Laatste Nieuws

G-atleten gaan ook weer trainen

Onze G-atleten gaan op 3 juni weer starten met de training op de baan. lees verder »

Campagne ledenwerving

Lycurgus op zoek naar nieuwe leden - mooie aanbieding lees verder »

Online ledenvergadering op maandagavond, 22 juni

Voor het eerst in de geschiedenis van Lycurgus zullen wij de Algemene ledenvergadering via een digitale exercitie houden op maandagavond 22 juni. Houden jullie deze datum vrij? Je hoeft er in ieder geval niet op uit! lees verder »

Lycurgus funtioneert uitstekend tijdens Corona periode

Bij Lycurgus mogen de oudere atleten gelukkig ook weer trainen, nadat eerst de pupillen en de jeugdatleten weer actief mochten worden. lees verder »

Rutte geeft groen licht voor niet contactsporten vanaf 11 mei a.s.

Natuurlijk is iedereen op de hoogte: 'Hoera; iedereen mag weer lekker sporten, rennen, trainen op en rondom de baan......' De Technische Commissies van alle afdelingen binnen de vereniging wachten een schone (maar ook zéér uitdagende) taak om alles op de juiste manier in goede banen te leiden; we zijn helaas nog aan veel regeltjes gebonden. Maar dit is voor het goede doel! Samen Corona bestrijden! Eventuele trainingsuren kunnen hierdoor gaan verschuiven. We zullen snel alle betrokkenen informeren hoe en wanneer de trainingen gaan plaatsvinden. Nog hééééél even geduld lees verder »

Openstaande vacatures Lycurgus

Nu het verenigingsleven heel voorzichtig aan weer gestalte gaat krijgen,is het een goed moment om onder onze leden de volgende vacatures onder de aandacht te brengen! lees verder »

Vanmiddag spannende aftrap trainingen

Vanmiddag start Lycurgus met de jeugdtrainingen t/m 18 jaar, geheel volgens het gemeentelijk en landelijk protocol.De G-atleten blijven nog heel even thuis. lees verder »

Informatie bulletin 24 april 2020 hervattingen van trainingen

Zoals jullie weten, heeft het kabinet een versoepeling van de maatregelen afgekondigd voor jongeren. Kinderen t/m 12 jaar mogen weer gaan sporten, zonder beperkingen, en de jongeren tussen 12 t/m 18 jaar mogen ook weer sporten, maar met inachtneming van de 1,5 meter afstand. Wij kunnen dus vanaf 28 april weer trainingen aanbieden voor de jeugd. De randvoorwaarden voor de trainingen zijn de overheidsnormen, die vanuit het RIVM, Atletiekunie én vanuit de Gemeente Zaanstad komen. Daarnaast richten wij ons vooral op veilig trainen, waarbij hygiëne (als een van de voornaamste risico’s) bovenaan staat. lees verder »

Koninklijke onderscheidingen voor (oud) leden Lycurgus

Vandaag ontvingen Aart van den Berg, Ina van Kleef en oud penningmeester Jan Kerssens een mooie bos bloemen uit handen van de burgemeester. Alle 3 zijn zullen zij later een koninklijke onderscheiding ontvangen. lees verder »

Licht aan de horizon.........Hervattingen van de jeugdtrainingen

Zoals vanavond bekend gemaakt door het kabinet, is er – vanaf 28 april - een versoepeling mogelijk voor sportactiviteiten voor de jeugd. Dit betekent dat onze pupillen weer regulier kunnen trainen en dat onze junioren tussen 12 en 18 jaar (dus t/m AB) ook weer mogen trainen, mits er een afstand van 1,5 meter in acht wordt genomen. Wij zijn blij met deze boodschap en zullen de komende dagen – met onze coördinatoren en trainers – gaan werken aan heldere regels, waarbinnen trainingen weer veilig mogelijk zijn. Wij zullen uiterlijk vrijdag 24 april aan iedereen laten weten hoe wij vanaf 28 april invulling gaan geven aan deze trainingen. Jan Voorberg - Voorzitter TC lees verder »

Vossenjacht CD junioren

Gisteravond zijn 50 cd junioren gestart met de online Vossenjacht. Met veel enthousiasme gingen ze hardlopend op zoek naar de 16 afbeeldingen op de bingokaart die zij via Whatts App om klokslag 19 ontvingen. Zij kregen hiervoor een half uur de tijd. Er waren bonuspunten te verdienen en de snelheid was ook belangrijk. lees verder »

Even een oppepper

Namens de bouwers (Kuiper&Steur Architecten) van de Hal is onderstaande aanmoediging aan onze toppers gedaan, namelijk: lees verder »

een nieuwe Bordsponsor voor AV Lycurgus

Een van onze suppliers-sponsors voor de NK meerkamp mannen en vrouwen U18 & U20 heeft zijn sponsoring uitgebreid. lees verder »

NK Meerkamp mannen en vrouwen U18 & U20 afgelast

Door de aangepaste maatregelen ter bestrijding van de Coronavirus heeft de Atletiekunie alle NK's afgelast. lees verder »

Open brief aan alle leden vanuit bestuur

Bijgaand een brief aan jullie allen gericht m.b.t. de uitzonderlijke situatie waarin we met z'n allen in zijn beland lees verder »

meer sponsornieuws NK meerkamp mannen en vrouwen U18 & U20

Terwijl het coronavirus nog meer om zich heen grijpt en zelfs het onduidelijk wordt of de olympische spelen doorgaan gaan we voort met de voorbereiding voor het NK meerkamp atletiek mannen en vrouwen U18 en U20 op 13 en 14 juin 2020. Eerder lieten we al weten dat het mogelijk is om afzonderlijke onderdelen te adopteren maar een andere mogelijke vorm van sponsoring is die in natura. lees verder »

Update: trainingen & bijeenkomsten vervallen voor ALLE leden. Dit in ieder geval t/m 6 april. Hal en baan niet beschikbaar!

Beste Lycurgianen, de ontwikkelingen gaan snel, maar het bestuur heeft in navolging van het advies van NOC/NSF besloten ALLE trainingen en bijeenkomsten in ieder geval t/m 6 april stil te leggen. De jaarvergadering zal vanzelfsprekend worden ingepland, wanneer dit weer mogelijk is. lees verder »

meer sponsornieuws NK meerkamp mannen en vrouwen U18 & U20

Om het NK meerkamp mannen en vrouwen U18 & U20 goed te organiseren is er veel geld nodig. er wordt daarom op verschillende manieren sponsoren binnen gehaald Een van de sponsormogelijkheden is om wedstrijdonderdelen van het evenement te adopteren. lees verder »

MOOIE RESULTATEN VOOR MPA 2 IN APELDOORN! (CLUBRECORD)

Nadat de meisjes pupillen A2 zaterdag 7 maart de finale van het cross-seizoen met het team glansrijk hadden gewonnen, gingen Tess de Weger en Fenna van Wijk op zondag 8 maart gewoon nog even door. Dit keer bij de Decathlon Nationale Pupillen Indoor in Apeldoorn waar ze meededen aan de meerkamp ver, 60m, kogel en 600m. lees verder »

sponsor voor het NK Meerkamp mannen en vrouwen U18&U20

Binnen AV Lycurgus wordt op allerlei fronten hard gewerkt om het NK meerkamp mannen en vrouwen U18 & U 20 vorm te geven. Om dit evenement financieel gezond te krijgen wordt er hard gewerkt om sponsors binnen te halen. lees verder »