U bent hier: Nieuws > Bestuur

Nieuws: Bestuur

Campagne ledenwerving

Lycurgus op zoek naar nieuwe leden - mooie aanbieding lees verder »

Online ledenvergadering op maandagavond, 22 juni

Voor het eerst in de geschiedenis van Lycurgus zullen wij de Algemene ledenvergadering via een digitale exercitie houden op maandagavond 22 juni. Houden jullie deze datum vrij? Je hoeft er in ieder geval niet op uit! lees verder »

Lycurgus funtioneert uitstekend tijdens Corona periode

Bij Lycurgus mogen de oudere atleten gelukkig ook weer trainen, nadat eerst de pupillen en de jeugdatleten weer actief mochten worden. lees verder »

Rutte geeft groen licht voor niet contactsporten vanaf 11 mei a.s.

Natuurlijk is iedereen op de hoogte: 'Hoera; iedereen mag weer lekker sporten, rennen, trainen op en rondom de baan......' De Technische Commissies van alle afdelingen binnen de vereniging wachten een schone (maar ook zéér uitdagende) taak om alles op de juiste manier in goede banen te leiden; we zijn helaas nog aan veel regeltjes gebonden. Maar dit is voor het goede doel! Samen Corona bestrijden! Eventuele trainingsuren kunnen hierdoor gaan verschuiven. We zullen snel alle betrokkenen informeren hoe en wanneer de trainingen gaan plaatsvinden. Nog hééééél even geduld lees verder »

Openstaande vacatures Lycurgus

Nu het verenigingsleven heel voorzichtig aan weer gestalte gaat krijgen,is het een goed moment om onder onze leden de volgende vacatures onder de aandacht te brengen! lees verder »

Vanmiddag spannende aftrap trainingen

Vanmiddag start Lycurgus met de jeugdtrainingen t/m 18 jaar, geheel volgens het gemeentelijk en landelijk protocol.De G-atleten blijven nog heel even thuis. lees verder »

Informatie bulletin 24 april 2020 hervattingen van trainingen

Zoals jullie weten, heeft het kabinet een versoepeling van de maatregelen afgekondigd voor jongeren. Kinderen t/m 12 jaar mogen weer gaan sporten, zonder beperkingen, en de jongeren tussen 12 t/m 18 jaar mogen ook weer sporten, maar met inachtneming van de 1,5 meter afstand. Wij kunnen dus vanaf 28 april weer trainingen aanbieden voor de jeugd. De randvoorwaarden voor de trainingen zijn de overheidsnormen, die vanuit het RIVM, Atletiekunie én vanuit de Gemeente Zaanstad komen. Daarnaast richten wij ons vooral op veilig trainen, waarbij hygiëne (als een van de voornaamste risico’s) bovenaan staat. lees verder »

Koninklijke onderscheidingen voor (oud) leden Lycurgus

Vandaag ontvingen Aart van den Berg, Ina van Kleef en oud penningmeester Jan Kerssens een mooie bos bloemen uit handen van de burgemeester. Alle 3 zijn zullen zij later een koninklijke onderscheiding ontvangen. lees verder »

Licht aan de horizon.........Hervattingen van de jeugdtrainingen

Zoals vanavond bekend gemaakt door het kabinet, is er – vanaf 28 april - een versoepeling mogelijk voor sportactiviteiten voor de jeugd. Dit betekent dat onze pupillen weer regulier kunnen trainen en dat onze junioren tussen 12 en 18 jaar (dus t/m AB) ook weer mogen trainen, mits er een afstand van 1,5 meter in acht wordt genomen. Wij zijn blij met deze boodschap en zullen de komende dagen – met onze coördinatoren en trainers – gaan werken aan heldere regels, waarbinnen trainingen weer veilig mogelijk zijn. Wij zullen uiterlijk vrijdag 24 april aan iedereen laten weten hoe wij vanaf 28 april invulling gaan geven aan deze trainingen. Jan Voorberg - Voorzitter TC lees verder »

Even een oppepper

Namens de bouwers (Kuiper&Steur Architecten) van de Hal is onderstaande aanmoediging aan onze toppers gedaan, namelijk: lees verder »

een nieuwe Bordsponsor voor AV Lycurgus

Een van onze suppliers-sponsors voor de NK meerkamp mannen en vrouwen U18 & U20 heeft zijn sponsoring uitgebreid. lees verder »

Open brief aan alle leden vanuit bestuur

Bijgaand een brief aan jullie allen gericht m.b.t. de uitzonderlijke situatie waarin we met z'n allen in zijn beland lees verder »

Update: trainingen & bijeenkomsten vervallen voor ALLE leden. Dit in ieder geval t/m 6 april. Hal en baan niet beschikbaar!

Beste Lycurgianen, de ontwikkelingen gaan snel, maar het bestuur heeft in navolging van het advies van NOC/NSF besloten ALLE trainingen en bijeenkomsten in ieder geval t/m 6 april stil te leggen. De jaarvergadering zal vanzelfsprekend worden ingepland, wanneer dit weer mogelijk is. lees verder »

Prachtige crossfinale voor B/C/D junioren - prijzen voor Deumers & Eising

Gisteren, zaterdag 7 maart, waren de finales van het cross-seizoen 2019-2020. Met prachtig maar wel lekker fris weer stonden er op Camping Bakkum in Castricum maar liefst 22 atleten aan de start. Eigenlijk zouden het er 24 zijn maar helaas waren Youri en Kiamy ziek. lees verder »

De Pub quiz van 28 februari

Vrijdag 28 februari was het alweer tijd voor de derde pub quiz van AV Lycurgus. Alle ruim 80 deelnemers begonnen stipt om negen uur, onder genot van een drankje en een hapje, aan de eerste vraag van de avond. lees verder »

Jelmer van Diepen wint bronzen medaille bij NSK!

Afgelopen zaterdag vond in Apeldoorn het NK voor studenten plaats in Apeldoorn. Mocht het vorige week bij het NK senioren niet zo lukken bij Jelmer, dit weekend was goed voor een mooie hoogte van 1.95cm en goed voor een bronzen plak! lees verder »

Penningmeester zoekt rechterhand......(of links mag ook!)

Wij zijn dringend op zoek naar ondersteuning én rechterhand van onze penningmeester Marcel van Zoelen. Ben je financieel goed onderlegd? Vind je het leuk om ons te helpen bij de dagelijkse operationele administratieve zaken (o.a. vergoedingen, facturen verwerken en uitsturen enz. enz.)? lees verder »

Pauline Hondema springt het voorjaar in!

Een leuk artikel in het NoordHollands Dagblad over 'onze' Pauline. Al jaren onverslaanbaar bij het verspringen. lees verder »

Algemene ledenvergadering vindt plaats op 30 maart a.s.

De Algemene jaarvergadering welke gepland stond voor 9 maart, wordt verschoven naar 30 maart. Naast de gebruikelijke agendapunten, o.a. het huldigen van onze talenten en jubilarissen, maken we graag tijd vrij voor een interactief gedeelte. Gezellig, maar ook hopelijk waardevol. Kom met elkaar in gesprek over 'vrijwilligers binnen de vereniging' en help het bestuur op weg met input van goede ideeën! Samen staan we sterk(er)! We hopen op een grote opkomst! lees verder »

STEUN AV LYCURGUS MET JE ONLINE AANKOOP

De meeste van jullie maken zeker gebruik van de deelnemende partners zoals KLM,Booking.com, Bol.com, Mediamarkt etc.etc.. Help ons de clubkas op een heel makkelijke, gratis manier te spekken. Andere atletiekverenigingen laten een jaarlijkse opbrengst zien van duizenden euro's. Wij staan op Eur. 200,--. Dus denk bij je online aankopen heel even aan de clubkas! lees verder »

Een berichtje van Maureen

2020 start in Stellenbosch (RSA) Ter voorbereiding op het Olympische seizoen 2020, ben ik met de Atletiekunie begin januari afgereisd naar Stellenbosch. Het voordeel van trainen in Zuid-Afrika is toch wel het goede weer (+30 graden) en de mooie accommodatie. Ik zal hier de conditionele basis leggen voor het seizoen en langzaam beginnen de snelheid wat op te voeren. lees verder »

Kerstboodschap

Beste Lycurgianen, Nog enkele dagen en dan is ook 2019 weer geschiedenis. Dit is het aangewezen moment om terug te zien en om vooruit te kijken. Het jaar 2019 heeft net als alle andere jaren aandachtspunten en hoogtepunten gekend. Veruit is het grootste hoogtepunt en levensader van AV Lycurgus de vele vrijwilligers die AV Lycurgus lief zijn. Die helpen ons keer op keer uitstekend en zijn cruciaal voor onze vereniging. Ook ons geweldige trainerskorps is de ruggengraat van het sportieve wel en wee van AV Lycurgus. lees verder »

Foto rapportage 9e indoorwedstrijd door Joyce Schoonebeek

Mooie foto's, gemaakt door onze hoffotograaf Joyce Schoonebeek-Kerssens van -alweer- de 5e indoorwedstrijd van dit seizoen. Bedankt aan alle vrijwilligers, die deze wedstrijd mogelijk hebben gemaakt. En bedankt Joyce voor de leuke, mooie foto's! lees verder »

Feestelijke diploma-uitreiking jeugd-trainers

Maar liefst 18 (!) jeugdtrainers hebben afgelopen zaterdag 7 december hun trainers-diploma ontvangen uit handen van jeugdvoorzitter Rene Kemna. Finn, Timo, Paula, Talitha, Debbie, Lian, Femke, Bart, Laura, Fabienne, Wouter, Noelle, Mayla, Cindy, Janpiet, Jorrunn, Andre en Maarten van harte gefeliciteerd met het behalen van het officiële BBAT2-diploma! Geweldig dat jullie je in gaan zetten voor onze jeugd-atleten! lees verder »

Gregory Sedoc spreekt.........

Een eerbetoon aan 'onze' Marita van Gregory Sedoc in het NRC! Wat een mooi compliment voor onze sprinttrainster! lees verder »

Begroting 2020 & contributie 2020 goedgekeurd door ledenvergadering

Afgelopen maandag is de begroting 2020 & de contributie-aanpassing 2020, met een meerderheid van stemmen goedgekeurd. De contributieverhoging bedraagt 0,50ct per lid per maand & de prijsindexatie van 1,6%. lees verder »

Bijzondere CD evening games

Afgelopen vrijdag vond de 3e wedstrijd plaats van een serie uit 4 op onze eigen baan. Los van alle mooie prestaties, een bijzondere avond want: lees verder »

Beste kantinemedewerkers, clubleden en bestuur,

Ik wil iedereen hartelijk danken voor de vele kaarten met lieve woorden, de mooie bloemen en boekenbon. Na alweer zes weken met twee krukken aantippend te hebben gelopen, hoopte ik afgelopen week bij de chirurg op goed nieuws. lees verder »