U bent hier: Nieuws > Loopgroepen > De hardloopreis naar Maagdenburg

De hardloopreis naar Maagdenburg

Vrijdagmorgen 6 oktober verzamelden zich op de Marslaan, een historische plek, 47 slaperige personen bij een gereedstaande touringcar.

Het betrof de deelnemers aan de hardloopreis naar Maagdenburg. Na afscheid nemen van vader en moeder en/of partner, vertrokken we, onder de hoede van chauffeur Carin, naar het verre doel in Duitsland. Eerst bij de voormalige Oost/West-Duitse grens hadden we een stop om nog even de herinnering op te halen hoe de verschillen waren tussen Oost- en West-Duitsland uit het verleden.

Onder het genot van vele versnaperingen en Hollandse Schlagers, die luid mee werden gezongen, arriveerden we rond drie uur bij ons hotel, hotel Sachsen Anhalt, in Barleben. Niet in Maagdenburg maar in een plaatsje zo’n 5 km boven Maagdenburg..

Na het inchecken zochten we de kamers op en daarna was het tijd om even de benen te strekken. Al snel daarna was het aanvallen aan een uitgebreide maaltijd van Duits niveau. Na  het diner was een bingo gepland maar die ging niet door omdat er, volgens het hotel, geen geschikte ruimte was. Gelukkig kon de Lycurgus quiz van Cees wel doorgaan en er bleek veel kennis over de club aanwezig. En dat terwijl ene Google niet mee mocht doen.

De volgende morgen stond er een royaal ontbijt klaar en werd het eten daarna goed door elkaar geschud tijdens een goede warming-up geleid door Kees. Om twaalf uur vertrokken we met de bus  naar de stad waar iedereen door chauffeur Carin werd losgelaten. Kees, Cees, Michiel en ik werden door haar naar de Messe hal gebracht om daar de startnummers op te halen. Daarna was er voor ons ook nog tijd voor het ontdekken van Maagdenburg, een niet zo’n grote stad met wel enkele highlights. Een groot aantal maakte ook met een dubbeldekker bus een gratis rondrit door de stad. Om half negen vertrokken we weer naar het hotel alwaar de avond gemoedelijk verliep. Er was nog wel een incident met een douchebak wat leidde tot enkele wonden en een kapotte bak maar vooral schrik.

Zondagmorgen was het weer vroeg uit de veren en op naar de stad waar iedereen naar had toegeleefd. . rennen en wandelen natuurlijk

Wel jammer voor degenen die door blessure of ander ongemak niet mee konden doen.

Carin vond een parkeerplek dicht bij de finish en de hal waar we onze tas konden afgeven. Om half tien beten de 10 km lopers de spits af, al snel gevolgd door de andere categorieën. Het weer was prachtig en het parcours was mooi, door een parkachtige omgeving en langs de rivier de Elbe.

Nadat alle lopers gefinisht waren konden we om één uur weer de terugreis aanvangen. Om half negen stonden we weer veilig op Krommenies grond. Het was een geslaagde en gezellige reis met een fantastische chauffeur, Carin!

Groeten, Ed.

Uitslagen, klik hier

Hieronder de foto van alle deelnemers inclusief onze chauffeur in het fel gele Lycurgus Maagdenburg T-shirt.