Laatste Nieuws

Najaars Start-to-Run toch met succes afgesloten.

Deelnemers Start-to-Run volbrachten hun afsluitende 3 km. lees verder »

Corona regels update bij AV Lycurgus

Corona regels update AV Lycurgus dd 16 oktober 2020 lees verder »

OPROEP! Aan onze Leden met een RABOBANK rekening!

Jullie kunnen de club enorm helpen om samen met je familie, vrienden, kennissen, eenvoudig je stem uit te brengen op onze club. lees verder »

Coronaregels bij Lycurgus (versie 6 oktober 2020)

De regels rondom Corona zijn recent weer aangescherpt. Mede in overleg met de gemeente Zaanstad gelden bij de Lycurgus vanaf heden de volgende regels: lees verder »

Dringende oproep; Gebruik het fiets- & voetpad om ernstige ongelukken te voorkomen!

Het bestuur heeft jarenlang gestreden voor een veilig fiets- & voetpad als toegangsweg, die direct leidt naar het sportpark. Sinds enige maanden is deze gelukkig opgeleverd maar………. lees verder »

We kunnen blijven sporten, maar dan zonder aanmoediging vanaf de kant.....

Zo zijn de maatregelen die voor de sport genomen worden kort samen te vatten. Als bestuur van Lycurgus vinden we het jammer dat de kantine voorlopig niet meer open kan en dat er geen toeschouwers bij onze sport-activiteiten aanwezig mogen zijn. We zijn blij dat er geen beperkingen zijn ten aanzien van de trainingen van onze leden. lees verder »

Zeer geslaagde Johan Cruyff Foundation Open Dag On Tour

De 20e open dag werd i.v.m. de corona-maatregelen niet georganiseerd in het Olympisch Stadion, maar op 20 plaatsen in Nederland waaronder onze atletiekbaan. lees verder »

Zonnige nazomer instuif in Grootebroek

Gister hebben 16 AV Lycurgus atleten, variërend van D-junior tot Masters, meegedaan aan de Nazomer instuif wedstrijd bij SAV in Grootebroek. Onder een heerlijk nazomerzonnetje werden er heel veel persoonlijke records verbeterd, waaronder een aantal opvallende. lees verder »

Lycurgianen succesvol tijdens Gouden Spike in Leiden

Acht AV Lycurgus atleten eindigden in de top 10 zaterdag in Leiden bij de Gouden Spike lees verder »

Onderlinge Challenge 8,5 en 16,1 km enorm succes

Wat geen Dam-tot-Damloop?! Dan organiseren wij er zelf eentje voor onze eigen leden. lees verder »

2e dag NK in teken van finales; zilver voor Romy Dannenburg & brons voor Seb Wals

Teun de Koning ging voor zijn 3e medaille bij het kogelslingeren, maar moest genoegen nemen met een 5e plaats met een afstand van 50,15m. Maar wat een fantastisch, succesvol weekend voor Teun! Romy plaatste zich heel makkelijk in een tijd van 14,53s direct in de finale op de 100mh. En maakte de verwachtingen meer dan waar! Een prachtige zilveren medaille in een tijd van 14,23s; een mooi PR en wederom een verbetering van haar eigen clubrecord. lees verder »

Medaille oogst op 1e dag NK junioren Amersfoort (2 zilver & 2 brons )

Om 10:00 uur vanochtend is het NK gestart in Amersfoort voor de junioren A & B. Tegenwoordig wordt er gesproken over U18 & U20. Het weer in Amersfoort is prachtig dus kansen genoeg om mooie prestaties neer te zetten. Aan de start komen dit weekend 14 Lycurgianen op jacht naar medailles en PR’s. De toelating was dit jaar veel stricter (minder deelnemers vanwege Covid-10) en dus kom je al uit op dit NK, dan behoor je écht al tot de kanshebbers op een medaille. lees verder »

Uitnodiging proeftrainingen masters AV Lycurgus 16 en 30 september

Speciaal voor de ouders van onze pupillen en CD Junioren die zelf ook wel eens een keer willen sprinten, verspringen, speerwerpen, discuswerpen of kogelstoten starten we op woensdag 16 september a.s. met een mastergroep gericht op zowel “beginners” als “herinstromers” bij AV Lycurgus. lees verder »

Harm Janssens sluit meerkamp waardig af met 6e plaats

De 2e dag van Harm op het NK resulteerde uiteindelijk in een zeer verdienstelijke 6e plaats in het eindklassement. Bij het discuswerpen liet Harm wat punten liggen, maar over de rest van de dag kon Harm weer volop PR's noteren, met in het bijzonder; de prachtige hoogte van 4m bij het polshoogspringen. lees verder »

Veel & dikke PR’s bij wedstrijden in Castricum, Heerhugowaard & Alkmaar.

Veel Lycurgianen zijn goed bezig in het korte wedstrijdseizoen wat ons nog rest. Afgelopen woensdag sneuvelden al veel PR’s bij de Duinlopersmeeting in Castricum. En alle geleverde prestaties waren zeer bemoedigend! Leuk om te zien dat de CD junioren t/m de senioren acte-de-présence gaven! lees verder »

Harm Janssens op dreef in Emmeloord bij NK Meerkamp 2020

De zwaarste, maar ook een van de mooiste, disciplines in de atletiek is de meerkamp! Als meerkamper moet je op alle nummers 'boven gemiddeld' presteren en meestal heeft een meerkamper 1 of 2 nummers, waar hij of zij écht in uitblinkt. Door het vele aantalen uren trainen, liggen blessures op de loer en de kunst is dat ook om proberen heel te blijven! Dit weekend vindt het NK meerkamp plaats in Emmeloord met aan de start voor Lycurgus: Harm Janssens bij de junioren A. lees verder »

Proeftraining/kennismaking met atletiek speciaal gericht op de ouders/verzorgers op 12 september

Beste ouders, verzorgers van de pupillen, Wij zijn altijd op zoek naar extra trainers/helpende handen op de baan tijdens de trainingen. Mocht u nadat u onderstaand bericht gelezen heeft interesse hebben geef u dan vooral op. Het is echt heel leuk om te doen. Wij hopen op veel aanmeldingen. Groetjes Maurice & Karin lees verder »

Gouden medailles voor Menno Vloon & Lisanne Schol & zilver voor Sharona Bakker!

Op de 2e dag van het NK, deden onze (inter)nationale toppers wat er van hun werd verwacht. Menno & Lisanne werden, gelijk aan alle medaillewinnaars, als Nederlands kampioen gehuldigd bij de ‘medaille sit-in’. Menno kwam tot eenzame hoogte van 5,75m bij het polsstok hoogspringen. Een uitermate goede prestatie met de barre weersomstandigheden van zondag. Een poging om zijn eigen Nederlandse record te verbreken, strandde helaas. lees verder »

NK Senioren van start met zilveren medailles voor Pauline Hondema bij het verspringen & voor Thomas Ticheloven bij het Hink-stap-springen!

Dit jaar een bijzonder NK, i.v.m. de Corona maatregelen, is publiek niet welkom in Utrecht. Maar we kunnen wel via het you-tube kanaal zo’n beetje alles volgen! lees verder »

Lycurgus atleten; back on track, clubrecord voor Fee Eising

Gelukkig worden er toch nog wat wedstrijden georganiseerd in het staartje van het wedstrijd zomerseizoen. En een aantal Lycurgianen maken hier dan ook dankbaar gebruik van. De echte liefhebbers volgen vanzelfsprekend de uitslagen via atletiek.nu, maar toch willen we een aantal prestaties in het bijzonder benoemen. Niet om af te doen aan alle behaalde prestaties van alle atleten, want iedere prestatie op wedstrijdniveau verdient een dikke pluim. lees verder »