleiders, juryleden, trainers en enthousiaste ouders en supporters bedankt voor jullie bijdrage! lees verder »

3e Competitie CD junioren, MJC

Wederom hebben wij razende reporters weten te strikken die een mooi verslag wilden schrijven van de 3e competitie-ronde van de CD junioren. Voor de MJC hebben Almar, vader van Raisa Diehl, en Karin, moeder van Milana Sikkema deze keer de pen ter hand genomen. Heel erg bedankt hiervoor!! Ook alle ploegleiders, juryleden, trainers en enthousiaste ouders en supporters bedankt voor jullie bijdrage! lees verder »

3e Competitie CD junioren, MJD

Wederom hebben wij razende reporters weten te strikken die een mooi verslag wilden schrijven van de 3e competitie-ronde van de CD junioren. Voor de MJD heeft Marianne, moeder van Estella Verwiel deze keer de pen ter hand genomen. Heel erg bedankt hiervoor!! Ook alle ploegleiders, juryleden, trainers en enthousiaste ouders en supporters bedankt voor jullie bijdrage! lees verder »

2e competitie CD junioren MJD

Afgelopen zaterdag werd de 2e competitie-ronde voor de CD junioren georganiseerd door AV Lycurgus op de baan van AV Zaanland. Wat prettig dat wij daar te gast mochten komen met die grote bomen eromheen! Want schaduw was erg fijn met die zomerse temparaturen! Alle medewerkers enorm bedankt!! Er zijn weer verschillende toeschouwers bereid gevonden om een verslag te maken. Jose, moeder van Merel van Maasdam schreef het verslag van de meiden D. lees verder »

2e competitie CD junioren MJC

Afgelopen zaterdag werd de 2e competitie-ronde voor de CD junioren georganiseerd door AV Lycurgus op de baan van AV Zaanland. Wat prettig dat wij daar te gast mochten komen met die grote bomen eromheen! Want schaduw was erg fijn met die zomerse temparaturen! Alle medewerkers enorm bedankt!! Er zijn weer verschillende toeschouwers bereid gevonden om een verslag te maken. Bas Zwolsman, stage-trainer van de junioren, schreef het verslag van de meiden C. lees verder »

2e competitie CD junioren JJD

Afgelopen zaterdag werd de 2e competitie-ronde voor de CD junioren georganiseerd door AV Lycurgus op de baan van AV Zaanland. Wat prettig dat wij daar te gast mochten komen met die grote bomen eromheen! Want schaduw was erg fijn met die zomerse temparaturen! Alle medewerkers enorm bedankt!! Er zijn weer verschillende toeschouwers bereid gevonden om een verslag te maken. Danny, vader van Wesley Beentjes schreef het volgende verslag van de JJD. lees verder »

2e Competitie CD junioren JJC

Afgelopen zaterdag werd de 2e competitie-ronde voor de CD junioren georganiseerd door AV Lycurgus op de baan van AV Zaanland. Wat prettig dat wij daar te gast mochten komen met die grote bomen eromheen! Want schaduw was erg fijn met die zomerse temparaturen! Alle medewerkers enorm bedankt!! Er zijn weer verschillende toeschouwers bereid gevonden om een verslag te maken. Voor de Jongens junioren C heeft Claudia, moeder van Gino van Wijk het verslag gemaakt. lees verder »

Sven van Gelderen mist 0,01s op het koningsnummer tijdens Nationale A-Games in Soest.

Een kleine afvaardiging van Lycurgus gaf gisteren acte-de-présence bij de Nederlandse kampioenschappen voor A pupillen. En niet onverdienstelijk, want hier is letterlijk de gehele pupillen top van Nederland aanwezig. En het niveau is hoog! lees verder »

B competitie zondag 21 mei Amsterdam

Afgelopen zondag vond de eerste wedstrijd van de B competitie plaats in het Olympisch stadion in Amsterdam. Stabiele prestaties bij de jongens leverde een tweede plaats op achter het sterke KAV Holland. De MB-ploeg werd overtuigend eerste. Landelijk staan de JB op een 16de en de MB op een fraaie 4de plaats. lees verder »

Clubrecords voor Bart Hoogmoed en Gino van Wijk.

Vrijdagavond 19 mei waren verschillende CD junioren actief op de atletiekbanen in Noord Holland. lees verder »

GROEN-WIT wordt BLAUW-ORANJE! Uitstapje naar Zaandam

Afgelopen zaterdag vond de 2e competitiewedstrijd voor de pupillen plaats bij AV Zaanland. Onze wedstrijdsectretaris Dea Leertouwer werd op korte termijn, geconfronteerd met het feit dat we deze geplande wedstrijd helaas niet op onze eigen baan konden houden, vanwege de renovatie. Maar gelukkig was AV Zaanland bereid om hun mooie baan ter beschikking te stellen. Een week noeste arbeid (en wat extra grijze haren) zorgde ervoor dat zij het voor elkaar heeft gekregen om iedereen op de been te krijgen om voor ruim 350 pupillen deze prachtige wedstrijd te organiseren. Chapeau en dank aan alle vrijwilligers die mee hebben geholpen om er weer een feestje van te maken! lees verder »

CD Competitie JJC

Ook dit jaar hebben wij verschillende ouders gevraagd een verslag te schrijven. Jacco Tuijn, ouder van Mees schreef het volgende verslag over de jongens junioren C. lees verder »

CD Competitie JJD

Ook dit jaar hebben wij verschillende ouders gevraagd een verslag te schrijven. Rene Kemna, ouder van Miquel schreef het volgende verslag over de jongens junioren D. lees verder »

CD Competitie MJD

Ook dit jaar hebben wij verschillende ouders gevraagd een verslag te schrijven. Cindy Winter, ouder van Loes schreef het volgende verslag. lees verder »

CD Competitie MJC

Ook dit jaar hebben wij verschillende ouders gevraagd een verslag te schrijven. Over de eerste competitie schreef Lucy v.d. Wal, ouder van Femke het volgende verslag. lees verder »

Foto's paashaastraining pupillen

Afgelopen zaterdag was er weer eieren zoeken in de duinen voor alle pupillen. Er waren 113 pupillen om de paashaas te helpen zoeken om alle eieren terug te vinden. lees verder »

Paaswedstrijd in Amersfoort, clubrecord discus (JJC) verbeterd

Vandaag met een leuk groepje Lycurgianen in een overwegend zonnig Amersfoort een leuke Paaswedstrijd gehad. Veel nieuwe PR's, mooi begin van het seizoen. lees verder »

Aftrap zomercompetitie voor pupillen in het Olympisch stadion

Phanos heeft een abonnement op 'mooi weer' wedstrijden, want wat was het gisteren een prachtige atletiekdag! Het stadion blijft een indrukwekkend gebeuren voor de kinderen:" Daar waar Daphne en Churandy Europees kampioen werden"! lees verder »

Ledenstop pupillen

Beste ouders, Uw kind traint bij de pupillen van onze vereniging, en waarschijnlijk met veel plezier. Er zijn steeds meer kinderen die aan atletiek willen gaan doen, maar wij zitten met een probleem: we kunnen er geen kinderen meer bij hebben! lees verder »

Fotocollage Pupillenpower tijdens het weekend

lees verder »

Lente in Apeldoorn, goed voor een dag indooratletiek.

Terwijl iedereen lekker van het zonnetje genoot, deden 7 pupillen mee aan de Nationale Indoor Pupillen wedstrijd 2017. Eens per jaar is de Omnisporthal in Apeldoorn het strijdtoneel van alle Nationale Pupillen helden. Van heinde en ver komt de ‘crème de la crème’, richting Apeldoorn, om te strijden voor het officieus Nationaal kampioenschap. lees verder »

Zaanse crosskanjers in Amsterdam - Kampioenstitel voor Britt Molenaar en haar team

Enorme grote groepen, van 70-100 pupillen stonden aan de start, waardoor er helaas veel onveilige situaties ontstonden. Veel vervelende struikelpartijen en een enorme trechtervorming in het parcours, vlak na de start, zorgde ervoor dat wij, nette Zaankanters, in een aantal groepen het onderspit moesten delven. Soms niet opgewassen tegen het 'betere duw en smijtwerk' van de andere verenigingen. lees verder »

Finale Crosscompetitie CD Junioren

De finale van het cross-seizoen 2016-2017 werd dit jaar gehouden bij AAC in Amsterdam. Een kleine fotoimpressie, met hierop o.a de 3e plaats voor de Meisjes A/B ploeg, een mooie individuele 4e plaats voor Tessa van Herp bij de Meisjes D2 ( met trainers Edwin en Vincent), de enige finalist van de Meisjes D1 groep, Isabella Kruijff, en de gehele MJD2 ploeg. lees verder »