U bent hier: Nieuws > Jeugd

Nieuws: Jeugd

Successen bij CD-Evening Games

In Heerhugowaard werd vrijdagavond 7 juni de tweede wedstrijd van de CD-Evening Games gehouden. Het programma bestaat per wedstrijd uit een meerkamp van drie nummers. lees verder »

Succesvol atletiekweekend voor Lycurgus junioren

In het afgelopen weekend 25 en 26 mei, werden in Amsterdam-Watergraafsmeer meerkampwedstrijden over twee dagen georganiseerd voor alle junioren categorieën en senioren. Op zaterdag werd de wedstrijd enkele keren verstoord door regenbuien, die de prestaties toch wel nadelig beïnvloedden. lees verder »

Ook jongens U-16 presteren boven verwachting in tweede competitiewedstrijd.

De jongens onder de 16 jaar waren goed op dreef tijdens de tweede van drie competitiewedstrijden. Door een blessure van Kyan Swart (gebroken pink) moesten er enkele omzettingen in de ploeg plaatsvinden, zoals geen tweede deelnemer bij het hoogspringen. lees verder »

Meisjes U-16 topprestaties tijdens 2e competitiewedstrijd bij AV’23 in Amsterdam.

Door 3 bijna volledige ploegen Meisjes U-16 werd tijdens de 2e competitiewedstrijd gestreden om samen als team zoveel mogelijk aantal punten te halen. Aan het eind van de dag had de 1e ploeg maar liefst 7014 punten en dat was voor deze wedstrijd het hoogste puntentotaal van Nederland. De 1e ploeg staat momenteel 4e van Nederland en de 2e ploeg staat op een mooie 44e plaats van de in totaal 191 ploegen. We zijn goed op weg om bij de beste 12 ploegen te komen en hopen in september weer naar de landelijke A-finale te gaan. lees verder »

Opnieuw competitie successen voor de atleten onder de 18 en 20 jaar (A-B junioren)

Zondag j.l. werd op onze baan in Assendelft de tweede competitiewedstrijd voor junioren onder de 18 en onder de 20 jaar georganiseerd. Helaas liet het weer ons deze dag in de steek. Harde wind en af en toe een spatje regen, maar de atleten zetten hun beste beentje voor en hebben gestreden voor wat zij waard waren. lees verder »

Goede start Lycurgus C-D junioren in eerste competitiewedstrijd

Tijdens de eerste competitiewedstrijd in een zonnig en winderig Olympisch stadion in Amsterdam presteerden de Lycurgianen prima door veel nieuwe persoonlijke records te vestigen en ook te verbeteren. lees verder »

Derde Crosswedstrijd Koud met een beetje sneeuw in Grootebroek

De derde Crosswedstijd was afgelopen 20 januari bij SAV in Grootebroek. Voor de meeste Lycurgus atleten een stukje rijden richting West- Friesland. Aldaar was het best koud en er lag ook nog wat sneeuw op en rondom het parcours. Dat betekende weer een pittige Cross wedstrijd waarbij al onze 86 Lycurgus atleten weer enorm hun best hebben gedaan. Maurice Bottelier was deze dag ook weer aanwezig om prachtige foto’s te maken van al onze atleten. Grote dank daarvoor! lees verder »

Tweede Cross wedstrijd succesvol nat en koud op ons eigen AV Lycurgus terrein!

De tweede Crosswedstijd stond op zaterdag 9 december gepland op ons eigen Lycurgus terrein. We kunnen deze dag als koud en vooral nat beschouwen. Als eerste wil ik graag een groot dankwoord doen aan alle vrijwilligers die zich deze dag hebben ingezet om deze wedstrijd voor alle atleten mogelijk te maken! lees verder »

De Grote Clubactie 2023 is weer voorbij

Voor onze vereniging is door kopers en verkopers een record bedrag binnen gehaald van € 3.218,40 !!! Waarvoor allen hartelijk dank! lees verder »

Foto's eerste cross wedstrijd in Heiloo

Zoals jullie al in het uitgebreide verslag hebben kunnen lezen vond afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van het cross-seizoen plaats. Maurice Bottelier heeft tijdens de hele wedstrijd foto's gemaakt. lees verder »

1e Crosscompetitie seizoen 2023-2024

Jeugd AV Lycurgus weer goed vertegenwoordigd tijdens 1e Crosscompetitie seizoen 2023-2024. Het is weer de tijd van de wintercrosscompetitie, en dat hebben we vandaag geweten op de 11e van november trapte AV Trias uit Heiloo de eerste ronde af. Een echte cross was het, na al het regenachtige weer van de afgelopen tijd was de grond goed modderig, waardoor het een pittige opgave was voor alle atleten. Gelukkig was vandaag de zon wel weer aanwezig, en konden alle trainers, ouders en andere supporters lekker buiten in het zonnetje staan. lees verder »

Verhoging kantine prijzen

Door de gestegen inkoop- en energiekosten ontkomen wij er helaas niet aan om de prijzen in de kantine te verhogen. De nieuwe prijzen gaan in per 21 oktober 2023. lees verder »

MU14 verovert goud op 4x 600 meter tijdens tweede dag NEK

Tijdens de tweede dag van het Nederlands Estafette Kampioenschap zijn er door U14 en U16 teams van AV Lycurgus 2 medailles gewonnen! Na een wat mindere generale op de 4 x 80 meter, waarbij het met de snelheid wel goed zat, maar de wissels voor tijdverlies zorgden, wisten Koen, Stijn, Kyan en Kris op zeer overtuigende wijze met 7.06,23 de 4 x 600 meter met overmacht naar hun hand te zetten en zijn zij nu in het bezit van het gouden estafettestokje. lees verder »

3 medailles tijdens eerste dag NEK

Tijdens de eerste dag van het Nederlands Estafette Kampioenschap zijn er door teams van AV Lycurgus maar liefst 3 medailles gewonnen! lees verder »

Meisjes U-16-ploeg 6e in de A-finale CD-Competitie 16 september 2023 bij AV 34 in Apeldoorn

In de bus naar de landelijke A-finale in Apeldoorn was het al gezellig, maar er was toch ook al wat spanning te merken bij Tara, Mayla, Selina, Jennecy, Fenna, Evi, Tess en Britt. Het blijft altijd verrassend hoe het met prestaties zal gaan tijdens de landelijke finale een paar weken na de vakantie. Emma, Janiek, Suzette en Marit zijn er ook als grote supporters. lees verder »

Op 23 september a.s. start de Grote Clubactie.

Met Lycurgus doen we ook weer mee om zoveel mogelijk loten te verkopen. lees verder »

Mayla Veraart winnares Meerkamp Venray V-U16 (9-10 september)

Mayla Veraart is winnares geowrden op de Meerkamp Venray V-U16 op 9-10 september Frank Beentjes lees verder »

Veel PR’s en weer een clubrecord tijdens derde CD/ U-14/ U-16 competitie in Amsterdam!

Zaterdag 17 juni 2023 stond de derde en laatste voorronde van de CD junioren U-14/ U-16 competitie in Amsterdam bij AV 1923 programma. Een zeer warme zomerse dag, maakte deze wedstrijd zwaar en vermoeiend, maar ondanks dat, werden er weer heel veel persoonlijke records verbroken. lees verder »