U bent hier: Loopgroepen > Nordic Walking

Welkom bij Nordic Walking

Nordic Walking is sportief wandelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van speciaal ontwikkelde wandelstokken (poles). Nordic Walking is een nieuwe start om te bewegen. Het  is een fitness activiteit, waarmee men gemakkelijk kan beginnen en die ook gemakkelijk is vol te houden, ongeacht de leeftijd, geslacht of bewegingservaring. Bovendien is er sociaal contact, want het is mogelijk om te praten tijdens het wandelen.

Het is ook een activiteit, die naadloos aansluit op het sportaanbod van AV Lycurgus. Daarom heeft AV Lycurgus er voor gekozen om Nordic Walking aan zijn sportaanbod toe te voegen. Om goed te kunnen Nordic Walken is wel het gebruiken van een goede techniek vereist. Bij het gebruiken van een goede techniek worden de spieren in nek, schouders, borst, rug en armen doorlopend aangespannen en ontspannen. Bij mensen, die lichamelijkke klachten hebben aan de wervelkolom, gewrichten van de heup, knie  en enkels is Nordic Walken veelal een uitkomst. Bij het Nordic Walking wordt bij een juist uitgevoerde techniek 90 % van de spieren gebruikt en ligt het energie- en zuurstofverbruik 20 tot 40% hoger, waardoor het calorieverbruik toeneemt met zo’n 46 % t.o.v. stevig wandelen. Daarom is het de ideale sport om te beoefenen bij gewichtsvermindering, fysieke fitheidsverbetering en training van het uithoudingsvermogen.

Zonder beheersing van de juiste techniek is het effect veel minder, of kan vervelende gevolgen hebben door een verkeerde belasting. Daarom wordt er een cursus gegeven van 5 x 1 ½ uur om de juiste techniek aan te leren. Ter afsluiting van de cursus volgt er nog een 6e les in het bos-en duingebied te Castricum. De eerste les kan als kennismakingsles worden beschouwd om na te gaan of je het Nordic Walken leuk vind en of het bij je past.
Je kunt dan de keuze maken  om ja of nee de cursus te volgen. Na de cursus beheerst u de techniek met daarbij de vele goede effecten van het Nordic Walken. U kunt dan de keuze maken zelfstandig te gaan Nordic Walken of onder leiding in een groep van Lycurgus mee te doen. Voordat u lid wordt, mag u 2 maanden gratis meedoen aan de nordic walking trainingen bij AV Lycurgus. Bij de kennismakingsles en cursus worden poles in bruikleen gegeven, zodat u de geleerde techniek tijdens de scursus zelf kunt  oefenen. Het is verstandig zelf poles aan te schaffen na de cursus. Er wordt tijdens de kennismakingsles en de cursus uitsluitend gewerkt met Elmakes Poles, die verkrijgbaar zijn bij Sport en Vrije Tijd in Krommenie.

De instructeur is opgeleid volgens INWA richtlijnen (International Nordic Walking Associaton). Onze trainers zijn:   
           Jack Roet
           Louis Klos
           Jan Velt (naast trainer ook instructeur)
           Carla Vet

Voor meer informatie over Nordic Walking kunt u de website opzoeken van www.nordicwalking.nl 

Voor informatie bij AV Lycurgus kunt u zich wenden tot Jan Velt, telefoon 075-6280994, email janvelt75@gmail.com

Kennismakingslessen en cursussen Nordic Walking

In het voor-en najaar wordt op de dinsdag-of donderdagavond een nieuwe kennismakingsles en cursus gegeven. Dit wordt aangegeven onder het kopje nieuws op de site van AV Lycurgus. De week na de kennismakingsles volgt de nieuwe cursus.Heeft u elders een kennismakingsles gevolgd, dan kunt u zich direct inschrijven voor de cursus. Hebt u elders een cursus gevolgd, dan kunt u direct aansluiten bij de bestaande nordic walking groepen.

Inschrijving bij Jan Velt, per telefoon, nummer 075 – 6280994, of per email janvelt75@gmail,com

De kosten voor een kennismakingsles zijn 10 euro en voor de cursus van 5 x 1 ½ uur 75 euro.

Gaat u de cursus volgen dan vervallen de kosten van de kennismakingsles
Een extra 6e les wordt gegeven in het bos- en duingebied bij Johanna's Hof te Castricum

Trainingen

*Dinsdag-en donderdagavond aanvang 19.00 uur tot 20.45 uur bij AV Lycurgus.
 In de zomer gaan we op  dinsdagavond naar de bossen en duinen van Heemskerk en Castricum,, aanvang 19.15 uur.
*Donderochtend aanvang 09.00 uur tot 10.30 uur bij AV Lycurgus
*Iedere zondag is er een vrijblijvende training. De start is vanaf Johanna’s Hof te Castricum aanvang 09.30 uur.

Nordic Walking op internet:
    o www.nordicwalkingkrommenie.nl

     o www.nordicwalking.nl

     o www.nordicwalkingnet.nl

     o www.nordicwalking.com

     o www.gezondplus.nl

     o www.zaansenordicwalkinggroep.nl

     o www.sportenvrijetijd.nl/nordic_walking