U bent hier: Nieuws > Wedstrijden > Goud voor Menno en Pauline, Brons voor Tasa en Babette tijdens het NK Indoor senioren en MK VU18

Goud voor Menno en Pauline, Brons voor Tasa en Babette tijdens het NK Indoor senioren en MK VU18

Menno voldeed nogmaals aan de limiet voor de Olympische Spelen door in Apeldoorn 5.83m met zijn polsstok te springen.

Woensdagavond 14.02 had hij in het Franse Roubaix met 5.82m exact al de OS limiet gepakt. Als enige overgebleven polsstokhoogspringer liet Menno de lat op 5.93m leggen. Zijn pogingen op die hoogte slaagden helaas niet. 
Pauline Hondema maakte helemaal haar favoriete rol voor het Nederlands Indoor kampioenschap Verspringen waar door met 6.54m het GOUD te pakken. Deze afstand was tevens de beste Nederlandse seizoenprestatie. 
Haar PR is 6.76m, terwijl de limiet voor het WK Indoor Glasgow 6.68m en de limiet voor de Olympische Spelen van de zomer in Parijs 6.73m is. Pauline is vast in staat om dit seizoen de OS limiet te realiseren. 
Onze topsprintster Tasa Jiya was met haar 3e plek in de finale 60m in 7.26s niet tevreden. De oorzaak van het niet evenaren van haar PR is bij Tasa bekend. Dus ideaal voor Tasa om daar aan te schaven. 
Wat Babette Bosse presteerde bij het NK Indoor Vijfkamp VU18 was werkelijk ongelofelijk Het resulteerde in Brons en tevens de verbetering van een 38 jaar oud clubrecord Vijfkamp van Renate Beunder. Dat stond op 3557 punten, terwijl Babette 3661 punten verzamelde. Super sterk waren haar PR's op de 800m in 2.22.96s en het Hoogspringen met 1.71m. De 800m won Babette ruim en was hierdoor een voortreffelijke haas voor de Nederlandse kampioene Vijfkamp Julia Dokter. Bij het onderdeel Hoogspringen werd Babette 2e.
Twee Lycurgianen pakten een 4e plaats. Dat waren Thomas Ticheloven bij het Hink-Stap-Sprong met 14.03m.
Jelle Müller kwam bij het Verspringen net 1 cm te kort om het Brons te veroveren. Jelle's verste sprong was 7.12m, terwijl 7.13m gezien zijn betere andere sprongen goed was geweest voor een 3e plaats. 

Bij de kidsrun over 600m finishte Logan Kroon in 1.46.58s. Logan is MU12 of te wel JpupA2. Het clubrecord stond sinds 2014 op naam van Seb Wals met 1.53.29s. 

Aan het Nederlands kampioenschap Indoor deden verder mee: Gino van Wijk, Harm Janssens, Wouter Konijn, Seb Wals, Dylan Langeveld, Maureen Ellsworth, Mara Cotterink, Nora Winter en Milou van den Berg. 
Komend weekend worden de NK's in Apeldoorn afgesloten met de Nationale D en C Indoor spelen of te wel U14 en U16. Alle Lycurgianen wensen wij heel veel succes. 

Onder onze kampioenen: