U bent hier: Nieuws > Loopgroepen

Nieuws: Loopgroepen

Lycurgus Running Games

De Running Games is een wedstrijd die bestaat uit 12 loopevenementen elke maand één en vanaf Maart 2024 tot en met Februari 2025. Alleen hardlopers van AV Lycurgus kunnen hieraan deelnemen. lees verder »

AV Lycurgus startlocatie Start2Bike Race

Zondagen 17, 24 maart, 7, 14 april Start2Bike: stap met een zeker gevoel op je racefiets De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een racefiets, maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Maak een vliegende start en doe mee met Start2Bike op zondag 17 maart. lees verder »

Nieuwe kennismakingsles/cursus Nordic Walking bij AV Lycurgus te Assendelft

Voor mensen die in beweging moeten komen is nordic walking uitstekend geschikt, maar ook voor hardlopers die de belasting van het hardlopen niet meer aankunnen of geblesseerd zijn is nordic walking een prima alternatief. Bij een goede uitvoering van de techniek train je 80 % van je spieren en de belasting is laag. Door het lopen met poles loop je rechtop, waardoor de ademhalingswegen optimaal benut kunnen worden. Bewezen is, dat mensen met CODP veel baat hebben bij het uitoefenen van nordic Een nieuwe cursus start bij AV Lycurgus op donderdagavond 29 februari van 19.00 uur tot 20.30 uur. U kunt zich voor de cursus/kennismakingsles telefonisch opgeven bij Jan Velt tel. 0612151410 of per email janvelt75@gmail.com lees verder »

18 Looptrainers van Lycurgus bezochten de 27e Looptrainersdag van de Atletiekunie

18 Looptrainers van Lycurgus hadden zich ingeschreven om op zaterdag 4 november de 27e Looptrainersdag van de AU te bezoeken. lees verder »

De hardloopreis naar Maagdenburg

Vrijdagmorgen 6 oktober verzamelden zich op de Marslaan, een historische plek, 47 slaperige personen bij een gereedstaande touringcar. lees verder »

Beginnen met Hardlopen start zaterdag 30 september

Wil je beginnen met hardlopen en of ben je geblesseerd geweest en heb je een lange tijd niet hardgelopen? lees verder »

De Tour de France 2023 bij a. v. Lycurgus

Het is vrijdagochtend 14 juli 2023, om 7.30 uur zijn de trainers op de baan aanwezig om traditioneel het Tour de France parkoers uit te zetten. De ervaring heeft de trainers geleerd om de echte Tour zo nauwkeurig mogelijk na te bootsen. lees verder »

Leuke ludieke viering van het 20 jarig jubileum van de zaterdagochtend loopgroep

Karst van der Sluis had zich 20 jaar geleden intensief ingezet om een doorstart te maken van de eerste start-to-run groep. lees verder »

AV Lycurgus drie gediplomeerde BLT3 trainers rijker.

Zaterdag 13 mei voltooiden Menoes Geraerts, Frans Timmers en Isabel Eken hun opleiding in Alkmaar. lees verder »