U bent hier: Loopgroepen > Runningtherapie

Welkom bij de Runningtherapie

In samenwerking met Parnassia en financieel ondersteund door de Gemeente Zaanstad  bieden wij ook runningtherapie aan.

Sporten heeft een positieve uitwerking op de psyche van de mens. Helemaal bij mensen, die om welke reden dan ook, in een isolement zijn geraakt en daardoor het contact met de omgeving dreigen te verliezen of reeds zijn verloren. Wij hebben het over schizofrenie, fobieën, autisme, burn-out, depressie en andere psychiatrische klachten.

Door sporten kan iemand weer op een positieve manier (her-)ontdekken tot welke mogelijkheden hij/zij in staat is. Bovenal gaat dit gepaard met een aanzienlijke stemmingsverbetering. Ook het samen doen met personen in een vergelijkbare situatie heeft een positieve uitwerking. Sommige deelnemers hebben jarenlang geïsoleerd geleefd met minimaal contact met de buitenwereld.

Met de deelnemers vindt vooraf een intakegesprek plaats, waarin wordt gevraagd naar het sportverleden, werk, gezinssamenstelling. Dit om de belasting en de belastbaarheid bij de nieuwe deelnemer te bepalen.

De trainingsmethodiek is als bij de reguliere trainingen: warming-up, rekken en losmakende oefeningen, loopscholing, kernprogramma en als besluit een cooling-down. Na de training wordt er samen koffie of thee gedronken in de kantine en geëvalueerd. 

 

Trainers en begeleiders van de Runningtherapie zijn: 

 

Cees Zijlstra, Ronie Zijlstra. Leo van Klink en Jan Schaak

Cees Zijlstra Coördinator/trainer 075-6284329 c.zijlstra6@gmail.com
Jan Schaak Trainer 075-6289260 j.schaak1@chello.nl
Leo van Klink Assistent trainer    
Ronie Zijlstra Assistent trainer    

 

Trainingstijden

Dinsdag 11.30 – 12.30 uur                                                                       
Vrijdag 11.30 – 12.30 uur  

 

Voor meer informatie klik op onderstaande link:

runningtherapiezaanstad.nl