U bent hier: Nieuws > Wedstrijden > Lycurgianen Menno Vloon en Tasa Jiya door naar de finales bij het EK Atletiek in Rome

Lycurgianen Menno Vloon en Tasa Jiya door naar de finales bij het EK Atletiek in Rome

Menno sprong tijdens de kwalificaties 5.60m en Tasa werd 2e in haar serie halve finale 200m in 22.70s.

Menno zat bij de kwalificaties Polshoog in groep B. In de uitslag van Menno staat 5.45m X0, 5.60m XX0. De wedstrijd werd bemoeilijkt door een regenbui die gepaard ging met windvlagen. Woensdagavond om 20.20 uur is de finale Polshoog.

Tasa  Jiya was vrijgesteld van deelname aan de series op de 200m. In de halve finale 200m liep Tasa een uitstekende race met een zeer sterk eindschot. Dit resulteerde dat zij 2e werd in haar race. In totaal zette Tasa de 3e tijd van het deelneemstersveld neer. De Britse Neita liep 22.51s en de Zwitserse Kambundji 22.52s. Persoonlijk record van Tasa is 22.67s. Zal Tasa haar tijd scherper stellen en wat gaan haar concurrentes doen? Het is duidelijk dat de finale vanavond onwijs spannend gaat worden.

Pauline Hondema moest vanmorgen tijdens de kwalificaties als 12e eindigen om in de finale te komen. Pauline werd 13e met 6.63m. Nummer 12 sprong ook deze afstand. Dan gaat de twee na beste sprong gelden en dat was in het nadeel van Pauline. Heel jammer dat zij er zo dicht bij was.