Laatste Nieuws

2e testwedstrijd G-atleten op 6 december

Deze avond staan de 200 meter en balwerpen op het programma. Het was prachtig stil weer, maar de baan was spiegelglad geworden door opvriezing en werd voor de 200 meter uitgeweken naar het gras rondom de baan. Er werd daarom soms voorzichtig gelopen. lees verder »

Najaars Ledenvergadering

Op 27 november heeft de Najaar Ledenvergadering plaats gevonden. De vergadering startte met een bijzondere gebeurtenis. De burgemeester van Zaanstad Jan Hamming, trad naar voren. Dick Neefkes werd benoemd tot erelid van Lycurgus en Jan Schaak ontving een Koninklijke onderscheiding. lees verder »

Foto's eerste cross wedstrijd in Heiloo

Zoals jullie al in het uitgebreide verslag hebben kunnen lezen vond afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van het cross-seizoen plaats. Maurice Bottelier heeft tijdens de hele wedstrijd foto's gemaakt. lees verder »

1e Crosscompetitie seizoen 2023-2024

Jeugd AV Lycurgus weer goed vertegenwoordigd tijdens 1e Crosscompetitie seizoen 2023-2024. Het is weer de tijd van de wintercrosscompetitie, en dat hebben we vandaag geweten op de 11e van november trapte AV Trias uit Heiloo de eerste ronde af. Een echte cross was het, na al het regenachtige weer van de afgelopen tijd was de grond goed modderig, waardoor het een pittige opgave was voor alle atleten. Gelukkig was vandaag de zon wel weer aanwezig, en konden alle trainers, ouders en andere supporters lekker buiten in het zonnetje staan. lees verder »

18 Looptrainers van Lycurgus bezochten de 27e Looptrainersdag van de Atletiekunie

18 Looptrainers van Lycurgus hadden zich ingeschreven om op zaterdag 4 november de 27e Looptrainersdag van de AU te bezoeken. lees verder »

1e testwedstrijd G-atleten op 1 november 2023

Wij zijn weer begonnen met de testwedstrijden voor de G-atleten. Deze worden in de winterperiode gehouden, meestal op de 1e woensdag van de maand. lees verder »

Trainingsweekend G-sectie in Noordwijk

Het is zaterdagochtend 14 oktober om circa 10.30 uur een touringcar staat klaar om 22 G-leden voor een weekend naar Noordwijk te brengen. Ook zijn er zes begeleiders mee. lees verder »

Verhoging kantine prijzen

Door de gestegen inkoop- en energiekosten ontkomen wij er helaas niet aan om de prijzen in de kantine te verhogen. De nieuwe prijzen gaan in per 21 oktober 2023. lees verder »

De hardloopreis naar Maagdenburg

Vrijdagmorgen 6 oktober verzamelden zich op de Marslaan, een historische plek, 47 slaperige personen bij een gereedstaande touringcar. lees verder »

Rabo Clubsupport Check

Vanochtend mochten wij uit handen van Annemarie van der Werf (lid van de Loopgroepen en werkzaam bij de Rabobank) een mooie cheque van € 2.287,95 in ontvangst nemen. lees verder »

Tanja van der Plas verovert drie keer BRONS bij het EK masters in Pescara Italië

3e Zevenkamp 4740 p., 3e Verspringen 5.14m en 3e met het 4 x 100m kwartet V masters 40+ in 52.81s lees verder »

Nog meer GOUD op de 2de dag van de Nationale Estafette kampioenschappen in Amstelveen

Het succes van de MU18 Mikai, Owen, Youri en Mexx van de eerste dag zette zich voort op de tweede dag. lees verder »

MU14 verovert goud op 4x 600 meter tijdens tweede dag NEK

Tijdens de tweede dag van het Nederlands Estafette Kampioenschap zijn er door U14 en U16 teams van AV Lycurgus 2 medailles gewonnen! Na een wat mindere generale op de 4 x 80 meter, waarbij het met de snelheid wel goed zat, maar de wissels voor tijdverlies zorgden, wisten Koen, Stijn, Kyan en Kris op zeer overtuigende wijze met 7.06,23 de 4 x 600 meter met overmacht naar hun hand te zetten en zijn zij nu in het bezit van het gouden estafettestokje. lees verder »

3 medailles tijdens eerste dag NEK

Tijdens de eerste dag van het Nederlands Estafette Kampioenschap zijn er door teams van AV Lycurgus maar liefst 3 medailles gewonnen! lees verder »

Tasa Jiya deed mee aan de Finals Wanda Diamond Leage in Eugene, Oregon USA

In het mooie stadion van Eugene startte Tasa op de 200m. zij finishte als 8e in 22.92s W +0.3 lees verder »

De actie van Vomar met Klant-is-koningkaart is uitgebreid

De actie voor ondersteuning van verenigingen met behulp van de klant-is-koningkaart is uitgebreid. Bij besteding van elke 15,-- aan boodschappen krijg je een clubmunt met een unieke code, die je ten goede kunt laten komen aan Lycurgus als verdubbelaar. lees verder »

Open dag Johan Cruyff Foundation

Op 20 september bezoekt een groep van 15 atleten van de G-sectie de Open dag van de Johan Cruyff Foundation in het Olympisch Stadion. lees verder »

Meisjes U-16-ploeg 6e in de A-finale CD-Competitie 16 september 2023 bij AV 34 in Apeldoorn

In de bus naar de landelijke A-finale in Apeldoorn was het al gezellig, maar er was toch ook al wat spanning te merken bij Tara, Mayla, Selina, Jennecy, Fenna, Evi, Tess en Britt. Het blijft altijd verrassend hoe het met prestaties zal gaan tijdens de landelijke finale een paar weken na de vakantie. Emma, Janiek, Suzette en Marit zijn er ook als grote supporters. lees verder »

Alle drie Lycurgus teams 6e tijdens de A finale in Apeldoorn

VU14 kwamen als 4e in de finale, de VU16 als 5e evenals de MU14. De MU16 werden in de C finale in Spijkenisse 12e. lees verder »

Op 23 september a.s. start de Grote Clubactie.

Met Lycurgus doen we ook weer mee om zoveel mogelijk loten te verkopen. lees verder »