U bent hier: Nieuws > Loopgroepen > De Tour de France 2023 bij a. v. Lycurgus

De Tour de France 2023 bij a. v. Lycurgus

Het is vrijdagochtend 14 juli 2023, om 7.30 uur zijn de trainers op de baan aanwezig om traditioneel het Tour de France parkoers uit te zetten. De ervaring heeft de trainers geleerd om de echte Tour zo nauwkeurig mogelijk na te bootsen.

                                                      
Het te lopen parkoers ligt er met het ochtend zonnetje fantastisch bij. Om 9.00 uur wordt er begonnen met  inlopen en losmakende oefeningen. De renners worden verdeeld in vijf ploegen, het zijn die groepen die normaal op vrijdag met hun vaste trainer de weg op gaan. Om de minuut gaat er een groep vertrekken, de minder snelle renners vertrekken het eerst.

Eenmaal buiten de baan moesten de renners de verschillende Franse steden bezoeken via de landelijke paden die Saendelft rijk is. Bij elke stad moesten er opdrachten worden uitgevoerd. Onderweg was een drinkpost waar gretig gebruik van werd gemaakt.
Ook de dopingcontrole ontbrak niet en zo werden er enkele renners op doping gecontroleerd. Niemand bleek positief te zijn. De Franse muziek die uit de luidsprekers galmde droeg bij aan een echte Franse sfeer. Halverwege de tour moest de Alp du Huez worden beklommen, dat wil zeggen de buitentrap die naar het balkon van de kantine gaat, op en neer.

Iedere groep had zijn/haar eigen ploegleider die er op toezag dat de opdrachten goed en serieus werden uitgevoerd. Ook was de ploegleider verantwoordelijk voor het afleggen van het parkoers

De vijf ploegleiders hadden voor deze Tour de France klinkende namen gekregen zoals:

Ploeg 1 Fabio Jakobsen

Ploeg 2 Wout Poels,

Ploeg 3 Annemiek van Vleuten

Ploeg 4 Wout Poels

Ploeg 5 Mathieu van der Poel

Onderweg vond een geheime dopingcontrole plaats, die niet van echt was te onderscheiden. Slechts één renner bleek zich aan doping schuldig te hebben gemaakt,

De lopers/renners uit de achterhoede die Parijs bereikten werden door de reeds gefinishte renners met luid gejuich ontvangen. Na het finishen kregen alle renners een ijsje en Frans brood om de verbruikte calorieën weer snel aan te vullen.
Het werd wederom weer een prachtige happening, waarna ieder voldaan huiswaarts ging.

Trainers: Elly, Esther, Irene, Kees en Cees alsmede de ploegleiders bedankt voor het welslagen
van de Tour. De France 2023

Vriendelijke groeten,

Cees Zijlstra


Een deel van de renners bereikte de finish