U bent hier: Nieuws > Wedstrijden > Heren- en damesteam geplaatst voor de promotie/degradatie op 10 september

Heren- en damesteam geplaatst voor de promotie/degradatie op 10 september

Standen na 3 voorwedstrijden 1e divisie: Heren 246 punten 2e en Dames 185 punten 6e.

Volgens teamleider Sjoerd Wezelenburg waren er zondag in Apeldoorn net te veel tegenvallers om eerste te worden en daardoor directe promotie af te dwingen. Vermeldenswaardige prestaties van Seb Wals: 1e 800m., Wouter Konijn sterke 400m horden en tevens winnaar, Menno Vloon won zoals verwacht het Polsstokhoog maar deed dat met 8 pas waardoor de 5.40m op deze manier een PR was. Harm Janssens nam 3 looponderdelen voor zijn rekening en deed dat fantastisch. Daan Molleman debuteerde op de 5000m en verraste zich zelf daarmee. Daan liep ook de 800m. Nederlands Kampioen Polshoog MU20 Jelle Müller wierp zijn speer maar liefst 57.06m en dat was een verbetering van zijn PR. Blijkt dat Zack Rot weer goed hersteld is van zijn blessures. Dat resulteerde in een PR bij het verspringen met 6.31m. 3000m Steeple chase blijft een lastig onderdeel maar Duncan Steenbakker liep een goede race door als 7e te finishen. Jelle de Jong was dinsdag met de polsstokhoogtraining naast de mat gevallen en had daardoor zijn enkel geblesseerd. Jelle startte toch op de 110m horden maar dat werd een complete kwelling voor hem. Het Zweedse estafette kwartet met Wouter, Harm,Zack en Tobias Hoogervorst liet een tijd vastleggen van 1.58.40s. Dit betekende een verbetering van het clubrecord dat sinds 2016 met Wijnand Rijkenberg, Roel van Ree, Frank Stam en Leon Sars op 1.59.2s stond. Alle heren die streden voor de clubpunten hebben het echt uitstekend gedaan. Dat waren ook nog: Dani Pufflijk (200 en 400m), Paul Olofsen  (Kogel en Kogelslingeren), Teun de Koning (Kogel), Lars Gilissen (Kogelslingeren) , Jelmer van Diepen (Hoog) , Mikai Snoek (Hoog), Damian Paap (Verspringen) 
De dames met Brian Vriend als teamleider deden het verrassend goed. Veel punten werden er gescoord door Anna Roelofs: 100m en Zweedse estafette, Milou van den Berg: 100m horden, kogelstoten en 200m. Fee Eising: 400 en 800m. Nora Winter verbeterde weer haar PR op de 800m. VU18 atlete Babette Bosse deed wat er van haar werd verwacht bij het hoogspringen. Ook VU18 atlete Marit Snoek liep een moedige race op de 400m horden finishte als 4e. Veel lof voor de zusjes Kroon. Zij zijn allebei meerkampsters dus overal inzetbaar. Joyce wierp met de discus een PR. Zus Sascha zorgde voor totaal 7 punten door te gaan kogelslingeren en polsstokhoog te springen. Deze onderdelen zitten echter niet in de 7 Kamp. Respect !!
Teamleider Brian was verder ook tevreden over de prestaties van Femke Janssen en Brenda Calis. 
De hele groep met trainers sloten de dag af met een lopend buffet in restaurant Buds in Uddel. Dit was zeer geslaagd. 

In het geweld van het herenteam 1e divisie streden er ook 8 mannen in de 3e divisie in Amsterdam Noord. 
Kersverse vader van een tweeling Thomas Hoogerbrugge won daar het kogelstoten en werd 2e bij het kogelslingeren met U18 atleet Tyrone Lak in zijn kielzog. Bjorn van Doodewaerd werd mooi 5e bij het hoogspringen en Finn Castricum finishte als 4e op de 800m. Het team had Bastiaan Hondema als leider die zelf de 200 en het verspringen voor zijn rekening nam. In het team streden verder Jiri Batelaan, Tycho ten Hoorn, Xavier Bonet Monroig, Sam van Dijk. Het team eindigde in Amsterdam op de 7e plek met 5090 punten. Na drie voorwedstrijden bezetten zij de 32e plek met 16.566 punten. In totaal doen in de 2e divisie heren 91 teams mee. 
De uitslagen van Apeldoorn bij AV'34 zijn te vinden op: 
https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/38767/
En die van Amsterdam-Noord bij AV Atos:
https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/38758/