U bent hier: Loopgroepen > Running

Welkom bij de Running groepen

Hardlopen bij Lycurgus

De loopsport kent bij Lycurgus de volgende onderdelen: Running, Bootcamp, Nordic-Walking, Sportief Wandelen, Runningtherapie en Start To Run. Onderstaande informatie richt zich op het onderdeel Running. Meer informatie over de overige onderdelen vind je in de menubalk aan de linker kant.

Bij Lycurgus kan je het hardlopen in zijn volle omvang ontdekken. Een enthousiast team gecertificeerde hardlooptrainers staat klaar om jou op een deskundige manier te begeleiden bij je ontwikkeling als hardloper. Daarbij staan verbeteren van je looptechniek, plezier en prestaties centraal. Hardlopen bij Lycurgus kent een mooie en lange geschiedenis. Er heeft zich door de jaren heen een stevige basis ontwikkeld met een grote groep enthousiaste hardlopers als gevolg.

De belangrijkste informatie hierover  tref je hieronder aan. Bij deze ook direct de uitnodiging om ons vooral actief op te zoeken. Kom gewoon naar Lycurgus. Stel je vragen aan een trainer, proef de sfeer en neem (na een intake) vrijblijvend deel aan een aantal trainingen. Klik hier voor de trainingstijden. Voor je het weet ben je opgenomen in één van de (sub) groepen van deze prachtige vereniging. Wij hopen van harte je spoedig te ontmoeten.

De volgende onderwerpen worden hieronder nader toegelicht:

  • Wie ben jij?
  • Trainen op je eigen niveau;
  • Prestatiegerichte wedstrijdatleten;
  • Techniektrainingen op de atletiekbaan;
  • Looptrainingen op de weg en in de duinen;
  • Werken aan core-stability;
  • Hoe vaak en wanneer wordt er getraind;
  • Wat moet ik minimaal kunnen voordat ik bij Lycurgus kom trainen;
  • Proeftrainingen/ kennismaking 

 

Wie ben jij?

Het is voor ons essentieel om eerst te weten wie jij bent en wat je loopambities zijn. Dit verkennen we samen tijdens het intakegesprek. Natuurlijk verschillen de ambities. De één zoekt een fijne groep om samen de passie voor het lopen mee te delen terwijl de ander juist de verfijning in de hardlooptechniek zoekt om zo het maximale uit de loopbeweging te halen, sneller te worden en PR’s te verbeteren tijdens de wedstrijden. Om in contact te komen met een van de trainers, klik onder aan deze pagina. Of klik hier om een e-mail te sturen om een intake-gesprek aan te vragen.

 

Trainen op je eigen niveau;

Lycurgus kent van oudsher een grote groep enthousiaste hardlopers. De passie voor het hardlopen is wat ons bindt. De omvang van de groep en de verschillen in ambitie maakt het mogelijk en noodzakelijk om de groep in subgroepen te verdelen. Dit is ook één van de voordelen van Lycurgus. Er is altijd een groep die past bij jouw mogelijkheden! Natuurlijk kun je op basis van je ontwikkeling doorstromen naar een volgende ‘snellere’ groep. De trainingen zijn over het algemeen gericht op het deelnemen aan bepaalde wedstrijden in het jaar. Zo hebben we doelen om naar toe te werken. Deelname is uiteraard geheel vrijblijvend! Of je nu op een verantwoorde manier 10 km wilt leren lopen of de ambitie hebt om een scherpe tijd op de marathon neer te zetten. Wij staan klaar om je te helpen deze doelen te verwezenlijken. 

 

Prestatiegerichte wedstrijdatleten (wegatletiek)

Een atletiekvereniging heeft uiteraard ook de ambitie om bij wedstrijden goed voor de dag te komen. Ook de prestatiegerichte snelle wegatleten kunnen bij Lycurgus goed uit de voeten. Wij zijn er trots op dat Lycurgianen geregeld op het podium staan bij wegwedstrijden en crossen. Wij nodigen dus ook de getalenteerde hardloper met een stevige ambitie uit zich bij Lycurgus aan te sluiten. Samen vergroten we het loopplezier en halen we het beste uit elkaar! Dus een 10 EM onder het uur? We hopen je snel te ontmoeten door meteen contact op te nemen!

 

Techniektrainingen op de atletiekbaan:

Lycurgus beschikt over prachtige faciliteiten. Het trainen op de atletiekbaan (8 lanen breed!) geeft ons uitstekende mogelijkheden om gericht te werken aan de looptechniek. Onze gediplomeerde trainers gebruiken verschillende materialen om de specifieke technieken behorend bij de loopbeweging te verbeteren. Plezier in hardlopen en verbeteren van de hardlooptechniek gaan hand in hand. Ook leent de atletiekbaan zich goed voor intervaltrainingen (extensief en intensief) die in het teken staan van het verbeteren van de snelheid en techniek. Het trainen op deze prachtige baan geeft een extra impuls aan de hardloopbeleving. 

 

Looptrainingen op de weg en in de duinen

Trainingen op de atletiekbaan worden afgewisseld met trainingen op de weg of in de duinen (zomer). Deze trainingen zijn gericht op het afleggen van langere afstanden waarmee het algemene uithoudingsvermogen verbeterd wordt.  Ook tijdens deze trainingen wordt gevarieerd in tempo en afstand. Alle trainingen zijn gebaseerd op een vooraf opgesteld schema passend bij de specifieke sub-groep.

 

Werken aan core-stability;

Om goed te lopen en blessures te voorkomen is het belangrijk aandacht te besteden aan ‘core-stability’. Een goede loophouding vraagt om sterke rug-, buik, heup en bilspieren. Tijdens de trainingen krijgen deze spieren door specifieke loopscholing extra aandacht. Daarnaast kan deelgenomen worden aan het zogenaamde buikspier-kwartier voor aanvang van de trainingen. De trainers volgen de ontwikkelingen en passen de inzichten toe in de trainingen. De invloed van de bootcamp-training vind je ook terug in de trainingen bij Lycurgus.

 

Hoe vaak en wanneer trainen:

De reguliere trainingen vinden plaats op de dinsdag- en donderdagavond van 19.15 tot 20.30 (uiterlijk 21.00). Daarnaast is er ook een mogelijkheid om aan te sluiten bij de training op zaterdag vanaf 9.30 uur. Dit is een extra (aanvullende) training die Lycurgus aanbiedt. Deze training is iets algemener van aard. Op basis van de opkomst worden sub-groepen samengesteld. Klik hier voor meer informatie over de zaterdag training. Verder worden er ook reguliere trainingen verzorgd op de maandagavond, dinsdag- en vrijdagochtend vanaf 09.00 uur. Klik hier voor alle trainingstijden.

 

Wanneer kan ik aansluiten bij de loopgroepen:

Wij willen dat de hardloopsport voor iedereen toegankelijk is. De reguliere hardloopgroepen verschillen met name in tempo dat gemiddeld gelopen wordt. Een tempo van 8 km per uur (5 km in 38 minuten) is bij benadering het instapniveau. Het kunnen afleggen van een afstand van minimaal 5km is wenselijk. Er zijn speciale trainingen om hier naartoe te werken. Je kunt natuurlijk ook altijd beginnen met een Start to Run cursus. Klik hier voor meer info.

Als je twijfelt of je hieraan kunt voldoen neem dan toch contact met ons op. Klik hier om een e-mail te versturen. Veel hardlopers zijn begonnen met de speciale ‘Start to Run’ training! (klik hier voor meer info). Daarnaast zijn er ook opties om te starten met ‘Sportief Wandelen / Nordic Walking’. Dit zijn prachtige mogelijkheden om te werken aan je algemene fitheid en herstel na eventuele blessures (klik hier en hier voor meer info).

 

Plezier en gezelligheid:

Naast het feit dat veel Lycurgianen graag de eigen prestaties wil verbeteren is er ook aandacht voor gezelligheid en plezier. Er worden verschillende evenementen georganiseerd waar hardlopers samen aan deelnemen. De overige evenementen vind je hier.

Na de training is er gelegenheid om bij te praten en een drankje te drinken in onze mooie kantine. Een heerlijke plek om bij te komen en elkaar ook op andere terreinen beter te leren kennen. 

 

Overzicht trainingsgroepen:

Er wordt getraind onder leiding van een aantal coördinatoren:

Coördinator  
Karst v.d Sluis (’s avonds) 13 km/uur en sneller
   
Annet Hartnack ('s avonds) 11,5km/uur tot 13km/uur
Janetta Joziasse ('s avonds) 11,5km/uur tot 13km/uur
Reina Vlietstra ('s avonds) 11,5km/uur tot 13km/uur
Eric v. Weerden ('s avonds) 11,5km/uur tot 13km/uur
   
Frans Timmers ('s avonds) 10 km/uur tot 11,5km/uur
Anja Hoogesteijn ('s avonds) 10 km/uur tot 11,5km/uur
   
Annet Hartnack ('s avonds) tot 10 km/uur en Start to Run
Frans Timmers  
Paul Kramer  
   
Esther Heijkoop ('s morgens) alle snelheden
  (maandagavond) alle snelheden
   
Nettie Conijn (zaterdagmorgen) alle snelheden
Anita Timmers  
Ellen van Hoorn  

Klik op de naam voor mailadres voor meer infomatie.. En klik hier voor de trainingstijden.

 

 

Contact/ kennismaking/ proeftraining:

Heb je na het lezen van de informatie nadere vragen, dan kun je vrijblijvend contact opnemen met een van de coördinatoren zie boven  voor een intake. Natuurlijk ben je ook gewooon welkom om langs te komen bij Lycurgus en een training te bekijken of te ervaren. Gun jezelf de mogelijkheid te werken aan je conditie en fitheid samen met een fijne groep hardlopers. Het zal je leven op veel fronten verrijken! Ben je geïnteresseerd dan kan je na de intake vrijblijvend de eerste maand gratis meetrainen voordat je echt de keus maakt om lid te worden van deze fantastische vereniging!