U bent hier: Nieuws > Wedstrijden > Lycurgiane Tasa Jiya schittert op het NK. Ook goud voor Lisanne Schol

Lycurgiane Tasa Jiya schittert op het NK. Ook goud voor Lisanne Schol

In 22.77s W-2.2 stoof Tasa over de finish tijdens de 200m finale. Het is de 4de tijd ooit aller tijden in Nederland. Femke Bol werd op gepaste afstand 2e in 23.05s.

De nationale WK limiet voor augustus in Boedapest is 22.84s. Dat liep Tasa al op 4 juni tijdens de FBK Games in Hengelo. De internationale limiet is 22.60s. Zeker is Tasa haar deelname in het nationale 4 x 100m kwartet in Hongarije.
Zoals verwacht won Lisanne Schol het speerwerpen. Met 53.71m versloeg zij haar tegenstandsters. GEFELICITEERD TASA en LISANNE.
Anna Roelofs had zich met een fantastische 24.11s als 5de geplaatst voor de finale 200m. In de super sterke 200m finale ging Anna als 6e over de finish in 24.46s. Tijdens het NK Indoor had Anna brons behaald op de 200m. Daarna had zij veel pech gehad met blessures.
Seb Wals kwam in de finale 800m in 1.49.09s over de finish. Hiermee werd Seb 7e.
Romy Dannenburg finishte in de finale 400m horden in 59.01s. Dat was sneller dan haar 59.92s in de series.
59.01s was goed voor een prachtige 5e plaats.
Bij het Hink-stap-sprong werd Damian Paap 7e met als beste seizoenprestatie van 12.92m W+1.3.
Jelmer van Diepen deed het goed bij zijn onderdeel Hoogspringen. Zijn hoogste sprong was 1.92m en hiermee werd Jelmer 9e.
VU18 atlete Milou van den Berg werd in de series 100m Horden met 14.56s W-1.2 in totaal 9e. Hiermee plaatste Milou zich net niet voor de finale.
Femke Janssen werd 7e in de 2e serie 200m in 26.84s, waarmee Femke zich niet plaatste voor de halve finale.
Van de 12 meerkampers maakten slechts 5 atleten de 10 Kamp af. Onder de afvallers bevonden zich ook de Lycurgianen Jelle de Jong en Harm Janssens. Terwijl Jelle op de eerste dag 2e werd bij het Verspringen met 6.91m en ook 2e werd bij het Kogelstoten met 13.49m stopte Jelle bij het Hoogspringen. Zijn enkel blessure opgelopen bij een val eerder bij een polshoogtraining begon hem weer te hinderen.
Harm stond na de eerste dag met 3595 punten op de 6e plek. Sterk was zijn 100m in 11.00s en de 400m in 49.52s. Op de tweede dag na 2e geworden te zijn bij Polshoog met 4.22m meldde hij zich af voor het Speerwerpen en dus ook voor de 1500m.
Op de tweede dag was vanwege de weersomstandigheden de wedstrijd 45 minuten gestaakt.

In het Belgische Brugge werden gelijktijdig de Belgische atletiekkampioenschappen gehouden. Ons Belgische lid Vanessa Sterckendries werd Belgisch kampioene op haar favoriete onderdeel kogelslingeren. Haar winnende worp was 66.11m. GEFELICITEERD VANESSA.