U bent hier: Loopgroepen > Nieuws

Nieuws

Donderdag, 2 december 2021

GEANNULEERD: Geen trainingen in de avond

Beste Lopers,

Om maar meteen met het slechte nieuws te beginnen. We helaas genoodzaakt om voorlopig te stoppen met het geven van trainingen op dinsdag- en donderdagavond door de aangescherpte Corona regels van de rijksoverheid. Met de huidige regels is het alleen mogelijk om overdag trainingen te verzorgen. De zaterdag en overdag trainingen zullen dus gewoon blijven doorgaan.

Zoals gezegd, is de reden dat we dit nu hebben moeten besluiten omdat de regels voor het sporten na 17:00 verder zijn aangescherpt. De trainingen zoals we die nu hebben geven, waarbij we vanaf eenzelfde locatie vertrekken en meerdere groepen van 4 lopers laten trainen met 1 trainer, worden gezien als een training in georganiseerd verband en zijn daarmee niet meer toegestaan. Deze maatregel is na ons besluit om de trainingen voort te zetten, toegevoegd aan het pakket aan maatregelen die de rijksoverheid heeft afgekondigd. 

De mogelijkheden om te trainen zijn nu als volgt:

 • Dinsdagochtend om 09.00 uur
 • Vrijdagochtend om 09.00 uur
 • Zaterdagochtend om 09.30 uur 

Verder zullen de trainers jullie van suggesties voorzien om zelfstandig te trainen in de avond.

Wij vinden het enorm spijtig om deze beslissing te moeten nemen. We gaan uit van jullie begrip en hopen dat we weer snel ook s’avonds met elkaar kunnen trainen.

 

Sportieve groet,

Frank Post en Coördinatoren Loopgroepen

 

 

Woensdag, 13 mei 2020

Herstarten trainingen loopgroepen Lycurgus

 

Beste Lopers!

Goed nieuws! Aanstaande zaterdag 16 mei starten we weer met de hardlooptrainingen bij Lycurgus! Wij als coördinatoren en trainers hebben er ontzettend veel zin in om weer samen met jullie te trainen in het bos, op de weg en op de atletiekbaan. Het BBBB kwartier zal hopelijk ook weer kunnen herstarten; hierover volgt t.z.t. nadere informatie.
 
We ontkomen er in de huidige Corona situatie alleen niet aan dat we aan “Het Nieuwe Hardlopen” zullen moeten wennen. Dit houdt in dat we nieuwe regels introduceren omtrent het samen hardlopen. Daarnaast zijn ook de trainingsschema's en de startlocatie’s gewijzigd. Dit alles heeft te maken met het feit dat we niet meer met grote groepen bij elkaar mogen komen en dat we afstand van elkaar moeten houden. 
 
Hieronder vind je de belangrijkste regels waaraan we ons allemaal moeten houden:
 • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt:
  • Verkoudheid; loopneus; niezen; keelpijn; lichte hoest; verhoging (vanaf 38 graden); iemand in het gezin met koorts (vanaf 38 graden)
 • Lopers boven de 70 jaar en uit risicogroepen dienen zelf hun risico te analyseren of zij zich in groepen kunnen begeven. Raadpleeg desnoods een huisarts
 • Reis alleen of kom met één persoon uit je huishouden
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar
 • We lopen hard in een zig zag formatie met onderling 1,5 meter afstand!
 • Volg altijd en direct de aanwijzingen van de trainer op
Overige veiligheidsinformatie vind je in de flyerLees deze aandachtig door!
 
Daarnaast is het trainingsschema aangepast. Elke trainingsgroep (Sjaak, Ton, Alice, Paul/Henk en Angelique) start per groep vanaf andere locaties. Zie het overzicht voor de locaties vanaf waar welke groep start. Zie de website voor de laatste versie. Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de training bij de trainingslocatie. Loop bij aankomst direct naar je eigen trainer. Houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar.
 
De groepen mogen niet groter zijn dan 10 mensen. Het kan dus betekenen dat wanneer een subroep te groot is, en er geen extra trainer beschikbaar is, we niet van start kunnen gaan en de training moeten stoppen. Dit proberen we natuurlijk zo veel als mogelijk te voorkomen. 
 
Als laatste; gebruik allemaal je gezonde verstand en denk om elkaars gezondheid! Mochten er nog vragen zijn, vraag deze dan aan je trainer.
 
Tot aanstaande zaterdag!
 
 
Sportieve groet namens alle trainers,
Paul
 

 

 

Zondag, 15 maart 2020

Update: trainingen & bijeenkomsten vervallen voor ALLE leden. Dit in ieder geval t/m 6 april. Hal en baan niet beschikbaar!

 

Beste Lycurgianen,

De ontwikkelingen gaan snel, maar het bestuur heeft in navolging van het advies van NOC/NSF besloten ALLE trainingen en bijeenkomsten in ieder geval t/m 6 april stil te leggen. De jaarvergadering zal vanzelfsprekend worden ingepland, wanneer dit weer mogelijk is.

Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus. In het kort komen die er op neer dat wat begin van de week het advies was voor Noord-Brabant, nu voor heel Nederland geldt en tot en met 6 april.
 
Vandaar dat NOC*NSF opnieuw, en nu voor heel Nederland met klem adviseren alle sportevenementen waaronder de competitie-, oefen en trainingswedstrijden af te gelasten. In ieder geval tot en met 6 april.
 
Ook sociale contacten sterk verminderen

Het kabinet heeft voor heel Nederland ook opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep wordt door NOC*NSF ondersteund door de Nederlandse sport op te roepen om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook af te gelasten.

Armand Ellsworth

Voorzitter AV Lyucrgus

 

 

Donderdag, 12 maart 2020

LYCURGUS VOLGT ADVIES NOC/NSF - ALLE TRAININGEN EN BIJEENKOMSTEN KOMEN TE VERVALLEN T/M 31 MAART A.S.

Beste Lycurgianen,

De ontwikkelingen gaan snel, maar het bestuur heeft in navolging van het advies van NOC/NSF besloten alle trainingen en bijeenkomsten in ieder geval t/m 31 maart stil te leggen.

Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus. In het kort komen die erop neer dat wat begin van de week het advies was voor Noord-Brabant, nu voor heel Nederland geldt en tot en met 31 maart.

Vandaar dat NOC*NSF opnieuw, en nu voor heel Nederland met klem adviseren alle sportevenementen waaronder de competitie-, oefen en trainingswedstrijden af te gelasten. In ieder geval tot en met 31 maart.

Ook sociale contacten sterk verminderen; Het kabinet heeft voor heel Nederland ook opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep wordt door NOC*NSF ondersteund door de Nederlandse sport op te roepen om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook af te gelasten.

 

Armand Ellsworth

Voorzitter AV Lycurgus

 

 

 

Klik hier om naar de nieuwspagina van de loopgroepen te gaan.

Het laatste nieuws wordt via een besloten nieuwsgroep van Facebook gecommuniceerd. Als je lid bent van Lycurgus dan kun je je via deze link aanmelden.