U bent hier: Loopgroepen > Bootcamp

Welkom bij de Bootcamp

Klik hier voor het nieuws van Bootcamp.

BORST, BUIK, BENEN EN BIKKELEN: IT’S BOOTCAMP TIME!

Afwisselende training met cardio- en krachtelementen lekker in de buitenlucht!  Let’s bootcamp! Bootcamp training is ontstaan in de Verenigde Staten. Het is een sportmethodiek die gebaseerd is op de trainingsroutine van het Amerikaanse leger.

Binnen AV Lycurgus hebben we deze vorm van training opgezet als uitbreiding binnen de loopgroepen. Hiermee speelt AV Lycurgus in op de vraag naar variatie in het sporten, lekker buiten zijn en uitgedaagd worden. Ondertussen zijn de trainers Annebel en Lisa opgeleid en staan ze te trappelen om van start te gaan.

Tijdens de bootcamp wordt er gewerkt aan de 5 motorische basiseigenschappen die het lichaam kent. Coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en kracht. Het is een full body workout die geschikt is voor mannen en vrouwen, voor beginners tot gevorderden, voor jong en oud. Iedereen kan meedoen aan de bootcamp trainingen. De uitdaging is om de lat bij elke training weer een stukje hoger te leggen, voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Bootcamp training is dus voor iedereen die actief bezig wil zijn. Door dit in groepsverband te doen en door de coaching van de gecertificeerde bootcamp instructeurs wordt de deelnemer extra gemotiveerd om alles te geven en het uiterste uit zichzelf te halen. Doorzetten, daar draait het tijdens de training om. Naast je uithoudings- en krachtvermogen, train je jezelf dus ook mentaal. Opgeven is geen optie!

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende trainingsvormen, zoals circuittraining, station training of een leuke buddyworkout waar samenwerken centraal staat! Daarnaast  kan de training op de baan van AV Lycurgus plaatsvinden, maar ook in de omliggende woonwijk. Door de grote variatie blijft iedere training een uitdaging.

Weer of geen weer. Bootcamp trainingen gaan door! Heerlijke push ups met de zon op het gezicht of juist een sprintje trekken onder het genot van een regenbui. Het kan in Nederland allemaal.

In de buitenlucht trainen is niet alleen lekker, maar het heeft nog een groter voordeel. Door de opname van meer zuurstof, boek je namelijk sneller resultaat. En daar draait het uiteindelijk toch om.

Meedoen is simpel. De trainingen zijn op dinsdagavond en starten om 19:30u. Een training duurt ca. 1 uur. Alle trainingen starten op de atletiekbaan van AV Lycurgus (Jaap Bootpad 4 – Assendelft).

Wilt u een keer onze Bootcamptraining proberen. Neem dan even contact op en meld u aan voor een gratis proefles via bootcamp@avlycurgus.nl  of bel met één van de enthousiaste trainers: Lisa: 06 23 06 73 66 /  Annebel: 06 37 275004

Bootcamp bij Lycurgus => Feel free, go sweat en train strong to the max!

WAT KOST HET?

Voor nieuwe leden: Deelnemen aan de Bootcamptrainingen kost € 75,00 voor 10 trainingen. Per keer dus slechts € 7,50. We werken met de Lycurgus-card. Bij het aanmelden stort, via een PIN-betaling, u hierop € 75,00 (10 trainingen) en per keer wordt één training van de kaart afgehaald. Het tegoed blijft 4 maanden geldig.

Voor Lycurgus leden: Voor deelnemen aan de Bootcamptrainingen wordt een toeslag op de normale contributie berekend van  € 2,50 per keer. Ook hier werkt het met een tegoed dat op de Lycurgus-card wordt gezet:  € 25,00 voor 10x Bootcamptraining.

Voorafgaand aan de training meldt u zich aan bij de kantine. Hier wordt dan één training van de kaart afgeschreven. U krijgt hiervoor een muntje of bonnetje en dit levert u in bij de Bootcamptrainer.

Bij aanmelding wordt een aanmeldingsformulier toegestuurd (per mail).