U bent hier: Nieuws > Wedstrijden > Lycurgus atleten actief in Espoo-Finland, Luik en Heusden Zolder-België, Chorzow-Polen, Grootebroek, Eindhoven en Den Haag

Romy Dannenburg was één van de 37 Nederlandse U23 atleten die deelnam aan het Europees Kampioenschap in Finland.

Romy startte vrijdag 14.07 in de 2e serie van de 400m Horden. Zij finishte als 4e in 58.92s. Hiermee benaderde Romy dicht haar PR van 58.37s. De 4e plek was helaas niet genoeg voor plaatsing in de 1/2 finale.

Woensdag 12.07 deed Pauline Hondema mee met World Athletics Continental Tour Bronze in het Belgische Luik. Pauline klasseerde zich met haar verste sprong van 6.37m W+1.3 als 4e. Winnares werd de Bulgaarse Marthe Koala met 6.58m.

Op vrijdagavond 14 juli deden 10 Lycurgus atleten mee met een instuifwedstrijd van SAV in Grootebroek. Bij de MU18 won Tyrone Lak zowel het discuswerpen als het kogelstoten en wel met 43.44m en 12.73m .

Zaterdag 15 juli waren 4 Lycurgianen actief in de Nacht van de atletiek in het Belgische Heusden-Zolder.
Bij de VU20 liep Fee Esing een sterke race op de 800m en finishte in 2.11.97s. Bij de vrouwen senioren deed Nora Winter niet veel voor haar onder. Nora finishte in 2.12.82s. Seb Wals liet op de 1500m een tijd van 3.53.96s afdrukken. Tess de Weger liep bij de vrouwen cadetten een PR op de 800m en wel 2.25.50s.

15.07 roffelde Mikai Snoek in Eindhoven bij de MU18 de 100m af in 11.88s W-0.4 en de 200m in 24.24s W-0.3.

Zondag 16 juli werd in Den Haag de Liliane Mandema Memorial georganiseerd. Lisanne Schol won het speerwerpen met 56.84m. Damian Paap won bij de MU20 het hink-stap-sprong met 12.95m W+2.5. Maureen Ellsworth liep 56.67s op de 400m. Bij de VU18 liep Babette Bosse een PR op de 400m in 59.71s en wierp een PR met haar speer en wel 31.39m.

Zondag 16.07 was Menno Vloon actief in de Poolse plaats Chorzów. Winnaar was daar Armand Duplantis met 6.01m. Menno eindigde bescheiden op de 9e plek met 5.41m.
Zie ook het bericht over Menno in het NH Nieuws.